Мисля си тука...

  • 8 994
  • 101
# 30
surfline, нямаш грижи за хамона!

дироковата, пастиерата наполетана я хапнах за закуска в милано, много ми хареса Simple Smile
а това от първия линк не можах да го схвана, опитах да прочета съставките поне, ма единственото дето разбрах - burro, което e магаре на спаниш.
да не се готви от магарешко нещо Mr. Green

на мен биха ми липсвали и палмите... Whistling

Харке, не бе жена. Joy Зна4и това е вид пълнозърнеста паста,която се сварява и омеШва с предварително попарено зеле или спанак,нарязани на куб4ета разни видове каШкавалести сирена ( има си специални за тая рецепта ),които от топлото се разтапят,залива се с разтопено масло овкусено с малко 4есън и няколко листа салвия и по желание може да се запе4е леко във фурната или пък се яде така.Офффф по4на да ми се вие свят от глад,баста манджарееееее  #Crazy
Виж целия пост
# 31
Извинете, че се дразните. Laughing
Интересното е, че подобни "деликатеси'' въобще не са деликатеси по тези географски ширини.
Аз пък, например, като съм там си страдам за една проста скумрия на скара, нещо, което е абсолютен деликатес там, да не кажа, че май въобще няма скумрия като българската.
Всичко е въпрос на география, в общи линии.
Виж целия пост
# 32
Еее, Ноиа, ако зобиш всеки ден наденици със зеле е ясно, че едва ли ще станеш столетник. Те се хапват по повод...и с мярка Wink.

Ми аз с най-добро чувство, мъммм, в момент на цър-пър едва ли ще мисля дали ще стана столетник. Grinning А мадамата я бяха хранили две седмици само с меса, въпреки проблемът с двете нули, беше останала очарована. Много бих искала да дойда на един бирфест. Heart Eyes

Аз пък, например, като съм там си страдам за една проста скумрия на скара, нещо, което е абсолютен деликатес там, да не кажа, че май въобще няма скумрия като българската.

При нас ги има същите вкусотии, но и аз като теб мечтая за една долнопробна скумрия или пъстърва или зарганче, аууу. Heart Eyes

Дирокче, срама нямаш. Twisted Evil Като първа мазохистка се засилих да отварям всички линкове, добре че не успях. Laughing


на мен биха ми липсвали и палмите... Whistling

..... и фурмите, с бадеми, без бадеми....

Виж целия пост
# 33
"Ужасни" сте! А, аз съм на диета много Ви моля.
Направо умирам от глад заради вас.

Братвурстчетата. Малки наденички, сервирани с кисело зеле и хрянова горчица със сметана. Още 5 кг.+.... Mr. Green


И холестерол 5 +  Laughing Моя близка беше получила 15 дневна констипация от една командировка из Немско и среща с подобните вурстчета.  Wink
Искам ваканция в Германия.
Виж целия пост
# 34
Аз пък искам в Италия .Просто ще се налапам здраво с вкусна и качествена храна . Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 35
друго- биричка на барЧИ придружена с нещо за замезване.
ей това ще ми липсва също.
Виж целия пост
# 36
Хм,.....чета всички ви и се чудя..!!! Не съм кой знае какъв гастроном, може би затова храната тук няма да ми лиспва...дори бих казала, че ми липсва българския вкус. Хубавия хляб, пресните подправки, чушката-бюрек, пресните зеленчуци на баба- такива ми ти работи  Laughing
За едно нещо се сещам, ако се върна в България, например- ще ми липсва уредбата на пътищата и етикета на шофиране! Аз изпитвам ужас, ако трябва да се кача да шофирам, или дори да се возя на такси дори в БГ.... newsm01
Виж целия пост
# 37
От Италия ще ми липсват страшно много неща, предимно манджи Mr. Green
Ще ми се носят кашони с моцарела ди буфала, босилек и розмарин, зехтин, ачето балсамико, вино, сладолед, много, много кафе Лаваца клуб, топли кроасани от бара сутрин, списания за интериор, мода.... Страшно много други неща ще ми липсват, но не могат да се пренесат. Къщата ми, градината ми, лозята, слънцето, въздуха, морето, китните селца с  простите селски ресторантчета, в които се сервира божествена храна, възпитаните и усмихнати хора , бабките с басмени рокли лятоот, дядовците с шапки,  милионите нюанси на зелено... сори, отклоних се от списъка покупки.
Виж целия пост
# 38
 а има ли разлика между нашия  босилек и италианския?
Виж целия пост
# 39
Не , просто има различни сортове .Аз си купувам от Бг такъв какъвто ползват в Италия за готвене.По точно купувам си семена и май месец нататък винаги имам пресен босилек. По някой време си накъсвам листа като израсте прекалено измивам го и си го слагам в бурканче със зехтин .Така имам и зимата.
Виж целия пост
# 40
ми кажи ми сорта и аз да си засея, де Wink
много си падам по босилек

аз си взимам от бг сушен Rolling Eyes
Виж целия пост
# 41
ми кажи ми сорта и аз да си засея, де Wink
много си падам по босилек

аз си взимам от бг сушен Rolling Eyes
Aууу сушения е ужасен, поне за мен .Сега ще потърся снимка .
Виж целия пост
# 42
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=380051497471
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=SPICE_INFO&SPICE_ID=6
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=320252593763
Извинявам се отклонението от темата. Embarassed
Виж целия пост
# 43
мерсаж  bouquet
аз си взимам и пресен, ама сушения го имам, ако закъсам случайно.
и го взимам от пазара, от едни билкари.

няма отклонение, всичко е по темата Grinning
Виж целия пост
# 44


dtti, ама наистина ли отварят хр. толкова рано? тук като най-рано

да,и това се отнася само до нормалните места,а тези на които се събират пове4е туристи-работят по4ти денонощно,а ина4е си има и денонощни
а и цените на бананите-3 кг за 2 долара Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия