Туршия.

  • 53 369
  • 67
# 60
Сигурно някой вече е писал рецептата,но аз ще споделя как я прави майка ми.Става много хубава.
5 кг зеле,2кг моркови,500гр камби червени и 300гр зелени чушки.Черен пиер на зърна -едно пакетче,листа целина,оцет,олио,сол,захар.
Зелето се нарязва много на ситно,морковите на колелца,чушките на дребно.Всичко се омесва добре.Залива се с гореща марината от оцета,солта,захарта и олиото,след което се поръсва с нарязаните листа от целина  и се разбърква добре.Така стои около 6-7 часа,като отвреме на време се бърка основно.Пълни се в буркани ,като се изцежда максимално течността.Затварят се и се варят 5 мин. за капак.
Виж целия пост
# 61
Здравейте!А някой знае ли сполучлива рецепта за зелено домати.Може и с нещо друго,но в рецептата да има зелени доматчета.....че имам доста.
Виж целия пост
# 62
Баба ми правеше туршия в найлонови торбички.Първо се слагат в отделни буркани моркови,зелени домати,чорбаджийски чушки със сол и вода да станат кисели.Реже се зеле на големи резени.Като са втасали /като са станали кисели вече/ доматите,чушките и морковите,слагаш в торбичка по един резен зеле,един-два моркова,1-2 домата и няколко чушки.Връзваш торбичката с конец,дупчиш я с игла на няколко места и нареждаш в някакво бидонче.Като сложиш всички торбички заливаш със саламура /вода и сол/ и затваряш.След две седмици имаш страхотна туршия.Вадиш си торбичка,режеш си туршийката,слагаш и малко олио и става разкошна.Това е една от най-хубавите туршии,които съм яла.
А иначе можеш да си направиш само зелени доматки в саламура /сол и вода/ и да ги оставиш да втасват.
Виж целия пост
# 63
Баба ми правеше туршия в найлонови торбички...
Много разход на торбички, бе.
Виж целия пост
# 64
Здравейте!А някой знае ли сполучлива рецепта за зелено домати.Може и с нещо друго,но в рецептата да има зелени доматчета.....че имам доста.

Ето една, но не съм я пробвала. Peace

Често майка ми ги слага в зелето.
Виж целия пост
# 65
...Често майка ми ги слага в зелето.
Майка ми прави зелените домати по следната рецепта и стават много хубави.
4л. вода
0,7 л. оцет
0,3 кг. сол
0,4 кг. захар
Маринатата се заварява и след като изстине се прибавят 12 счукани аспирина, след което се заливат 4 три литрови буркана, в които предварително са  наредени зелените домати, комбинирани с целина и морковчета по желание.
Най-отгоре се слагат вишневи клонки с листата и се затиска с лозови или вишневи пръчици.
Най-много обичам леко порозовелите домати.
Да ви е вкусно!
Виж целия пост
# 66
Записвам се да не ви иzгубя Mr. Green
Виж целия пост
# 67
Аз правя саламурена трушия.
Домати зелени,цветно зеле,обикновенно зеле, моркови и цилина.
Вбидонче 25 литра редите зеле на филии нарязано после моркови,чветното зеле разделено на розички,и доматите като  ги набождате с вилица да втаса всичко заедно.прависа саламура -на това бидонче се слагат 3-4 шепи едра сол,която може дасе сложи и между редовете със зеленчуци,покрива се всичко с чиния,която да може да ги покрие да не изплуват и се налива вода до горе затваря се добре и след ден два се преточва с маркуч в друг съд като преточеното се връща обратно така поне 20 дни.после се слага натриев бензоад да не вкисва повече.На това ние му казваме селска трушия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия