киселото мляко с бълг.бактерия

  • 5 622
  • 75
# 15
Борисе,
кои марки са техни? не намерих име.
Виж целия пост
# 16
Ето това е българското кисело мляко - http://lbbulgaricum.bg/bg/products.php?m=2&s=24

На този адрес е сайта на фирмата. От там може да се осведомите и за останалите им продукти и всичко за Лактобацилус Булгарикус.
Виж целия пост
# 17
И то не е много истинско и аз се бях вързала на тези писаници и го издирвах ...преди само във Фантастико го имаше , но според мен не е истинско ... а прясното им мляко мирише на ванилия
Виж целия пост
# 18
Сравнителен анализ на киселите млека на пазара. Малко стар, за съжаление.
Виж целия пост
# 19
Ето това е българското кисело мляко - http://lbbulgaricum.bg/bg/products.php?m=2&s=24

На този адрес е сайта на фирмата. От там може да се осведомите и за останалите им продукти и всичко за Лактобацилус Булгарикус.

Благодаря за линка. не съм ги виждала тези опаковки, дано да намеря и да сравня.
Прави ми впечатление за киселото мляко, че с една и съща по грамаж опаковка тук си правя 2 таратора ( в големи чаши) леко разреден с вода, а Там 3=4, защото млякото е много гъсто и има нужда от доста вода, за да се разреди, както аз го обичам.
Виж целия пост
# 20
Опитай да заквасиш с него и ще разбереш. Друг е въпросът какво ще е прясното мляко.
Виж целия пост
# 21
Аз купувам Елена, докарват го на вкус и вид.
Виж целия пост
# 22
Аз купувам Елена, докарват го на вкус и вид.

И аз това купувах напоследък, розово, но ми е безвкусно. Може би го сравнавям с едно гръцко, което купувах последно и си облизах пръстите...
Виж целия пост
# 23
Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace
Виж целия пост
# 24
Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace

такива коментари ме вкарват в тъч линията. от къде да си го взимам това мляко от село, че й да го квася?.  Rolling Eyes ( нищо лошо към тези, които го правят, но не е приложим вариант за всички).
Виж целия пост
# 25

такива коментари ме вкарват в тъч линията. от къде да си го взимам това мляко от село, че й да го квася?.  Rolling Eyes ( нищо лошо към тези, които го правят, но не е приложим вариант за всички).

Е, никога ли не напущате града? Нямате ли познати , роднини, които да живеят на село. Дори и в града много баби продават домашно прясно мляко, а подквасването не е никак трудно. По сигурен начин за натурален вкус няма, никоя фирма не произвежда такова мляко, най малкото заради по малката му трайност, когато е без консерванти.

Дори когато ходих на гости в Париж, брат ми вика, како дай да си купим тук от едно мляко , на което пишеше с българския вкус, че направо съм забравил, ти поне да кажеш дали наистина е с българския вкус. Единствената разлика, която имаше беше, че е по рядко като консистенция от другите марки, не знам на състав дали е автентично и без консерванти.
Виж целия пост
# 26
Имам едни съседи, които все още си правят домашно мляко...Ех, какъв вкус. Жалко, че от години нямам шанс да го ям.


Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace

такива коментари ме вкарват в тъч линията. от къде да си го взимам това мляко от село, че й да го квася?.  Rolling Eyes ( нищо лошо към тези, които го правят, но не е приложим вариант за всички).


Ами попитай съседите.

Виж целия пост
# 27
Чак пък такава истерия за млякото. Подквасвайте си. Много често си вземем от село мляко и си квася, но да си кажа честно предпочитам купеното, поне на вкус. Иначе домашно обичам само овче и краве смес, става страхотно.  Peace
А какво да ползвам за закваска. Аз зная как се подквасва, обаче в нашите млека, колкото бацили има, толкова и анти са сложили за да ги убият след подквасването и да не се вкисва. Това пък ми пречи на мен да го ползвам за закваска. Овче мляко и аз обичам. Бях си купила скоро и биволско от селата край Шипка - нищо общо няма с предишното биволско, подозирам, че и него са смесили с нещо.
Виж целия пост
# 28
Вземи 2 лъжици от някой, който заквасва.
Виж целия пост
# 29
Бабите в квартала си заквасват с "Елена".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия