Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 45

  • 37 812
  • 297
# 150
Ако ще има кооперация за бял шоколад и ако някой е навит да ми прати до Варна аз съм за!

Но не разбрах за нашите цели какъв бял шоколад трябва да ползваме - на копчета или шоколадово блокче?
Виж целия пост
# 151
Благодаря ви момичета  Hug
Страхотни сте всички !От вас се уча!  bouquet
Виж целия пост
# 152
Но не разбрах за нашите цели какъв бял шоколад трябва да ползваме - на копчета или шоколадово блокче?
Да ти кажа и аз не разбрах много. вчера мацето беше супер кисело, днес ме заля с толкова много инфо, че... Shocked... а сега като отворих офертата и съвсем разногледа станах. Гледам си записките тука, дето ми ги диктува по телефона: Пуловете били "истински" шоколад. Ама имало и блокове истински. Имитацията не била препоръчителна. Най-много се купували тия копчета ли са пулове ли са, калети ли са..... newsm78, които са разфасовката от 25 кг. - чувал. Това са опции от 10 до 14 вкл. в офертата. Можело да се вземе от 1 кг. нагоре. Не е задължително да се купи целия чувал. Няма надценка, така че всеки си решава.
Оттам нататък.... тотално се овъртях между записките, офертата и сайта им. Тази фирма, от която е офертата е дъщерната фирма на ПИК.КО. и се занимава само със сладкарството.
Впечатли ме също опция 190. Боите. Но нямам идея за качеството.
Проявявам интерес към червеното и жълтото. Така че по-нататък може да си разделим с някой по 100-200-300 гр. че килограм ще ми дойде множко. Може и кафявичко.
Виж целия пост
# 153
Аталанта,Корни,Мимито,Дими,Ванче,благодара ви!  bouquet
Дими,това оцветеното е леко разбита с вилица сметана,но така хубаво стоеше само около час,после се напука като позасъхнала сметана.Но все пак никой не и намери кусури.
Ванче,права си,аз даже това момиченце я приемам като свое,че от хилядите изчисления и специални месеци на забременяване за момиче,сега имам две момчета.Но какво да се прави,не приемат рекламации Joy Joy Wink
vanushka,и тук да похваля тортата ти!Браво!!
dobbito,ного са хубави и двете ти торти!
Виж целия пост
# 154
Здравейте!Аз имам от този белия шоколад на копчета...Разтопявам го с малко масло,като стегне е идеален за фигурки според мен,макар да не съм пробвала.Правих с него заливка...Като се разреди с малко прясно мляко,е добре,но само с масло,става твърда,та ...затова предполагам че ще е добре за фигури,цветя...
Виж целия пост
# 155
svetlane, обърках се с крема от тортата за предизвикателството...там имаше сметана, този от РД ми ден, да той беше с кокосово мляко:))) Кажи дали ти хареса, не се притеснявай да кажеш, ако не:)))

dobbito2, тортите са прекрасни. Я какви хубави фигурки, цветове и рисуване...като от детска книжка е:)))

Creme fraiche - може да се използва в направата на ганаче вместо сметаната. За това ставаше дума в тазсутрешните постове.

Ванче, ще разгледам офертата, трябва да се пробват нещата, няма как иначе да знаем кое как идва като материал и вкус, но може като се върнеш:))) 1 килограм за проба е много, ако не става, ще е кофти, затова може да поделим и да проверим...

Виж целия пост
# 156
Ванче. ще проверя при нас в нашата борса какви са разфасофките на тези копчета бял шоколад. И цената. И ще питам в момента имат ли малки бои - жълто, червено и кафяво. Мисля че бяха по 3 лв шишенцето. За тях мога да кажа че са дори. Ползвам им боите доволен съм!!!  bouquet
Виж целия пост
# 157
dimitrina73 - Множко е килограм, да. Но като си представя какво какао е Бони-бона и как го хрупа синът ми, изобщо няма да ми е много.  А и става въпрос за бял шоколад, което значи че и щерката ще се включи в яденето. Ще се излапа за норматив. А и винаги може да се напъха в кремчета.
Mimito - Имам тържествено обещание от мъжът ми, че ще спрем във Варна. Оттам ще минаваме. Така че съм си записала адреса и ще издиря вашата борсичка. Откачам без жълта боя. А червената също ми липсва. Моята е цикламова.
Виж целия пост
# 158

Mimito - Имам тържествено обещание от мъжът ми, че ще спрем във Варна. Оттам ще минаваме. Така че съм си записала адреса и ще издиря вашата борсичка. Откачам без жълта боя. А червената също ми липсва. Моята е цикламова.

Бели копчета няма и е нямало никога в нашата борса. малки бои в момента няма тук. От 300 мл имат само черно и кафяво, а от 500 мл. имат от всички бои Peace
Рапорт даден!
Виж целия пост
# 159
Мими - мерси много. Ще видя на място какво имат. Имат ли сайт тези хорица? Нещо да погледна все пак. И без това в главата ми стана каша от толкова цени и разфасовки newsm61 ..... още малко няма да ми навреди. 
Виж целия пост
# 160
Мими - мерси много. Ще видя на място какво имат. Имат ли сайт тези хорица? Нещо да погледна все пак. И без това в главата ми стана каша от толкова цени и разфасовки newsm61 ..... още малко няма да ми навреди. 
Имат, но какво от това, той не е поддържан. Пусни на гугъл Илчовкски 94 и ще излезе Peace
Виж целия пост
# 161
Мили дами,
Понеже нямам кой знае какъв опит, реших да се допитам до вас като професионалистки в областта....та, иска да направя вертикална торта.
Имам идея да сложа отдолу един блат, след това на парчета да наредя вертикални блатове и тук идва въпросът – с какъв крем да ги слепя, така че да стоят изправени и да не се разпадат – дали трябва да сложа желатин, или пък да опитам нещо с вареното кондензирано мляко....?
Много моля, ако някой е правил такава торта да сподели опит.
  bouquet

Днес се сетих, че имаше такъв въпрос, мислех  да пиша по него, но четейки след него пропуснатото, съм забравила...аз съм правила само Магнетен, на Yoli от Гответе с мен, там кремовете са подобни на Династията (пак нейна) трудно закрепих вертикалната торта, много се разливаше, вероятно не ги бях нацелила кремовете този път. Пробвай за по-сигурно нещо с желатин, или вариация на маслен крем - да стяга бързо. Ползвай си и разкопчаващата форма (само ринга) за торта и пълни в нея. Като стегне в хладилник, махни ринга и подлагай на украса. Виж и тук и тук.
Виж целия пост
# 162
Дими, тази е книгата The Dessert Bible by Christopher Kimball. Тандори я уважава много и рецептите не са сложни.

Кажете сега - под шоколада от ацетатния лист с масло ли мажете? Набелязах си една съседка за жертва на експеримента и искам да опитам днес.

Тандори, в Офис макс ми дадоха  две различни неща - по-плътното е трансперанси, но не издържало много на топлина, напр. в принтер не можеш го сложи, а по-тънкото уж по-издръжливо, но по се гъне. За 65 цента не ми пречи и да ги стопя, поне ще съм опитала.

sour cream си е заквасената сметана
cream fraiche е една от многото видове сметани за разни десерти, сигурно е лек вариант на заквасената, като ггледам как се прави...
Виж целия пост
# 163
Atalanta, виж тука:
http://www.pastrychef.com/ACETATE-SHEETS_p_10-1040.html
http://www.bakedeco.com/dept.asp?id=117

Виж целия пост
# 164
van444eto аз съм замразявала парче от торта завито във фолио,за един месец,учудването ми беше голямо когато на вкус после си беше същата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия