Печен конфитюр от праскови, как . . .?

  • 21 298
  • 10
Преди време съм правила такъв, но във времето загубих рецептата.
Ставаше бързо, лесно и вкусно.
Ако някой знае такава рецепта за печен конфитюр във фурна от праскови, моля да сподели.
Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Майка ми така прави всякакви конфитюри - сливи, круши, праскови, кайсии... Реди в тава, ръси със захар, пече, затваря веднага и обръща бурканите. На кайсиите знам, че слага и орехи. Дано някой по-конректно се включи, де, ние така, на око  Simple Smile

Виж целия пост
# 2
Майка ми така прави всякакви конфитюри - сливи, круши, праскови, кайсии... Реди в тава, ръси със захар, пече, затваря веднага и обръща бурканите.
И моята баба прави така, но първо ги оставя да престоят една вечер със захарта  Peace
Виж целия пост
# 3
И аз си затрих хубавата рецепта  ooooh!
Но си спомням, че се слага и оцет. Май чаша вода и половин оцет ли... не мога да се сетя. Дано някой изрови рецептата, че ставаше много лесно и вкусно

Намерих следната рецепта на Стефани от друг форум:
3 кг сливи (част от тях замествам с праскови)
1 кг захар
0,5 водна чаша оцет
4-5 карамфилчета или канела по желание
Изчистените плодове се наръсват със захарта и стоят 12 часа. Поливат се с оцета и се слагат във фурната да се пекат, като от време на време се разбъркват. Когато сиропът се сгъсти, насипват се в буркани и се затварят, като се обръщат с капачките надолу. Не се стерилизират.

Сетих се, че и моята рецепта беше за сливи, а аз правих круши и праскови. И в двата случая се получи страхотно сладко!
Виж целия пост
# 4
И аз си затрих хубавата рецепта  ooooh!
Но си спомням, че се слага и оцет. Май чаша вода и половин оцет ли... не мога да се сетя. Дано някой изрови рецептата, че ставаше много лесно и вкусно

Намерих следната рецепта на Стефани от друг форум:
3 кг сливи (част от тях замествам с праскови)
1 кг захар
0,5 водна чаша оцет
4-5 карамфилчета или канела по желание
Изчистените плодове се наръсват със захарта и стоят 12 часа. Поливат се с оцета и се слагат във фурната да се пекат, като от време на време се разбъркват. Когато сиропът се сгъсти, насипват се в буркани и се затварят, като се обръщат с капачките надолу. Не се стерилизират.

Сетих се, че и моята рецепта беше за сливи, а аз правих круши и праскови. И в двата случая се получи страхотно сладко!

на колко градуса и колко време печеш?
Виж целия пост
# 5
Нямам спомен. 180 според мен, но за времето - докато стане с желаната гъстота.
Виж целия пост
# 6
Много ви благодаря.
Веднага се заемам със сладкото, малко ме притеснява оцета защото моята рецепта беше без оцет, но ще видя какво ще правя с него.
Жалко, че нямам сливи, но по нататък може и със сливи в комбинация да направя.
Виж целия пост
# 7
пак се включвам, реших да направя дв килограма праскови за проба.вече ги нарязах и поръсих със захар. ама да питам, не е ли малко това количество захар. като се прави варено сладко обикновено пропорциите плод- захар са почти еднакви.
Виж целия пост
# 8
Ако вече не е късно, сестра ми го пробва и каза, че е добре на захар, а и оцета не е проблем - защото мен малко ме притесняваше.
Виж целия пост
# 9
На 5.600 кг праскови сложих 2 кг захар, но на мен ми идва в повече захарта.
Следващия път ще намаля дозата определено.
Виж целия пост
# 10
благодаря, не е късно  Simple Smile, днес като се прибера от работа ще го пека.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия