Амонячна и хлебна сода - разлики?

  • 35 744
  • 22
# 15
Абе изобщо не ми мирише, честно. Докато го пекох не отварях фурната, но след като стана го изкарах и кусах и никак не ми миришеше. Но бая ми се наду с бакпулвер и сода и мая дори не ми се е надувало така. Половината излезе извън формичката, а беше на половината форма преди да го сложа да се пече.  Shocked Ако го пробвам да сложа в питки или кифлички или в нещо което изисква да се надуе повечко дали ще се получи същия ефект се чудя.  
Еми,те това ефекта на амонячната Wink
Друг път щеше да се надигне така със сода бикарбонат Mr. Green
Незнам за питки и кифли как ще стане newsm78Нямам и на представа,но по добре не опитвай,май няма да е подходящо.
Блонди,не съм те забравила за формите,тези шматки още не са заредили.какво толкова им е дефицитното незнам Twisted Evil
Виж целия пост
# 16


 Съгласна съм с danidji .Правила съм едно и също нещо с двата вида соди и стават адски различнио на вкус.Естествено с амонячната са много по-хубави.Има едни соленки на Pep-4o с амонячна сода, страхотни са.Ако при отварянето на фурната си мушнеш главата вътре, няма как да не ти се умирише душата Simple SmileНо след изстиване на тестото, миризмата изчезва.
Виж целия пост
# 17
А дали мога да заменя бакпулвера в мъфините с амонячна и ще мирише ли после? Хлебната сода ми скърца на зъбите и не ми харесва
Виж целия пост
# 18
А дали мога да заменя бакпулвера в мъфините с амонячна и ще мирише ли после? Хлебната сода ми скърца на зъбите и не ми харесва
да, ще мирише. Мъфините са дебели и миризмата ще остане в изделието. Амонячната е само за тънки изделия - бисквити, корабии, тънки платки.
Как содата за хляб ти скърца между зъбите? Да не би да правиш нещо странно? Тя се разтваря и е невъзможно да ти скърца между зъбите  Thinking
Виж целия пост
# 19
А дали мога да заменя бакпулвера в мъфините с амонячна и ще мирише ли после? Хлебната сода ми скърца на зъбите и не ми харесва
да, ще мирише. Мъфините са дебели и миризмата ще остане в изделието. Амонячната е само за тънки изделия - бисквити, корабии, тънки платки.
Как содата за хляб ти скърца между зъбите? Да не би да правиш нещо странно? Тя се разтваря и е невъзможно да ти скърца между зъбите  Thinking

Ами всъщност при мен не се получи така. Вярно, че беше пръв опит с амонячна сода и не е правило..., но нито миришеше нито нищо, а рулото ми се получи доста дебеличко Между мармалада имаше 2 пръста блат.
Виж целия пост
# 20
Не знам, досега не съм случвала амонячна сода да не мирише. Мирише та се не трае цялата стая. По принцип си е така.
Виж целия пост
# 21
pina, не че самата сода скърца, а това което ям ми оставя такъв ефект. При тестата с мая го няма това усещане Hug
Виж целия пост
# 22
От хлебната сода / натриев хидроген карбонат / при печенето се отделя само въглероден диоксид, от който бухва тестото. Затова е подходяща за по - редки / кашкави / теста. От амонячната сода / амониев хидроген карбонат/ освен въглероден диоксид  се отделя и амоняк. Т. е. отделят се едновременно два газа, затова е подходяща при по - гъстите теста / например за курабийки /. Ако количеството амонячна сода не е в повече не би трябвало след като изстине печивото да мирише.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия