време е за зимнина

  • 77 445
  • 204
# 75
И аз ще се включа с няколко рецепти ,които са изпитани.
8 кг зеленчуци:
зеле,моркови,червени чушки,карфиол,всичко нарязано в бидонче.
Общото количество е 8 кг,но аз имам предпочитания към морков и карфиол,
затова слагам повече от тях ,а намалям зелето.
Чушките и карфиола не омекват ,а си остават хрупкави.
Слагат се 4 чаени чаши оцет;
4 чаени чаши захар(понякога вместо четвъртата чаша захар,слагам половин чаша мед;
1 чаена чаша олио;
8 чаени чаши вода(студена)
1 чаена чаша едра морска сол;
8 аспирина;
и кервиз;
За 10 дена става,ако е топло и за по малко.
Другата е за буркани
за 1 буркан :
1 с. л. сол;
2 с. л. захар;
6 с.л. оцет(хубаво е да е стабилизиран на Търново);
3 аспирина ;
пълни се с предпочитан зеленчук,
догоре със студена вода.
До една седмица да се разклаща.
Аз предимно по този начин правя с морков,карфиол,целина и на буркан по 3,4 зърна чер пипер.
Виж целия пост
# 76
Претакаш я , нали ?
Виж целия пост
# 77
danidjiр, радвам се, че са ти харесали моите рецепти Grinning
Виж целия пост
# 78
Деси Минкова много ми харесва туршия в бидонче,имам питане.Зеленчуци трябва ли да се нарежат на парченца или цели се слагат в бидонче?
Виж целия пост
# 79
Здравейте момичета , първо да се извиня за огромното закъснение  но имахме проблем с нета.Сладкото от сливи стана много вкусно  всички го харесаха около мен  за което ви благодаря за бързите отзиви  сега продължавам да следя темата доста вкусни неща  предлагате за зимнина така че  ще се възползвам от рецептите. Лека и успешна седмица 
Виж целия пост
# 80
 Джина 07,
Зелето на робота,морковите  с къдрав нож, карфиола на розички,чушките на лентички.
Виж целия пост
# 81
Царска туршия

За 1 компотен буркан:

1 с. л. сол
1 с. л. захар
5 с. л. оцет
Нареждат се зеленчуци по желание - камби, моркови, цветно зеле, обикновено зеле, зелени домати. Слагат се 2 аспирина. Долива се гореща вода до горния ръб, затварят се капачките и веднага се обръщат. 5-6 дни подред бурканите се разклащат и след това се прибират на хладно и тъмно.
Виж целия пост
# 82
Здравейте,момичета!Извинявам се на тия,които са питали за тиквичките и патладжана,че едва сега отговарям,но работих в консервната на село LaughingЕто и подробно рецептата-тиквичките не беля,патладжаните беля и изкисвам във вода,за да падне горчивото.После режа като за пържене,редя в буркани и заливам със солена вода(приготвям я на вкус) до гърлото,слагам един аспирин на буркан,заварявам 5мин. ,за да не се преварят зеленчуците.След като се изпържат стават като летните,даже на мен ми харесват повече от буркан,защото стават по-хрупкави.Това е .Дано останете доволни и вие.
  danidji,колко минути вари боба в тенджерата след като почна да пуска пара?
   Ето още една чудесна рецепта :
   2,5кг малки зелени домати
   2,5кг малки чушки върхари
    1  кг  моркови-нарязани на колелца
    2  глави чесън-почистен и нарязан на ситно
    2  връзки магданоз,нарязан на ситно

  Чушките и доматите се изпичат.Чушките се пекат с дръжките.Объркват се заедно с морковите,чесъна и магданоза в бидон и се     
заливат със следната марина:
   0,800мл оцет
   1,5ч.ч. олио
   2ч.ч.  захар
   1Ч.Ч.сол
   24 аспирина
   Аспирина се разтваря в оцета,след което се слага захарта,солта и след като те се разтворят се слага олиото.Марината завира и с нея се поливат зеленчуците.Няколко дни се бърка 2-3 пъти на ден.
 
Виж целия пост
# 83
Мими, как печеш зелените домати?
Виж целия пост
# 84
Момичета имам един малко страничен, но според мен важен въпрос, децата до 12 години не трябва да пият аспирин, знаете ли могат ли тогава да консумират зимнина, която е консервирана с аспирин? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 85
Мими, как печеш зелените домати?
На фурна с вентилатор,но и без вентилатор става.И те и чушките трябва да са просто "опукани" както ми каза бабата,която ми каза тази рецепта.Ако не обичате много домати може да се намали грамажа и да се сложи повече моркови например.Аз даже не спазвам точно пропорциите и пак става.
Виж целия пост
# 86
Мими ,40 мин.,варих го така,както и друг път.Трябва да е готов,а не да има малко да се вари и да се надяваш,че ще се довари когато стерилизираш бурканчетата  Peace
Така,че вариш до готовност,което на мен лично отнема около 40-45 мин.Все пак зависи и от боба де Laughing
Виж целия пост
# 87
Момичета имам един малко страничен, но според мен важен въпрос, децата до 12 години не трябва да пият аспирин, знаете ли могат ли тогава да консумират зимнина, която е консервирана с аспирин? Благодаря предварително.

Много отдавна не правим такава зимнина, защото освен за деца, не е полезна и за възрастни, но всеки си преценява. Аз лично не бих дала на дете.
Виж целия пост
# 88
Момичета имам един малко страничен, но според мен важен въпрос, децата до 12 години не трябва да пият аспирин, знаете ли могат ли тогава да консумират зимнина, която е консервирана с аспирин? Благодаря предварително.

Много отдавна не правим такава зимнина, защото освен за деца, не е полезна и за възрастни, но всеки си преценява. Аз лично не бих дала на дете.

Добре, а киселите краставички с какво да ги пресека като станат ? Мислех си с аспирин... Thinking или може би с натриев бензоат? Той по-безвреден ли е за деца?
Виж целия пост
# 89
  bouquet,danidji!
Вече веднъж направих салата като си мислих,че боба ще се досвари в бурканите Grinning.Отиде в кофата.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия