А защо я има в БГ ли? Ами причините са 2-за такива които нямат финансова възможност / тях ги разбирам напълно/ и за мързеливи майки на които им е по-лесно да киснат цял ден по барчета и градинки и се оправдават че нямат време да готвят за бебоците си или пък че не могат да поднесът такова разнообразие от ястия. Иска ли човек,винаги може да намери време, а едно готвене няма да отнеме повече от час-два.
Има и такива майки, които изобщо не са си позволявали да киснат по барчета и градинки, аз (а и много други майки) тръгнах на работа, когато синът ми беше на 2,5 месеца и след като навърши 9 месеца избрах варианта с детската кухня, защото предпочитам тези един два часа, които ще ми отнеме готвенето да ги прекарвам пълноценно с детето си и да му готвя през уикенда. Много деца тръгват на ясла след годинка и се хранят със същата тази хран от детските кухни, бъди по-спокойна с квалификациите и обобщенията си за хора, които не познаваш.
съвсем точно