Kажете някакъв лесен крем?

  • 36 181
  • 27
# 15
нишесте, има го в хиляди разновидности  Grinning
Виж целия пост
# 16
А как се прави домашен крем? Знам,че имаше такава торта и моя мъж много я харесва, но аз по принцип торти не правя, ако изключа нишесте и бисквити......
Виж целия пост
# 17
А как се прави домашен крем? Знам,че имаше такава торта и моя мъж много я харесва, но аз по принцип торти не правя, ако изключа нишесте и бисквити......
Яйчен ли?
Аз го правя наопаки на всички правила  Laughing Laughing Laughing
В студено прясно мляко слагам захар(ако е малко в процеса на варене добавям),1-2 яйца и 2-3 с.л. брашно.Разбърквам го с телта и тогава слагам на котлона.Бъркам непрекъснато.Като започне да се загрява си се сгъстява и никога не става на бучки.Към края добавям 2-3 ванилии...
Виж целия пост
# 18



Ако е за торта- заквасена сметана и течен шоколад 50/50  Crazy Crazy Crazy
    Подкрепям този с 2 ръце! Peace Peace
    Още един лесен за торти:заквасена сметана+ захар
    Още един:варено кондензирано мляко със или без 200 г краве масло.Става и със, и без,зависи от вкуса и нуждите ти. Wink
   
Виж целия пост
# 19
[....
   
    Още един лесен за торти:заквасена сметана+ захар
    Още един:варено кондензирано мляко със или без 200 г краве масло.Става и със, и без,зависи от вкуса и нуждите ти. Wink
   
как варено кондензирано мляко Rolling Eyes
Виж целия пост
# 20
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile
Виж целия пост
# 21
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile

Само да кажа за млякото, че консервата е затворена и трябва да е много добре покрита с вода. Да се следи да не изври  Naughty
Виж целия пост
# 22


Само да кажа за млякото, че консервата е затворена и трябва да е много добре покрита с вода. Да се следи да не изври  Naughty
   Да,правилно!Аз го варя на тих огън,доливам водичка,ако се налага.
   Много е лесно и вкусно! Simple Smile
Виж целия пост
# 23
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile
мерси за идеята,ще се пробва задължително  bouquet
Виж целия пост
# 24
Estell     bouquet Страхотен е
Виж целия пост
# 25
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.
Виж целия пост
# 26
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.
Аз същия го правя често, само че карамелизирам захарта.
Виж целия пост
# 27
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.
Аз същия го правя често, само че карамелизирам захарта.

Добра идея  Peace, ще пробвам и аз
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия