В заведение кой се обслужва първо - жената или мъжа?

  • 3 442
  • 54
# 30
Епа много си луксозна.  Laughing  В нормално скъп ресторант това е причината, така са ми казвали.
Виж целия пост
# 31
Айде, де, утре ще се оплачеш, че
и сметката на него първо носят...
Виж целия пост
# 32
                     Събудихте у мен два много важни въпроса, които не за пръв път задавам, но не ми се отговаря: 1. когато в подобен ресторант отидат две жени и двете ли получават меню без цени?

Хм, имаше нещо и за тези случаи, но не помня. Май се очакваше от по-възрастната да плати или тази, която изглежда по-висшестояща?  newsm78
Същото е и при мъжките компании.
Етикетът не е просто нещо, неслучайно има хора, които го учат в движение с години. Мисля, че тук става въпрос за опитността на персонала - да успее безпогрешно да отгатне на кого какво кога да поднесат, за да няма недоволни.  Laughing
Къде ти такива сега у нас?

Облечения в най-тъмен цвят на костюма плаща.  Joy Това е по принцип. Друг е въпроса, че в Бг хал хабер си нямат, че тъмен цвят на одеждите значи положение в йерархията. Разбира се и материята е важна, но никой не очаква сервитьор да има подобни познания.

А причината да се налива първо на "месомелачката", как Сийка го е обяснила обстоятелствено.
Виж целия пост
# 33
А шкембе чорба сервират ли?
Виж целия пост
# 34
Тази тема ми напомни случка от преди няколко години. На плажа. Аз и мъжът ми - сами без децата  Mr. Green. Пием си бутилка вино с рибно плато...идилия, романтика.
А сервитьорката не спря да изпива с поглед мъжа ми. Все към него се обръща, все него пита. Мен не ме базари и за 2 стотинки. Не и обръщах много внимание, но ме дразнеше. Когато исках да поръчам нещо не ме чуваше изобщо, но когато мъжа ми само я погледнеше и тя ту такси дотърчаваше. Даже беше смешна /на мен де Wink/!
Дойде ред да отсервира. Бяхме омели всичко, а аз си бях пийнала доста Crazy. Обръща се оная с най-зъбатата усмивка към Милото ми и го пита: - Всичко ли е свободно?
Аз реагирах толкова бързо Laughing, че чак се учудих на себе си: Той не е! Crossing Arms
Виж целия пост
# 35
По принцип -жената, ама повечето пъти господина е с предимство.
Виж целия пост
# 36
Добрият сомелиер го прави в отделен съд, преди да налее на клиента, ама карай...  Laughing

Добрият сомелиер, не допуска да попаднат коркови частички в шишето с вино. Има начин на отваряне  Wink
Виж целия пост
# 37
аз пък се сетих как напуснахме едно заведение в столицата, защото сервитьорката
искаше да вземе поръчката чак когато всички сме си избрали, а тогава на масата с нас
беше колежка която много дълго избира  Crazy Crazy вдигнахме й лек скандал  Mr. Green
Виж целия пост
# 38
Преди няколко дена посетихме едно заведение Вещиците - за пръв и последен път. И двата прибора бяха поставени пред мъжа ми, и двете пици също  newsm78 #Crazy Кво беше това сервиране...... Да не говорим че беше с къс потник, корема й се виждаше /бихме го преживели/, но имаше и някой неща по него  Sick който не бяха много приятни при условие че отиваш там да се храниш, а тази мадама ти сервира.


Ами то явно затова заведението се казва "Вещиците".... Joy

 Joy И ние така решихме - имало защо да се казва Вещиците...
Виж целия пост
# 39
А ако на милото порцията е готова преди моята, това означава ли че той ще яде студено ястие ако са решили да спазват етикета Thinking
Виж целия пост
# 40
Зависи за каква категория "заведения" говорим   Grinning
Виж целия пост
# 41
Веднъж на морето попаднахме на сервитьор от "старата школа", беше впечатляващо - с един поглед към масата разбираше до къде сме стигнали, и от какво имаме нужда.
Аз лично много се дразня, когато донесат всичко на куп - супа, салата, основно, и докато приключиш с едното, другото вече е студено.
Виж целия пост
# 42
А ако на милото порцията е готова преди моята, това означава ли че той ще яде студено ястие ако са решили да спазват етикета Thinking


Двете по етикет трябва да са готови и поднесени по едно и също време.
Работа на ресторанта е как ще се организират да го направят Simple Smile
Виж целия пост
# 43
А ако на милото порцията е готова преди моята, това означава ли че той ще яде студено ястие ако са решили да спазват етикета Thinking


Двете по етикет трябва да са готови и поднесени по едно и също време.
Работа на ресторанта е как ще се организират да го направят Simple Smile

Така е. Същото се отнася и за супа, салата и основно .... Сервитьорът следи масата и преценява кога да поръча основното, за да стане готово след като клиентът е свършил със салата или супата.
Виж целия пост
# 44
...Облечения в най-тъмен цвят на костюма плаща...
                     Много благодаря   bouquet. Сега си изясних и склонността си да се нося в бяло от глава до пети...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия