Как приготвяте овесените ядки

  • 24 557
  • 37
Купих Финни овесени ядки, но на пакетчето не пише нищо.
Направих тази сутрин на сина си в 150гр. вода сложих 2 супени лъжици, после добавих 1 лъжичка АМ и пасирана круша, но не съм сигурна за пропорциите.
Иначе детето много ги хареса Peace
Виж целия пост
# 1
И аз ги приготвям "на око", без да меря пропорциите. Смесвам 2 супени лъжици фини овесени ядки с АМ или кисело мляко, докато се получи желаната гъстота.
Виж целия пост
# 2
И аз правя на око. Имам наблюдения, че в готовите зъренно-млечно-плодови каши /такива имат Хипп в бурканчета/ процентът на зърнени култури в кашата е доста малък. Затова обикновено слагам по-малко овесени ядки за сметка на плодовете и млякото или сиренето.
Виж целия пост
# 3
Сенди, а каква марка са овесените ядки? Аз купих едни, немски в син пакет - два пъти варя и хем ги мия предварително и пак накрая ми се струва, че са пълни с боклуци - някакви кафяви пръчици или нещо подобно, което не ми се струва да е от самите ядки.

Така, изпълнена със съмнения, ги изяждам аз, а на детето давам нещо друго.

Що се отнася до количеството - мисля, че половин кафена чашка, не повече Simple Smile
Виж целия пост
# 4
blueeyes, обикновенно купуваме от тези немските, в синия пакет. Досега не съм откривала боклуци.  Ако в магазина няма от тях, взимаме на Слънчо или Фамилия Николов, но задължително финни.
Виж целия пост
# 5
И аз слагам на 'око'
Виж целия пост
# 6
Малко вода, с малко кафява захар. След като кипне слагам една супена лъжица ядки, разварявам ги хубаво. Махам от огъня. След охлаждане добавях АМ. Не, че синът ми ги ядеше  hahaha
Виж целия пост
# 7
Сенди, а каква марка са овесените ядки? Аз купих едни, немски в син пакет - два пъти варя и хем ги мия предварително и пак накрая ми се струва, че са пълни с боклуци - някакви кафяви пръчици или нещо подобно, което не ми се струва да е от самите ядки.

Така, изпълнена със съмнения, ги изяждам аз, а на детето давам нещо друго.

Що се отнася до количеството - мисля, че половин кафена чашка, не повече Simple Smile
Ядките, които аз купувам са на Биофреш, произвеждат ги тук.
Много съм доволна, че бързичко се разваряват пък и изглеждат едни белички, чистички...  Peace
Виж целия пост
# 8
Варя 3 с.л едри овесени ядки в 160 мл вода, пасирам, и добавям или 5л. АМ или 1л олио и плодово пюре на вкус. Никаква захар. Достатъчно сладка става кашата и без захар.
Виж целия пост
# 9
Извинявайте ,мами,а колко време се варят овесените ядки във водата?
Виж целия пост
# 10
  Абсолютно ползвам мерника "око"- приблизително 1 чаша вода , около 3 с.л. овесени ядки- варя докато се сгъстят и омекнат(около 3-4 мин), пасирам плод- праскова , кайсия , манго... изчаквам да поизстине и добавям 2 м.л. АМ
Виж целия пост
# 11
На 180 мл. преварена вода слагам 3 супени лъжици финни овесени ядки. Слагам в микровълновата точно за 2 мин. иначе изкипяват. Добавям кафява захар и масло. После АМ и цял банан. Бебка яде, каквото остане ям аз. Laughing
Виж целия пост
# 12
Варя ги на око-около 3с.л. ядки в 200мл вода ги варя в микровълновата около 2 минути.След това ги смесвам с пасиран плод и кисело мляко/АМ.Не слагам захар или друг посладител Naughty
Виж целия пост
# 13
2 супени лъжици овесени ядки и вода или мляко може би около 200мл - не съм сигурна точно колко. То зависи и дали ги харесва по-редки или по-гъсти. След това за 3 минути в микровълновата. Слагам му сирене, масло и маслини. Не сме пробвали сладки.
Виж целия пост
# 14
Аз да питам, а трици овесени може ли? Понеже аз искам да свиква да яде малко по-големи парченца, за да не пасирам овесени ядки мога ли да му правя овесени трици и има ли разлика между трици и ядки и каква е, ако има?
Виж целия пост
# 15
Разбира се, че има разлика между трици и ядки Simple Smile
Ядките са вътрешността на семето, а триците са обвивката - малко отпаден продукт Simple Smile
За дете купувай Фини овесени ядки. Накисваш ги за малко и ги сваряваш. Не е нужно да ги пасираш после..
Аз добавям масло и сирене или плод  Peace
Виж целия пост
# 16
Много ти благодаря!  thumbsup
Виж целия пост
# 17
Това са овесените ядки, които аз ползвам и описанието как се приготвят. Ще се радвам ако съм била полезна.


Виж целия пост
# 18
Не използвам фини овесени ядки. Само цели. Преглеждам си ги и отстранявам ако има примеси разни. Слагам си две супени лъжици ядки в купичка и заливам с вряла вода, да се покрият един пръст над тях. След 7-8 мин. водата е поела, а ядките са мекички. Добавям масло и сирене или плод и сирене или АМ и плод. Купувам ядки на Арива, но не съм сигурна как се изписва точно.
Виж целия пост
# 19
Както ми дойде ги правя - всъщност, правя мюсли, не овесени ядки само, заливам с вода (стайна Т) и добавям АМ.
Виж целия пост
# 20
В около 200 мл (а вече прясно мляко в повечето случаи) вода добавям 3 с.л. овесени ядки. Полсе добавям пасиран или настърган плод или масло и сирене.
Купувам съвсем обикновени, не непременно фини. Peace
Виж целия пост
# 21
Здравеите аз искам да ви попитам някои знаели дали мюслито става  за деца и от каква месечна възраст може да се дава. Благодаря ви                   
Виж целия пост
# 22
Синът ми е на 1.3 г. и много често закусва с овесени ядки. Слагам пет - шест супени лъжици и малко вода - достатъчно, за да ги покрие. Варя 1 м. в микровълновата и сле това добавям или кисело мляко, или банан.
Обича също магданозени кюфтенца с овесени ядки, запечени на фурна. Веднъж си бяхме направили на нас и той прояви голям интерес. След това вече започнах да му ги правя много често - като основно ядене с кисело мляко или като похапване между храненията, докато гледа как ние ядем и се ядосва, че за него няма.  Laughing
Виж целия пост
# 23
arvada ще споделиш ли рецептата на тези магданозени кюфтенца  bouquet
Аз и давам овесените ядки като ги приготвям оо следния начин
В150 мл вода слагам 4-5 с.л финни овесени ядки.Пъхам в МВ на 600 вата за 1.40 мин.Вадя ги добавям сирене и масло и хайде към устата.Бях пробвала с банан ама нещо не ги хареса.
Иска ми се да и дам овесени ядки с кисело мляко ,ама нещо се чудя как да и ги направя.Ако ги сложа от предната вечер  в млякото за закуска на следващия ден дали ще е достатъно -да не ги варя. newsm78
Виж целия пост
# 24
Аз пък съм взела овесено брашно, което го варя към 10 мин. и има отвратителен горчив и тестив вкус. Моля ви, кажете ми как се приготвя, уж овесено брашно ама няма нищо общо с овесените ядки.
Виж целия пост
# 25
Аrvada, дай рецептата за магданозените кюфтенца, че ни изтекоха лигите, бе Simple Smile

Стеффи, не съм чувала за такова брашно...

Момичета, как се наяждат децата ви с по 2-3 лъжички  newsm78 ? Нашата мома плющи по 5-6...
Виж целия пост
# 26
Здравейте,да попитам на каква възраст започнахте да давате ядки2Ние сме малки и незнам дали мога да давам.Имаме проблеми с акането,а съм чувала че ядките помагат.Моля,помогнете newsm78 smile3504 santa2
Виж целия пост
# 27
Най-рано на 6 навършени месеца.
Виж целия пост
# 28
Да ви попитам, задължително ли трябва овесените ядки да се варят?
Защото аз винаги само ги накисвам във вода Embarassed
Виж целия пост
# 29
Да ви попитам, задължително ли трябва овесените ядки да се варят?
Защото аз винаги само ги накисвам във вода Embarassed
Въобще не е задължително, особено за дете над годинка. И аз отдавна не ги варя. Правя го само понякога, когато храня след минути и искам да стане бързо.
Виж целия пост
# 30
Аз си стоплям прясно краве мляко (пастьоризирано),и добавям овесените ядки "на око",да желаната гъстота,добавям и настърган плод понякога.Дъщеря ми много ти яде,взимам от немските-син хартиен пакет  Peace
Виж целия пост
# 31
Аз купувам на Brueggen или на златна нива -фини овесени ядки.В 200мл вряща вода слагам 3с.л ядки и изключвам котлона.Стават като каша на гъстота.Моето дребосъче почти всяка сутрин закусва с това,но ги обича със сирене и масло.Слагам и много малко тръстикова захар.
Виж целия пост
# 32
Да се включа в темата и да попитам нещо: как точно слагате АМ, когато приготвяте овесените ядки. Мисля да започна да предлагам на дъщеря ми, но се чудя, нали ядките се варят във вода, т.е. получава се като ви чета някаква кашава консистенция, след това гледам добавяте плодове, сирене, масло и АМ, но как го добавяте, къде го разтваряте newsm78. АМ не се вари, така че логиката е да се слага после, но как точно?
Извинявам се ако ми е тъп въпросът, но нещо не се сещам Thinking
Виж целия пост
# 33
Записвам се да следя  и аз,защото още не съм давала ,а й не знам как  Embarassed
Виж целия пост
# 34
Да се включа в темата и да попитам нещо: как точно слагате АМ, когато приготвяте овесените ядки. Мисля да започна да предлагам на дъщеря ми, но се чудя, нали ядките се варят във вода, т.е. получава се като ви чета някаква кашава консистенция, след това гледам добавяте плодове, сирене, масло и АМ, но как го добавяте, къде го разтваряте newsm78. АМ не се вари, така че логиката е да се слага после, но как точно?
Оставяш малко вода след варенето и чакаш да изстине до градусите, при които е отбелязано на кутията, че трябва да се разтавя АМ. Добавяш млякото, то се разтваря и готово. А може и самостоятелно да си го разтвориш отделно и да добавиш, но смятам, че е по-добре по първия начин.
Виж целия пост
# 35
Да се включа в темата и да попитам нещо: как точно слагате АМ, когато приготвяте овесените ядки. Мисля да започна да предлагам на дъщеря ми, но се чудя, нали ядките се варят във вода, т.е. получава се като ви чета някаква кашава консистенция, след това гледам добавяте плодове, сирене, масло и АМ, но как го добавяте, къде го разтваряте newsm78. АМ не се вари, така че логиката е да се слага после, но как точно?
Оставяш малко вода след варенето и чакаш да изстине до градусите, при които е отбелязано на кутията, че трябва да се разтавя АМ. Добавяш млякото, то се разтваря и готово. А може и самостоятелно да си го разтвориш отделно и да добавиш, но смятам, че е по-добре по първия начин.


  bouquet Благодаря за инфото, ще пробвам тези дни Peace
Виж целия пост
# 36
Аз запарвам овесените ядки с топла вода. Не прибавям АМ.
Виж целия пост
# 37
Аз ги приготвям на сина си с плод и кисело/плодово мляко или с прясно мляко и мед.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия