Чийзкейк

  • 16 120
  • 93
# 75
Как го направи желатина.Ней-вероятно не е напревен както трябва,щом още не е стегнало,или поне не е започнало. Confused А другите продукти какви сложи,чче да стане течно.То се получава много гъста смес,и без желатин. Rolling Eyes
Хора,не слагайте желатин на чийзкейк-а,прецаквате го,само се разваля вкуса.Никога не бих го направила.

Малката е голяма сладурка. Grinning
Виж целия пост
# 76
Ами  извара и сметана и захар. И се чудех за тоя желатин и май наистина сбърках.
Желатина разтворих по упътването на опаковката.
Виж целия пост
# 77
Ами  извара и сметана и захар. И се чудех за тоя желатин и май наистина сбърках.
Желатина разтворих по упътването на опаковката.

Ако си разбила сметаната със захарта за да се  сгъсти на сняг,и после да се смеси с изварата...не си обяснявам как е течно. Rolling Eyes Много често желатина се прецаква,на някои пък си спомням че уътването нещо не беше правилно. ooooh!.Ти преди колко време го направи?
Виж целия пост
# 78
Аз не слагам желатин и чийзкейка става перфектен. Ако държиш да сложиш Лео е дала упътване за работа с желатин. Ако не го намериш аз съм си го копирала, ще го пусна.
Виж целия пост
# 79
Дане си разтворила желатина с половин литър течност кактопише на опаковката?
Виж целия пост
# 80
Дане си разтворила желатина с половин литър течност кактопише на опаковката?
Joy Joy Joy Мале ако е така,разбирам защо изварата и сметаната е станала течна. Confused
Виж целия пост
# 81
Учудвам се, че никой не е изровил култовата тема за чийзкейк от форума, където рецептата беше дадена от американка, тоест рецепта за истински чийзкейк. Лично съм я пробвала много пъти. Всички си облизват пръстите. И смея да кажа, че е доста по-вкусно от купешките кейкове Thinking
Ако някой се интересува...да търся линк или да пиша рецептата Simple Smile
Виж целия пост
# 82
Учудвам се, че никой не е изровил култовата тема за чийзкейк от форума, където рецептата беше дадена от американка, тоест рецепта за истински чийзкейк. Лично съм я пробвала много пъти. Всички си облизват пръстите. И смея да кажа, че е доста по-вкусно от купешките кейкове Thinking
Ако някой се интересува...да търся линк или да пиша рецептата Simple Smile

Или я дай,или кажи под какво име да я търся. Praynig  bouquet
Виж целия пост
# 83
Името на темата не помня, така че сядам да пиша. След минутка ще добавя рецептата в този ми постинг Simple Smile

Original Cheese cake

Продукти:

1 пакет ситно натрошени бисквити (аз ползвам едни в син пакет, с масло, но стават всякакви, които са меки)
3 с.л. захар + 1 ч.ч.
3 с.л. масло + 1 ч.ч.
2 опаковки чийз крем Филаделфия (заместителят, който аз ползвам, е Cottage, в синя кутийка, обезмаслено сирене е, леко сладко, има го в Метро, цената на една кутийка е 1.80)
3 с.л. брашно
2 пакетчета ванилия
3 яйца
1 сметана, заквасена
конфитюр по избор (аз слагам малина)

Приготвяне:

Бисквитите и разтопеното масло (3 с.л.) + 3 с.л. захар се разбъркват и се изсипват в тавичка (аз ползвам такава с падащо дъно). Аз лично не разтопявам маслото, то така или иначе се разтапя. Тавата се слага във фурната, на 160 градуса, 10 минути.
Отделно се забъркват: котидж/крем, останалата захар, маслото, ванилията, заквасената сметана, брашното и яйцата, едно по едно. Разбърква се всичко и след като изкарате тавичката, изсипвате сместа отгоре. Пече се 1 час, на 160 градуса. Като се извади, се маже обилно със сладкото. Ако ползвате тава с падащо дъно, оставете да изстине малко, после отлепете "стените" на тавата и намажете сладкото. Оставя се да престои на хладно или директно в хладилник, поне 4 часа, най-добре една нощ.


Виж целия пост
# 84
Стеф,златна си   bouquet.Копнах си веднага рецептата.Малко съм учудена,понеже за мен чийз кейка не трябва да се пече,и ми е странно това че е оригиналната рецепта.Но ще се пробва.  bouquet Hug
Виж целия пост
# 85
Дано да ти хареса, а и на всеки, който реши да пробва по този начин Hug
Във въпросната тема (все пак, ако намеря линка, ще го пусна) имаше и рецепта за чийзкейк без печене, ама това е оригиналната рецепта и реших първо нея да пробвам. С нея си и останах обаче Laughing
Виж целия пост
# 86
звучи чудесно.
този чийз крем филаделфия си е обикновената филаделфия, нали?
Виж целия пост
# 87
Да си призная, не знам.
Когато за първи път приготвях кейка, търсих в много магазини някаква специална Филаделфия. Не знаех дали обикновената е същата. но чийз крем си е крема сирене, тоест, ако има такава Филаделфия, без вкусове (нали има с маслина например), би трябвало да стане. Аз тогава не успях да намеря и пробвах на късмет с котидж, а то се оказа, че става страхотно. Дори има нещо като топченца след това (самият котидж е на "барабонки" малко) Simple Smile
Виж целия пост
# 88
хм, хм... аз май те познавам, по чийз кейка.  Mr. Green
Виж целия пост
# 89
Ти сериозно ли Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия