Торта за мама

  • 4 586
  • 17
Здравейте, мами  Simple Smile Имам нужда от помощ за да подготвя изненадата за рождения ден на майка ми. Решила съм да й направя торта, но понеже ще ми е за пръв път не съм много наясно с нещата. Laughing Четох различни рецепти, но не успях да се спра на конкретна. Ще ви кажа какви продукти съм купила до момента и се надявам да ми предложите рецепта, в която ще мога да ги използвам.
- готови блатове за торта
- крем за сладкиши шоколад на доктор Йоткер без варене
- есенции ванилия на доктор Йоткер
Мисля да взема също и ягоди за украса, както и лешници, които да добавя към част от крема. Благодаря ви предварително!  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Здравей!Най лесната торта която правя е с готови блатове сиропирани леко с прясно мляко,а за крем слагам заквасена сметана смесена с течен шоколад.Омазвам я цялата със същата смес и украса различна спрямо вкуса. Simple SmileУспех
Виж целия пост
# 2
Според мен е по-добре да сиропираш, но леко, с компот или захарен сироп. Кое не ти е ясно, имаш си блатовете и крема. Избери или ягодите, или лешниците. Заедно не пасват.
Виж целия пост
# 3
Предлагам ти да ползваш този сайт  Sunglasses
http://cakeslibrary.blogspot.com/2012/04/blog-post_1566.html
Виж целия пост
# 4
Ами че ти си готова с тортата Simple Smile
Блат върху поднос, лекичко поръсваш със сок от компот, намазваш отгоре с крем, после пак блат, поръсваш със сок, пак крем (поне 2 крема ще ти трябват сигурно). Накрая намазваш и отстрани с крем и облепяш със счуканите лешници. Украсяваш с ягодите отгоре, а ако имаш достатъчно, можеш да сложиш и вътре един пласт нарязани. Есенциите няма да ти трябват, прибери си ги за нещо друго.
Тортата трябва да преспи една нощ в хладилник, за да си поеме и да стане сочна.
Виж целия пост
# 5
Ами че ти си готова с тортата Simple Smile
Блат върху поднос, лекичко поръсваш със сок от компот, намазваш отгоре с крем, после пак блат, поръсваш със сок, пак крем (поне 2 крема ще ти трябват сигурно). Накрая намазваш и отстрани с крем и облепяш със счуканите лешници. Украсяваш с ягодите отгоре, а ако имаш достатъчно, можеш да сложиш и вътре един пласт нарязани. Есенциите няма да ти трябват, прибери си ги за нещо друго.
Тортата трябва да преспи една нощ в хладилник, за да си поеме и да стане сочна.

Това е, няма какво да му мислиш.  Ще се справиш.Успех.
Виж целия пост
# 6
Аз бих опитала с домашен крем, страшен е ! http://kulinar.bg/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1% … _l.r_i.69902.html
И не е само за бисквитена торта. Можеш да го намажеш, върху готовите блатове и между тях. Банани и ягоди и си готова!
Виж целия пост
# 7
Здравей!Най лесната торта която правя е с готови блатове сиропирани леко с прясно мляко,а за крем слагам заквасена сметана смесена с течен шоколад.Омазвам я цялата със същата смес и украса различна спрямо вкуса. Simple SmileУспех
Нещо подобно правя, но с малки промени - готови блатове, 1 голяма заквасена сметана Данон + 1 малка такава се разбиват с 2 ванилии, няколко лъжици сладко каквото имаш, пудра захар на око + 2 с.л. кисело мляко /не повече!!!/
Редиш ги ред по ред. Не сиропирам блатовете, защото поемат от млякото и сметаната. Украсявам след няколко часа престой в хладилника, защото иначе украсата "потъва".
Много бърза, лесна, лека е и мнооого вкусна  Heart Eyes
Виж целия пост
# 8
аз сиропирам със горещ шоколад (за пиене който е си го правя от пакетчето както си трябва), може и капучино , после може да намажеш  блата с шоколад течен, да наредиш резени банани и  отгоре мажеш със заквасена сметана (подсладена на вкус). после пак блат, сиропираш, слагаш от крема,който си купила и в него посипваш лешници. после третия блат. мажеш  тортата със сметана или крем някакъв и поръсваш отстрани с крокан, ядки натрошени или каквото си  решиш. отгоре с ягодите ще стане много  красиво и над ягодите с вилица наръси загрят течен шоколад. Аз лично обичам всеки блат  на тортата да е с различен крем (може някои да му идва в повече комбинацията, но съм нямала досега неизядени торти от нашите  Laughing ) .
Виж целия пост
# 9
Здравей!Най лесната торта която правя е с готови блатове сиропирани леко с прясно мляко,а за крем слагам заквасена сметана смесена с течен шоколад.Омазвам я цялата със същата смес и украса различна спрямо вкуса. Simple SmileУспех
Нещо подобно правя, но с малки промени - готови блатове, 1 голяма заквасена сметана Данон + 1 малка такава се разбиват с 2 ванилии, няколко лъжици сладко каквото имаш, пудра захар на око + 2 с.л. кисело мляко /не повече!!!/
Редиш ги ред по ред. Не сиропирам блатовете, защото поемат от млякото и сметаната. Украсявам след няколко часа престой в хладилника, защото иначе украсата "потъва".
Много бърза, лесна, лека е и мнооого вкусна  Heart Eyes

Това за украсата не го знаех, добре че ми каза Grinning Иначе като идея за сега съм се спряла на нещо подобно
Виж целия пост
# 10
Първата картинка ми изглежда ужасно суха на мен и неапетитна тортата.. Rolling Eyes

С тези кремчета съм правила торта на малкия, само че с домашни блатове...става страхотна тортичка. Сложи повечко крем между блатовете, защото те поемат и има риск да стане сухичка тортата, но пак е вкусна...
Успех в начинанието!
Виж целия пост
# 11
Благодаря за съветите на всички.  Hug Само да попитам за украсата друг крем ли да предвидя ?  newsm78 Мислех си за черен шоколад, който предполагам ще се откроява.
Виж целия пост
# 12
Ако досега не си разтапяла шоколад за глазура, според мен ще ти е трудно.
Аз веднъж пробвах, не ми се получи... Mr. Green Но и аз не съм спец по тортите де...

Мисълта ми беше, че ако ще го правиш за първи път, може и да не стане...знам ли.
Аз съм украсявала с тези кремчета Оле на д-р Йоткер-и с бял/ванилия/, другата торта с кафяв..Отгоре съм нареждала коктейлни черешки, ръсила съм с филирани или начукани бадеми и смлени орехи, бонбонки Бонибон за детето-варианти много..
Виж целия пост
# 13
за глазура залагам на шоколад и прясно мляко разтопени за секунди в мв -след това бъркам мързо и трябва да е по-течно и да се залее бързо... ако прозира повтарям процедурата.
само че ако е много течно само щети разкашка тортата,а ако е много твъдо ще стане релефно. за първи опит направи средно гъстоо мятаи го бързо и веднага отгоре насипи бонбонки мм или филиран  бял шоколад да се открои( няма да има защо да се притесняваш за релефа а и ще е супер вкусно и шаренко... със сметана е по-лесно, но е сус скучен вкус)
Виж целия пост
# 14
Вчера правих торта (не с готови блатове), но да кажа за черния шоколад.
Кремът, който аз правих, е следният:

400г шоколад (черен или 50% черен, 50% млечен шоколад – ако се използва само млечен или бял шоколад, кремът няма да стегне достатъчно и ще стои по-течен)
1 ч.ч. течна сладкарска сметана (или прясно мляко).
200г масло

Шоколадът се разтапя на водна баня. След това към него се добавя сметаната и се разбърква, докато се получи хомогенна смес. Добавя се и маслото и се разбърква, докато се разтопи напълно. Сместа се отделя от котлона и се оставя да изстине на стайна температура, като се разбърква периодично, заради маслото (когато е горещо, стои отгоре като течност над крема). Необходими са няколко часа за изстиването на крема.

Този крем, обаче, ми е за цяла торта. Ако ще го ползваш за глазура - може да го направиш и наполовина като количество.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия