въпросче за боб

  • 5 025
  • 47
# 15
Имах една колежка - тя включваше фурната вечерта на много слабо и на сутринта боба беше готов - мозък...  Grinning

И аз така правя понякога, става наистина супер  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Благодаря момичета!   bouquet
Ще пробвам с водата ако не стане - със зърната  Joy
Преди малко четох из форума и попадна на една съфорумка, която също не обича да слага брашно и  вместо това сложила за сгъстяване сухо картофено пюре на МАГИ. Каза, че върши същата работа.  Mr. Green
Виж целия пост
# 17
Имах една колежка - тя включваше фурната вечерта на много слабо и на сутринта боба беше готов - мозък...  Grinning

И аз така правя понякога, става наистина супер  Simple Smile

Аз не съм го пробвала, защото трябва да се улучи точното количество вода.  Laughing
Виж целия пост
# 18
Аз не съм го пробвала, защото трябва да се улучи точното количество вода.  Laughing

И да не улучиш не е проблем, не загаря в гювеча  Peace
Виж целия пост
# 19
И аз си готвя в гювеча във фурната,никога не ми е загарял.Няма проблем,слагаш в студена фурна няма проблем.  chef
Виж целия пост
# 20
Аз не съм го пробвала, защото трябва да се улучи точното количество вода.  Laughing

И да не улучиш не е проблем, не загаря в гювеча  Peace

Ако накрая се получи кашичка  Joy, отговорността е твоя.  Hug
Ша взема да се навия за нощното печене.
И после за закуска - боб.  Blush
Виж целия пост
# 21
...
Имах една колежка - тя включваше фурната вечерта на много слабо и на сутринта боба беше готов - мозък...  Grinning
Това ми звучи много интересно  Thinking .
Водата както обикновено или по-малко се слага?
Виж целия пост
# 22
аз си слагам както обикновено.Не съм готвила цяла нощ,ама на 120/130 гр. за 2-3 часа горе -долу.
Виж целия пост
# 23
...
Имах една колежка - тя включваше фурната вечерта на много слабо и на сутринта боба беше готов - мозък...  Grinning
Това ми звучи много интересно  Thinking .
Водата както обикновено или по-малко се слага?

Блонди каза, че не загаря.
Не съм го правила, но мисля да пробвам с нормално или мааааалко повече количество вода.
Мъжо, който е физик ми каза, че и да увеличавам котлона и да не го увеличавам, все толкова вода извира. Важно е времето, не температурата. Не знам, все си мисля, че греши.
Да приемем, че е прав. Като се има предвид, че цяла вечер ще стои във фурната, тоя боб, сигурно ще си изври повече вода.    newsm78
Да бъда или да не бъда.... това е въпроса.  Joy
Виж целия пост
# 24
А когато оставяте боба за цяла нощ в гювеча във фурната на колко градуса слагате фурната?
Виж целия пост
# 25
Аз на вентилатор и на 100. Но гювечът ми е много голям и дебел. Трябва да се прецени и това, и фурната, всяка е различна. Слагам всичко сурово вътре - боб, суха чушка, моркови, лук, подправки, заливам с вода да се покрие и това е  Simple Smile
Бо, не се смива, остават си зърна, макар и понякога разварени, но е страшно вкусно  Simple Smile Особено ако се сложи и малко пушен бекон  eat
Виж целия пост
# 26
Аз на вентилатор и на 100. Но гювечът ми е много голям и дебел. Трябва да се прецени и това, и фурната, всяка е различна. Слагам всичко сурово вътре - боб, суха чушка, моркови, лук, подправки, заливам с вода да се покрие и това е  Simple Smile
Бо, не се смива, остават си зърна, макар и понякога разварени, но е страшно вкусно  Simple Smile Особено ако се сложи и малко пушен бекон  eat
Блонде  Hug Hug Hug
Зарад' тебе тая нощ шА го направя аз тоя боб в грънеца....Само,че моята печка е стар боен Раховец  Laughing Laughing Laughing Laughing
Мисля да го сложа за цялата нощ на 100 градуса(добре ли е?),пък да видим какво ще стане  Whistling Whistling Whistling
Виж целия пост
# 27
Благодаря ти Блонди! А киснеш ли го преди това боба във вода?
Виж целия пост
# 28
 Joy Joy Joy Hug
Добре е, ще стане екстра. Пусни го преди да си легнеш  Simple Smile Първия път няма да спиш много спокойно, час по час ша ставаш да проверяваш  hahaha

Анима, не го кисна  Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Много хубава идея момичета и сега ще накисна боба за утре да го почвам. Но, като нямам глинен съд.... newsm78
дали мога да пробвам в йена/дълбока е/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия