Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

  • 129 611
  • 775
# 720
И аз продължавам да го правя, само че с 1 банан, наистина е приказно ароматен и вкусен Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 721
   И аз продължавам само с един банан.  Simple Smile

   *Галка*, thumbsup
Виж целия пост
# 722
Направих сладкиша. Наистина бухна и стана добре като консистенция. Но на мен лично не ми допадна вкуса и го преправих на торта, като го сиропирах с мляко, малко банани и сметана между двата блата. Стана чудесна бананова торта.Simple Smile
Виж целия пост
# 723
И аз ще го пробвам!
Виж целия пост
# 724
Днес направих мъфинчета по рецептата, само замених бялата захар с кафява и бялото брашно - с пълнозърнесто, сложих 2 банана. Много мекички, пухкави и ароматни се получиха. И децата, и аз много ги харесахме. Ако остане някое, утре ще го снимам... Селма, за теб:   bouquet
Виж целия пост
# 725
Пробвала съм го и като кекс и като мъфини
много пухкави мъфини станаха и кекса също съм правила няколко пъти-с и без глазура...
Чудех се ако направя с един банан и мааалко по редичка сместа дали ще стане и като гофрети newsm78
Виж целия пост
# 726
yagodkaHug

vnd ,нищо не мога да отговоря по въпроса ти.   33uu Съжалявам.
Виж целия пост
# 727
Нищо - аз ще забъркам сместа- ще пробван 1-2 гофрети ако не стане - правя си ги на кекс и готово
Но ще споделя как е станало
Виж целия пост
# 728
Имам няколко въпроса:

1.На колко градуса се пече кекса?
2.Загрява ли се предварително фурната?
3.На кое ниво се пече, с или без вентилатор?
4.За колко време приблизително е готов?
Виж целия пост
# 729
Stelda,

 Аз пека на 160 г + вентилатор,2-ро ниво,горен и долен реотан.
 НЕ загрявам фурната предварително.
 Времето.....Затруднявам се да го посоча точно....Може би,не по-малко от 40 минути.А след това готовността се проверява с дървена клечка/шиш.

    Успех!  Hug
Виж целия пост
# 730
Невероятното ухание и вкус на кекса ще се повторят и потретят и...много ни хареса! На предния въпрос - доста дълго ми се пече на 170 градуса  загрята фурна без вентилатор горен и долен реотан на 2 ниво и покрих с фолио да не загори. Може би около час. Късно се сетих, че в хладилника имам малко ром и можех да го сложа вместо ванилия, но следващия път... И друго ми хрумва - пробвала съм в някои теста за блатове и кексове да слагам нишесте, дали и тук няма да придаде още по-голяма пухкавост, ако се замести да речем 1/2 ч.ч. от брашното ?
 Въпрос към правилите мъфини - объркването на тестото по технологията за мъфините ли става, т.е. сухи, мокри и съединявам + шоколад + банан ?
 Благодаря за рецептата, Селма   bouquet
Виж целия пост
# 731
bilqna_69,може да ти допадне и тази рецепта,в която част от брашното се заменя с нишесте.  Hug
    Щом печеш без вентилатор,пробвай на 180 градуса поне в началото,после при необходимост ще  намалиш температурата.  Peace

     Може да е мое лично усещане,но ми се струва че точно бананът придава на кекса аромат на ром.Но само ,ако е в нужната доза (в израелския Угат Банана с 4 банана този ефект вече се губи).
Виж целия пост
# 732
Благодаря за указанията Селма, спазих ги и ми се получи страхотен кекс, но аз сложих и орехи... Grinning
Виж целия пост
# 733
 thumbsup Hug  Много се радвам!
Виж целия пост
# 734
Благодаря, Селма. Ще се пробва всичко, а и ще чакам някой да си каже за мъфините...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия