Бързо ябълково руло

  • 11 205
  • 70
# 30
Да моята баба ми е казвала че когато използвам мед,
да намалям наполовина количеството ако е дадено захар.
Виж целия пост
# 31
Благодаря, Деси! Ще пробвам!  Peace
Виж целия пост
# 32
Е това ще се пробва.Много обичам печени ябълки.
Виж целия пост
# 33
лабрекс, както  и да въртя, не става да видя снимката ,нито в темата, ни то в любими, само за твоята тема не се отварят при мене, някой може ли да  пусне снимката в темата  или на ли4ни, мерси!
Виж целия пост
# 34
Мед сложих в тестото,
а на ябълките захар.

А не стана ли длетаво, нали се вдига само от белтъците, няма набухвател. Или пък много сладко, нали има 4 с.л. в белтъците. Ама какво съм запитала, нали каза, че е изядено, това дава отговорите на въпросите ми - явно е станало както трябва. Grinning  bouquet
Аз пробвах с мед и не ми стана глетаво тестото. Разбих заедно меда, жълтъците и олиото. Белтъците си ги разбивам на сняг, поръсвам с 1 с.л. захар без да спирам разбиването, така че леко да се стегне снега и след това продължавайки да разбивам, прибавям на тънка струйка жълтъчната смес (така действам като правя блатове за торта и винаги ми се получава). За да не става рядко, просто увеличих лъжиците брашно и вместо 4 сложих 6. Стана идеално.
Виж целия пост
# 35
hedra, a колко мед сложи?
Виж целия пост
# 36
2 с.л. Grinning
Виж целия пост
# 37
вчера направих бързото ти ябълково руло... и за съжаление не остана нищо за снимане Simple Smile ... Благодаря за рецептата. Наистина е бързо и много вкусно!
Виж целия пост
# 38
вчера направих бързото ти ябълково руло... и за съжаление не остана нищо за снимане Simple Smile ... Благодаря за рецептата. Наистина е бързо и много вкусно!

titinabg, радвам се, че си харесала рулото! Добре дошла в готварския, надявам се, че няма да скучаеш!   bouquet
Виж целия пост
# 39
явно умеете и сте кулинарки. а на мен вече трети сладкиш от предложенията на лабрекс ми се скапва. в шарлотата забравих да сложа брашно и се получи нещо като крем карамел с плодове. а рулото стана воднисто и полепна по кърпата. направо ми се реве като го гледам. иначе на вкус го докарва.
в момента пека хляба на свекървата. дано поне той да ми стане. за да имам стимул да продължавам с останалите рецепти на лабрекс ...докато се получи!
Виж целия пост
# 40
Мммммммммм, ще се пробва.
Ние обожаваме сладкиши с ябълки
Виж целия пост
# 41
явно умеете и сте кулинарки. а на мен вече трети сладкиш от предложенията на лабрекс ми се скапва. в шарлотата забравих да сложа брашно и се получи нещо като крем карамел с плодове. а рулото стана воднисто и полепна по кърпата. направо ми се реве като го гледам. иначе на вкус го докарва.
в момента пека хляба на свекървата. дано поне той да ми стане. за да имам стимул да продължавам с останалите рецепти на лабрекс ...докато се получи!

Съжалявам, че така се е случило, рецептите ги публикувам след няколкократни проби. Надявам се хлябът да е станал.  bouquet
Виж целия пост
# 42

...... После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/..


Да разбирам ли, че слагаш да се пече в студена фурна...или да пия още едно кафе, та току виж съм се събудила... Embarassed

Така, както всички продукти са по 4, се помни много лесно! А иначе - това колко беше, онова колко беше...За разсеяни като мен е супер! Joy


П.С. Направих рулото. Оказа се, че имам само три ябълки, така, че намалих продуктите от "всичко по 4" на "всичко по 3"...За първи път руло не ми се разпука при навиването. Надявам се да се хареса довечера. На аромат обаче, и на вид определено го докарах! Joy
Съжалявам, че не мога да сложа снимка. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 43

...... После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/..


Да разбирам ли, че слагаш да се пече в студена фурна...или да пия още едно кафе, та току виж съм се събудила... Embarassed


Напоследък само вечер мога да влизам във форума, но ти си се справила както чета, надявам се и да сте го харесали. Слагам го в слабо нагрята фурна - колкото докато залея ябълките с тестото. Но моята така ми пече и аз съм и хванала цаката.
Май и на мен ми е първото ненапукало се руло.......... Embarassed
Виж целия пост
# 44
Така. Хареса се на вкус много! Grinning Благодаря за рецептата! Hug
Но моят мъж, естествено, като почитател на шипковия мармалад, ме попита дали следващия път не мога да го сложа вместо ябълките.
Та, въпросът ми е дали рулото се навива лесно , защото е напоено със сока на настърганите ябълки? В смисъл дали ако опека само тестената смес ще се навие лесно? Дали ще стане чуплива? Thinking
Освен да рискувам... Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия