Мами вегетарианки, да се преброим и споделим - 2

  • 18 860
  • 312
# 300
Ако са били "малко" ронливи, си направо   chef!!
Глутенът е нещото, което прави тестата лепкави, а бисквитите цели, без него си е голямо постижение (и малко обучение) да докараш каквото и да е печиво!
Виж целия пост
# 301
Браво! Grinning Дай рецепта  Praynig  Simple Smile

Малко офф, но съм забелязала, че като правя хляб и ако сложа 1 суп.л. фини овесени ядки и става много по-пухкав и мек.
Виж целия пост
# 302
Направих бисквити, че и безглутенови ги докарах Simple Smile Станаха много хубави, само малко ронливи.
Може ли рецептата  Praynig

Не знам, дали тук има правило кой да пуска новите теми, но тъй като минахме 20-тата страница реших да пусна НОВАТА  ТЕМА.
Виж целия пост
# 303
Темите тук май са повече от 20 страници, защото в предната бая бяхме изписали преди да пуснем нова Wink

И аз искам рецептата Grinning
Виж целия пост
# 304
Здравейте и моля да се вдъхновите като нас от очакващата се промяна - ИЗГОНВАНЕТО НА БОКЛУЧАВАТА ХРАНА ОТ УЧИЛИЩАТАhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388181.15

моля, подписвайте, пращайте, измисляйте! сега е момента, ще стане!
Виж целия пост
# 305
Здравейте, момичета!
Казвам се Ели и съм бременна в 5 месец. На 23 години съм. От както се помня никога не съм консумирала месо, месни продукти и животинска мазнина. Консумирам яйца и млечни продукти. Ще  се радвам да се присъединя към вас за да обменяме опит.


Искам да споделя с вас възмущението си от една статия в списание "9 месеца" със заглавие "Безмесно меню – убеждение или модна мания?" , където според мен се осъжда този начин на живот и се твърдят неверни неща, като например най-фрапантното за мен е твърдението, че хемоглобина на вегетарианците е по-нисък - "Въпреки това обаче хемоглобинът им винаги е на долната граница на нормата или под нея." с което въобще не съм съгласна. През 3-тия месец от бременноста ми - при първите изследвания лекарката ми унемя като ми видя хемоглобина и заяви че от мноого отдавна не е виждала толкова висок хемоглобин - 149 тогава. До колкото съм информирана това не е нисък хемоглобин. Ето и самата статия http://www.9m-bg.com/index.php?p=cat_inner&sub=&id=2777 . Ще се радвам да науча и вашата гледна точка по въпроса.
Виж целия пост
# 306
BebEshOnDeL,

статията, написана от госпожата диетолог (Д-р?? Милка Жижанова – Милушева), е невярна и неточна в много отношения.  Peace Прокрадва се остарели схващания по въпроса и доста некомпетентни изказвания (предвид изследвания от последните няколко години).
Добра основа за "четене на морал" от незаинтересовани потребителки, които после наминават в подобни на тази теми и "обясняват" колко сме заблудени всъщност...  ooooh!

По-добре не обръщай внимание на такива писания. Лека бременност и здраво бебе ти желая.  Hug

Виж целия пост
# 307
Ели, в подобен вид издания почти винаги можеш да попаднеш на глупости.
Дано не обиждам някого, но журналистическата гилдия не се слави с особена начетеност (с изкл. на единици).  Wink

След като вече имаш основа, търси по-добри места да си допълваш инфото.
Хубава бременоост и леко раждане.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 308
Нито аз,нито дъщеря ми сме с нисък хемоглобин.Просто тези статии имат за цел да напомнят на бременните да не пият само кола кола и чипс.По-меко казано.Не само ти препоръчвам да не четеш подобни материали докато си бременна,но да започнеш да четеш повече за кърменето,захранване и отглеждане на бебето (няма как да не спомена и любимата ми естествена бебешка хигиена,за която можеш да прочетеш в линка в подписа ми).После е много вероятно да не тиостава много време за четене и да се сблъскаш с още купища предрасъдъци, които са широко разпространени сред "специалистите" по гледане на бебета. Grinning
Виж целия пост
# 309
Оф, и аз се възмутих!!! Как може такива глупости да се пишат и да се заблуждават хората!!?!
Аз докато ядях някакви идиотщини от месо (наречени "колбаси", другото не можех да го преглътна), имах хемоглобин под границата с години, но откакто си промених стила на хранене и тотално махнах месото, яйцата и в голяма степен млечните, изследванията ми видяха невиждана дотогаво висоти   Grinning

Да благодаря на Жени за инфото   bouquet Simple Smile
Виж целия пост
# 310
Това са пълни глупости бях бременна и имах отлични изследвания, а се храних изключително здравословно, и не правих никакви компромиси. Е сега си позволявам някои глезотийки, като газирано, но тогава бях много стриктна. Сина ми също е вегетарианец, в началото се притеснявах какви ще му бъдат резултатите от изследванията, но като видях, че са с пъти по добри от "всеядните"   Wink деца, се успокоих. Дори личната му лекарка ми каза, че досега не е виждала дете с толкова добри резултати. А тя дори не е привърженичка на вегетарианската диета.
Виж целия пост
# 311
Записвам се да следя темата. Аз не съм вегетарианка, но в 90% от времето ям безмесно и в момента сериозно се замислям да прекратя яденето на месо изобщо.
А всички вас поздравявам за избора да бъдете вегетарианки.
Виж целия пост
# 312
Има следваща тема! - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=374231.0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия