Мами вегетарианки, да се преброим и споделим - 2

  • 18 860
  • 312
Темата е за обменяне на опит и информация относно отглеждането на нашите деца. Може да споделите дали децата ви консумират месни продукти или дали захранвате бебоците си с месо. Какви трудности срещате и какви положителни резултати наблюдавате у децата си. Всеки, който разполага с някаква информация може да я сподели.

Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

Темата не е "за или против" вегетарианството!
Виж целия пост
# 1
 Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
В целия свят от години тече кампания за пиене на повече мляко.
Но не защото е здравословно, а защото млечната промишленост носи добър доход и осигурява прехрана на много хора.
Лансира се всичко, което носи почелба.

РЕНИ, да разбирам ли, че си веган? Сори, ако си го писала, но напоследък много трудно помня и се концентрирам.  Embarassed
Съгласна съм с теб, че всичко, което носи печалба се лансира, но някак си не мога да се съглася с фактите за "нот милк" кампанията.  Confused
Пуснатият в старата тема сайт е доста несистематичен и конспиративен. Информацията на него не е достоверна, най-малкото за мен.
Виж целия пост
# 3
  bouquet След малко ще се раzпиша по подробно
Виж целия пост
# 4
Запис и от мен.
Аз съм веган Grinning
Виж целия пост
# 5
Няма никаква конспирация, просто ни е трудно да преглътнем истината.
А тя за съжаление е много тъжна, всичко е реклама с цел печалба, спомнете си, че в началото цигарите са били рекламирани като полезни за здравето. За млякото индустрията изопачава фактите, ок има калций, ни той е почти неусвоим от организма, ок има белтъчини, които също са непосилни за разграждане. Тялото разгражда всяка храна, която приеме на аминокиселини и след това от тях си приготвя необходимите вещества като белтъци и т. н., не е задължително да ядеш белтъци, за да получиш. Ако сте чели Сила за живот 1 автор: Харви и Мерилин Дайъмънд, там е много добре описано: Какъв е тоя отчаян стремеж на хората да получат белтъци и тоя страх да не би случайно да не им достигнат? Тази параноя е резултат на непрестанното натякване и втълпяване от страна на рекламите. Човешкият организъм се нуждае от около 700 гр. белтъчини на месец, да не говорим за резервите в тялото ни, които можем да използваме по всяко време. Млечните продукти са изключително трудно усвоими от организма ни и ние хабим излишна енергия в обработването им и пречистването на организма си от тях, но това някак не се споменава, защо ли не се очудвам, какво толкова странно има в това, че отново сме измамени и манипулирани? Струва ми се, че някои хора просто не искат да приемат факта,  #2gunfire че борбата със ситемата е безмилостна, просто, защото така получават едно илюзорно чувство за сигурност и спокойствие. Жал ми е, че ще останат разочаровани. И горките деца, които могат да не получат детско меню и шейк от Макдоналдс  Cry.
Виж целия пост
# 6
hvarchanova, доколкото знам, има организми които не могат да усвояват белтъчините от млякото, но има и други, които се справят с това. Идея нямам кое е "нормалното" състояние, но всеки е свободен да избира дали да яде или не даден продукт. Относно сайта не мога да преценя каква част от това е истина, полу-истина или просто друга рекламна кампания  Thinking
Виж целия пост
# 7
Става дума за това дали извличаш нещо полезно от това или просто се справяш с разграждането и изхвърлянето му. И става дума за това каква е истината, иначе всеки да си хапва каквото поиска, аз също обичам и таратор и сладолед и да не изброявам всичко.
Виж целия пост
# 8
Млякото обаче се консумира отпреди да се зароди млечната индустрия.
За мен млякото не е толкова вредно, но не е и полезно да го консумираш много много... някакси спънка ми е това, че кравата е толкова почитана, не може нейното мляко да е такова "зло"... освен това българското кисело мляко...
Виж целия пост
# 9
Здравословна е растителната храна, останалото е компромис, който правим и се опитваме да си намерим  извинение за това.
Виж целия пост
# 10
Млякото обаче се консумира отпреди да се зароди млечната индустрия.

Именно. И в тая връзка задавам долния въпрос.

Здравословна е растителната храна, останалото е компромис

А новородените с какво ли да ги храним според теорията за вредното мляко?  newsm78
Виж целия пост
# 11
А ескимосите? Обречени ли са на нездравословен живот?
Не знам кое е здравословно честно казано. Гледам хранейки се да благодаря и да внимавам какво излиза от устата ми.


И все ми се струва, че една храна не е здравословна за всички. Най-добрата храна за хората е тази, която те си я отглеждат, било то и прасета, които после ще заколят ( Sick) това внася в организма им това, от което в дадения момент се нуждаят.

Виж целия пост
# 12
Maйчината кърма е за бебетата, кравето мляко е за теленцата, моля ви.
Човекът е станал месояден по време на ледниковия период, за да оцелее, понеже е нямало достатъчно растителна храна, за да се изхрани, горките ескимоси!
Виж целия пост
# 13
Да не говорим , че по мои наблюдения не са малко майкити, които предпочитат да дават адаптирано мляко на бебетата си , вместо да ги кърмят. Ето до какво води цялата дезинформация.
Виж целия пост
# 14
Може би и сега яде месо, за да оцелее.... някои хора биха полудели, ако минат раст.храна.

Не е дезинформация, а страх от празнината, която оставя толкова силното отделяне от Природата. На колкото и майки да кажа колко полезна е кърмата, колкото и да обяснявам механизма понякога е безполезно.
А кърмачетата над 3г нездравословно ли се хранят?  Mr. Green

Надявам се да не мислиш, че нещо се заяждам  Peace Просто си дикутирам. Аз съм убедена, че рано или късно хората дори ще спрат да ядат, но има много вода да изтече дотогава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия