телешка пържола

  • 44 060
  • 21
# 15
За манджа с телешко и аз винаги ползвам тенджера под налягане,като там месото е на хапки,и винаги става крехко Wink
Виж целия пост
# 16
Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.
Сок от  лимон според мен би превърнал телешкото месо в подметка.
Виж целия пост
# 17
Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.
Сок от  лимон според мен би превърнал телешкото месо в подметка.

Никога не ми е ставало на подметка.
Виж целия пост
# 18
Аз правя марина от зехтин, мед, сок от лимон и малко водка. Пържолите натривам с малко черен пипер и чеснов прах , слагам марината и така ги оставям една нощ. Не слагам сол и соев сос в марината, защото солта стяга месото. След това ги запържвам леко и ги слагам в  глинено гърне или йена, добавям малко бяло вино, морковче, гъбки и стават много крехки и сочни.
Виж целия пост
# 19
Ще ви се доверя и ще сложа лимон,ама само да ме лъжетееее
Виж целия пост
# 20

Е, има в метро аржентинско от специална месна  порода, но е към 40 лв. кг. ако не се лъжа  Confused

ако е подобно на това то е невероятно вкусно но става само на скара и си има тънкости при приготвянето...
Тук е деликатес Peace
А ина4е теле6ки бифове(както ги нари4ат тук) правя винаги по един и съ6ти на4ин  тънко нарязаното месо налагам с вино ,4есън на прах, едра сол,и дафинов лист да постои най малко 4ас...след това пържа, заду6авам( понеже изсиспвам и марината вътре) в маргарин докато се изпари те4носта и се позапържи малко.
По принцип теле6кото се втвърдява при продължителна обработка Peace bowuu
Виж целия пост
# 21
Да точно така е ,телешкото се втвърдява,ако се обработва по дълго от необходимото. PeaceТова го установих сама,след като започнахме да купуваме по често телешко  в нас и да го приготвям по начина ,който съм писала по надолу.Момента е много тънък за това да го "уловиш",кога да го махнеш от котлона,трябва сама да го усетиш....затова писах,че се махат шницелите веднага след като побелеят и съвсем леко започнат да се зачервяват Wink
Сега се сетих,че имаше една много хубава рецепта дадена от една дама от форума....Червено Винце и е ника.Правила съм я и става божествена,но е за тенджера под налягане Peace
Ако се интересуваш пусни търсачката Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия