Захар от кога?

  • 2 805
  • 27
# 15
Благодаря Ви момичета,бяхте много изчерпателни
Виж целия пост
# 16
Аз също давам на бебчо захар - по 1 ч.л. към попарата сутрин и по 1 ч.л. към киселото мляка вечер и през нощта.
Виж целия пост
# 17
Не е необходимо допълнително добавяне на захар в храната, още повече, когато става дума за умишлено подслаждане на едно или друго с цел детето да го яде. По-добре детето да получава захарта, която се съдържа в плодовете по естествен начин  Peace
Виж целия пост
# 18
Няма причина преди да се е сблъскало с вредните храни от други деца, роднини и т.н. да му даваш. Поне купувай кафява нерафинирана захар...
Да, вярно е, че в кашите има, но и кашите могат да са домашно приготвени, факт е, че става по-бавно, но не е невъзможно  Peace
Виж целия пост
# 19
След навършване на 1 г., по малко. Така или иначе вече се беше 'запознала' със захарта в кремчетата от кухнята.
Виж целия пост
# 20
а какво ще кажете за плодовата захар
Виж целия пост
# 21
а какво ще кажете за плодовата захар


............
4) Няма разлика между кафява и рафинирана захар от гледна точка на детското хранене – поради причините по-горе. Плюс факта, че и в двата случая се увреждат еднакво зле зъбите. Това се отнася и за фруктозата.

Виж целия пост
# 22
По принцип след годинката може да се дава в минимални количества, но аз мисля да отбягвам захарта възможно най-дълго.
Виж целия пост
# 23
При децата рецепторите усещат и минималните количества захар (мляко, млечни десерти, плодов чай). Колкото по- късно и колкото по- малко толкова по- добре. Децата усвояват най- добре гроздовата захар (декстрозата). Фруктозата е по- вредна и от кристалната за децата.
Виж целия пост
# 24
А как да опазя детето и да не му давам захар  newsm78 ? Ами във всички готови храни и каши има захар, айде ще яде домашна храна, но например искам да му дам тиква, в момента на пазара няма и купувам готово пюре от ябълка и тиква и познайте какво има в състава .....  Confused
Не разбирам защо я слагат, не знаят ли производителите че е вредна за деца ?
Виж целия пост
# 25
Роси, по тази логика и в училишните лавки трябва да се продават само плодове, зеленчуци и пълнозърнест хляб, но няма нищо подобно - само чипс, шоколад и солети. Децата по-лесно приемат сладкия вкус, понеже кърмата има сладък вкус, а хората трябва да си продават пюретата. Ако детето не го яде, ще купиш ли?!
Виж целия пост
# 26
Роси-Боси, не е невъзможно да опазиш детето от прием на захар и сол. Има такива изчистени пюрета, просто тряба малко повече да се чете по етикетите.
Иначе по темата - на дъщеря ми (почти на 1 год и 5 мес) все още готвя без да добавям захар. Кремчета и подобни не й правя, не виждам какво полезно има в тях. Следобед й давам кисело мляко (чисто) и пресен плод или някаква зърнена каша (домашна) или тиква с ориз. Овкусявам с канела, ванилия, рядко мед. Захар е опитвала в домашно приготвен козунак или кекс, но не повече от 1 парче инцидентно. Бисквити също избягвам да давам. Навън предпочитам да гризка натурални оризови блокчета.
Усещам че вече има изградено предпочитание към по-натуралния вкус на храните. Понякога, когато сме на път, съм пробвала да й дам готово плодово пюре с извара или йогурт и след първата лъжичка прави отвратена физиономия и с яденето сме дотам.
Освен в нея, забелязвам и положителен ефект в мен и в съпругът ми. Заради малката в къщи не се купуват никакви фабрични сладкарски изделия, нито безалкохолни напитки, а също чипсове, солети и подобни зрънчовци. Не че досега сме били пристрастени към тях, но сега съвсем се отказахме от тези "благинки" и честно казано изобщо не ни липсват. Та се надяваме покрай нея и ние да започнем да се храним по-здравословно.
Виж целия пост
# 27
Аз всички каши, които купувам са без захар. Така, че има избор и на такива.

А меласа давал ли е някой?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия