Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 50-та юбилейна

  • 33 810
  • 287
# 15
Честита юбилейна тема!

Облаче,ако се наемаш да гледаш 2 деца - моите аз ще ти оплета кошницата Mr. Green Но ти ще си слагаш китките вътре! Както се казва - от мен плетката от теб останалото!
Виж целия пост
# 16
Така аз пак съм тук с моите въпроси на новак! Laughing Оправих Варната (с още малко пудра захар) или поне така си мисля.
Така сглобих тортата и я сложих в хладилника да се постегне (кремовете са: Пудинг на д-р Йоткер, крем Оле, и сладкарска сметана).
Доколкото четох тук сега трябва да намажа тортата с маслен крем (масло+пудра захар). След това трябва ли пак да се охлади и кога трябва да сложа покритието??? Покритието с какво да го разточвам на пекарската хартия - пудра захар или някаква мазнина или така напрраво???
Виж целия пост
# 17
Така аз пак съм тук с моите въпроси на новак! Laughing Оправих Варната (с още малко пудра захар) или поне така си мисля.
Така сглобих тортата и я сложих в хладилника да се постегне (кремовете са: Пудинг на д-р Йоткер, крем Оле, и сладкарска сметана).
Доколкото четох тук сега трябва да намажа тортата с маслен крем (масло+пудра захар). След това трябва ли пак да се охлади и кога трябва да сложа покритието??? Покритието с какво да го разточвам на пекарската хартия - пудра захар или някаква мазнина или така напрраво???

След като намажеш с масления крем, трябва да върнеш в хладилника да стегне, минимум половин час, най-добре повече.
Не знам какво покритие ще разточваш, някои се разточват с пудра захар, други с царевично нишесте, трети с мазнина- зависи от покритието  Peace
Виж целия пост
# 18
Марципан Варна
Виж целия пост
# 19
Ами не знам за Варната, не съм работила с нея. Изчакай някой запознат да ти отговори, преди да предприемеш нещо  Peace
Виж целия пост
# 20
Хайде цоп и аз тук  Mr. Green.
Ванчеее, голяма сладура тая грозанка  Joy. Боже как ги измисляш тия  Shocked, направо шапка ти свалям за оригиналните идеи. Браво!!!
Виолетблу, ха така добре, че си призна и ти за летящите тортички(макар и във въображението ни), че почнах да се притеснявам да не би само на емн да ми минават такиви черни мисли  Joy. Дано останат само във въображението ни, че инак става страшна работа  ooooh!.
Аталанта, почвам да се отчайвам с тия петал дъст  Sad. аз такъв мерка им имах, а като си помисля, че имах възможност да избирам от листер дъст и петал дъст и наистина започвам да се притенявам дали не съм направила грешния избор  Confused. като казваш, че й ти имаш проблем с тях , ама все си мисля, че тандури е работила с петал дъстове, а ефекта при нея е страхотен.
Брей хайде бе Тандурка къде се губиш, внеси малко светлинка в тоя  тъмен тунел   Sick
Виж целия пост
# 21
Ванче, чудно е това грозниче, дай едно парче от него  Grinning
Виж целия пост
# 22
Момичета, откога ви  чета и преглъщам на сухо...  Cry
Поздравления за юбилейната тема, и пожелавам на всички да са все така дейни и идейни!   bouquet
Обръщам се към petia_tag, защото от нейна модификация на крем за торта Татяна ми дойде вдъхновението, и моля за помощ. Искам да направя торта, която да е с шоколадови блатове и с въпросния крем, който по памет цитирам сирене крема+заквасена сметана+крем оле ванилия.
Въпросите ми са:
1. трябва ли да сиропирам блатовете;
2. този крем може ли да се използва и за покриване на тортата, и ако "не", какво би било подходящо за целта.
Ще съм благодарна на всички, които намерят време да ми отговорят!
Виж целия пост
# 23
Доколкото четох тук сега трябва да намажа тортата с маслен крем (масло+пудра захар). След това трябва ли пак да се охлади и кога трябва да сложа покритието??? Покритието с какво да го разточвам на пекарската хартия - пудра захар или някаква мазнина или така напрраво???

Както Clairette вече ти е писала, като намажес с масленият крем връщаш задължително в хладилника. Но в нашето семейство масленият крем е много, ама много недолюбван Crazy и за това съм на варианта кайсиев/шипков мармалад под покритието  Peace
А иначе Варната и аз не знам с какво се разточва, защото не съм я правила никога  Embarassed

Леле Ванчеее, душе, забравих да ти кажа за таз крЪсавица ...  Embarassed  Чудничка е просто   bouquet  само ми кажи как направи косата?
Виж целия пост
# 24
Момичета, откога ви  чета и преглъщам на сухо...  Cry
Поздравления за юбилейната тема, и пожелавам на всички да са все така дейни и идейни!   bouquet
Обръщам се към petia_tag, защото от нейна модификация на крем за торта Татяна ми дойде вдъхновението, и моля за помощ. Искам да направя торта, която да е с шоколадови блатове и с въпросния крем, който по памет цитирам сирене крема+заквасена сметана+крем оле ванилия.
Въпросите ми са:
1. трябва ли да сиропирам блатовете;
2. този крем може ли да се използва и за покриване на тортата, и ако "не", какво би било подходящо за целта.
Ще съм благодарна на всички, които намерят време да ми отговорят!
кремчето е на Сребърен облак и наистина е много подходящо за тази торта, защото е много сладка. Аз го правих и с пандишпанени блатове и плодове и е супер. Няма причина и с шоколадови блатове да не е така.  Wink Не сиропирай блатовете, но е добре да престои 24 часа преди да я разрежеш. Ако искаш да слагаш чаршаф отгоре, не е подходящо да сложиш този крем, защото ще го разтопи заради сметаната.
Виж целия пост
# 25
Само записче за 50-тата тема, че не ми се отваря никакъв снимков материал.
Виж целия пост
# 26
Марципан Варна може да се разточи върху маса наръсена с нишесте или пудра захар. На мен ми е по - приятно с нишесте, не мо лепне много и по - лесно изтупвам излишното Peace
Виж целия пост
# 27
Честита юбилейна тема   bouquet .

Ванче,госпоЙцата е връхтЪт  newsm03 .Как ще я хапнете с тоЙзи неповторим чар не ми е ясно  Joy  Joy  Joy .

Облаче, макар,че Ванчето ти е дала страхотни идеи ето ти още една.Преди време някоя мама беше показала торта с една балеринка, отлята от айсинг върху самата торта  (да ме извини мамата,че не си спомням коя е,но ЕГН-то си казва думата  Blush ) .Можеш по този метод да направиш две ръце и няколко дечица.Но и кощница с цветя или бонбониера биха свършили работа.С шприц и крем кошница се прави много лесно.

stefka_todorova ,разточвай с нишесте,че се чисти по-лесно и върху хартия за печене,че се пренася по-лесно  Peace .

И аз ще чакам с нетърпение съветите за този "дъст".Имам сребърно,златно и перлено,но досега нито веднъж не уцелих как да го използвам  Sad .На опаковката беше показано да се навлажни леко мястото и да се наръси после с пръсти,но при мен нещо не се получава и изобщо не си личи.И номера с водката не се получава.Става на гранулки и не може да се разнесе с четка  Crossing Arms .
Виж целия пост
# 28
petia_tag, категорично не искам да е чаршаф, защото никога не съм правила, а ми се иска тортата да стане прилична. Мислех си да я покрия със сметана, но тогава ми мина през ума, дали ако направя повече от крема, няма да свърши работа и за финал. Ако стане ще я документирам и ще я представя, но все още всичко е само идея в главата ми.
Виж целия пост
# 29
Не съм голям специалист по дъстовете, но зависи за каква цел ви трябват.
Лъстър дъст съм използвала за боядисване- златен, разреден с водка и нанасях с четка- по принцип този вид дъстове, са доста ярки и наситени нюанси, дори да ги нанасяш с четка на сухо, като прашец, пак си накъртват  Wink доста, така че май не са много подходящи за цветя и орхидеи  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия