Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 50-та юбилейна

  • 33 852
  • 287
# 105
Rumya, разкош! Преди време правих на тема лов нещо, но пушката ми стана като пистолетче...твоята е невероятна, особено приклъдът - браво и раницата и ...уловът, милото...а листенцата са толкова свежи...много добре!
Виж целия пост
# 106
dimitrina73, благодаря тиSimple Smile за тази торта толкова рисърч направих в нета на пушки, че...  Crazy

Моля за помощ: някъде из темите имаше сайт за поръчки от Англия. Моля, да ми го дадете, спешно е!
Виж целия пост
# 107
Rumya, страхотна е украсата, браво! Ако става въпрос за сайта, който две момичета предлагаха тука, темата за поръчки е във форум На пазар
Виж целия пост
# 108
Преди време някоя мама беше показала торта с една балеринка, отлята от айсинг върху самата торта...... Можеш по този метод да направиш две ръце и няколко дечица. Но и кошница с цветя или бонбониера биха свършили работа.
Това не можах да си го представя, може би ако преровя старите теми... Пък ако закъсам за кошницата, ще съберем децата с Мимито и ще творим!

Облаче,за това става въпрос (първата торта).А тук Ласкова е обяснила как се прави.Дано не се сърди,че я цитирам така  Blush .

Добре дошла на Албена и от мен.Изключителни торти и пити имаш  Peace
Отново страхотни торти видях.

Rumya ,за това ли става въпрос ?


Виж целия пост
# 109
petia_tag, благодаря ти!

2в1, точно този сайт търсех   bouquet
Виж целия пост
# 110
Вече не помня дали похвалих разкошния букет на Бадем......  ама малко съм #Crazy #Crazy #Crazy Страхотен е Бадемче. Да не си посмяла да го развалиш!
Бамбинката...... яхтата е великолепна.... Пожелавам на съпружеското тяло да ти подари истинска такава и здраве му желая..... за да си я карате...... и яка му гърбина му желая..... да си я поддържате...... hahaha
Rumya - Садист такъв!!!! Защо натъпка това мило същество в торбата...... Бракониерка!!!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Екстра  е тортата.....
Елспет - Добро изпълнение, само че.... един съвет.... Малко късокракичка изглежда. Съобразявай височината на тортата с височината на куклата..... И си пренасяла покритието с хартия, нали???? Виждат се "бръчките" на хартията, но пък така изглежда като скъп плат, от тия дето не се гладят.  WinkМного добре си се справила!!!! Браво на тебе.....  bouquet
Виж целия пост
# 111
Руми, много добро изпълнение- браво  smile3501

Елспет, аз имам същата забелечка като Ванчето. Като правите барби гледайте полта да е с дължината на краката. За другото нямам забележки  Wink
Виж целия пост
# 112
...Малко късокракичка изглежда...
Хахаха, да свих и краката. Отдолу е тортата на Лео с рулата, такава ми беше купата.
Ще го имам предвид като правя на дъщеря ми началото на ноември. Обаче коя торта да ползвам тогава? Как да направя блатовете конусовидни?

Виждат се "бръчките" на хартията
Опитах се да ги замажа с вълнообразни линийки, уви. Mr. Green

Rumya - мноооооого ми харесва. Тези дъбови листенца  Peace
Виж целия пост
# 113
Ще го имам предвид като правя на дъщеря ми началото на ноември. Обаче коя торта да ползвам тогава? Как да направя блатовете конусовидни?

Най лесно се постига с медовик. Поне рускините така правят.

Как се прави Торта Барби
Как се прави Торта Барби 1
Как се прави Торта Барби 2
Как се прави Торта Барби 3
Виж целия пост
# 114
Обаче коя торта да ползвам тогава? Как да направя блатовете конусовидни?
Зависи от купата, а не от тортата. Между другото, можеш лееееко да я надстроиш: ЕТО ВИЖ
Пепи е писала подобно заедно с мен.....

ПЕПИ - ТОВА шаренкото, изглежда много вкусно. Ще разясниш ли с две думи????  Shocked
Виж целия пост
# 115

Rumya - Садист такъв!!!! Защо натъпка това мило същество в торбата...... Бракониерка!!!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Екстра  е тортата.....

Van444e,  на сестра ми не й се видя достатъчно автентичен дивеча и ме накара да му пръсна мозъка като нарисувам капки кръв по главата и раницата  Sick /ама тая фаза на украсата реших да не я снимам/
Виж целия пост
# 116
Записвам и ще чета.
Мисля преименувам тортата на късокракия freak  Joy

Ох чакайте да ви ползвам още малко докато сте на линия. Аз покривам с готова бавносъхнеща моделираща маса. Един час след като я покрия консистенцията и е добра. После почва да втечнява. Положението става трагично, ако масата е боядисана (в червено). Вярно, че аз ги държах в хладилника, но в къщи е целогодишно 25 градуса и няма как да е на стайна температура. Или по-добре в стаята?  newsm78 Как да я направя надиплена, като вълните ще се скльофат на първия час?
Виж целия пост
# 117
Ванче, то аз да ти обясня, ама там нищичко не пише. Само снимки стъпка по стъпка са. Макар и на немски, ако имаше обяснение щях да го преведа, ама за жалост няма.

Елспет,
въпрос номер1: Къде съхраняваш масата
въпрос номер2: мажеш ли под чаршафа с маслен крем, ганаш или кайсиев мармалад???
въпрос номер3: в хладилника имаш ли на задната стена конденз... ако тортата е близо до него покритието се втечнява и се иоравя само ако си напудрих обилно ръцете с натурално нишесте и леко нанесеш на проблемните места  Wink

Мод. маса както и ММФ винаги правят конденз като се извадят от хладилник на стайна, но след 15-20 мин се оправя.
Виж целия пост
# 118
Само да допълня Пепи, че конденз винаги се получава, когато тортата е силно охладена и се извади от хладилника и веднага се покрие. Трябва да се остави да се темперира малко, и след това да се слага чаршафа на мен така са ми цъфвали една-две торти  ooooh!
Виж целия пост
# 119
Не съм чела назад, но вие тези теми ги изписвате като за добро утро)))

Ето и от мен две тортички.

Тази е за вчерашния имен ден на свекъра.


А тази за една колежка днес имаше рожден ден.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия