Ето моята любима питка, покажете и вашите! - 2-ра тема

  • 115 131
  • 364
# 75


съвсем умишлено посочих по отделно продуктите за тестото и тези, които са необходими за намазване, но явно не се е разбрало  Peace
5 цели яйца в тестото и 2 жълтъка за намазване на питката, може да сложиш и 1, но аз обичам от всичко да има повечко  Wink
а двата белтъка ги изхвърлям  Embarassed, а ти ако имаш време можеш с тях да спретнеш Белтъчена торта "Дани" http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1816


Охооо, седем яйца! Сигурно на вкус е като памук Oha!, топи се в устата. По добре не ги хвърляй белтъците от яйцата за намазване, а ги сложи в тестото. Wink Един килограм брашно не е ли малко за това количество продукти. Питам защото смятам да я направя по твоята рецепта?
Виж целия пост
# 76
позабавих се малко с отговора, но малкия църка  baby_neutral

по принцип не е малко, понякога, ако са ми по-големи яйцата се налага да добавя малко брашно, но по принцип 1 кг е достатъчно, остава си даже малко в тавата  Peace Както казват майсторите - брашно колкото поеме  Wink Като я замесиш хубаво, да не ти лепне по ръцете

сестра ми понякога слага вътре и 6 яйца  Mr. Green

До сега са ми сравнявали питката с козунак, за памук никой нищо не е казвал  Laughing
Виж целия пост
# 77
Момичета,страхотни снимки видях в темата,но имам въпрос! Blush
Другата седмица ще правим прощапулник на малката искам аз да си омеся питката! Heart Eyes
Проблема е,че никога не съм месила питка! Embarassed Не знам дали ще се справя,а трябва ,защото свеки пък е страшен майстор и не искам да се изложа! Wink
Та само ми напишете име на питка или на потребител и аз ще си я потърся рецептата и начина на приготвяне,но за момента няма как да прочета всички рецепти,а и не знам коя пита е подходяща! Rolling Eyes
Малко объркано стана,дано сте ме разбрали! Embarassed

Поздрави! Hug
Виж целия пост
# 78
Пепика, надники в подфорума Диети, там си имаме една темичка - Рицарки на бялото кантарче.

Лабрекс, посмях се с твоя кръг Joy.
Виж целия пост
# 79
ето тук май не трябваше да влизам doh  tiptoe  tiptoe  tiptoe
Виж целия пост
# 80
ето тук май не трябваше да влизам doh  tiptoe  tiptoe  tiptoe
     Що?Тамън сега ти е време,а след януари  ще му мислиш  Mr. Green

 
Един килограм брашно не е ли малко за това количество продукти. Питам защото смятам да я направя по твоята рецепта?[/b][/color]
  И аз това се запитах....
  Пепика,да споделиш после,как си се справила с рецептата на Рали! Simple Smile
Виж целия пост
# 81
  Лабрекс,мерси за разяснението за розичките! Simple Smile И аз ги правя веднъж прищипвайки отдолу,друг път не,но не знаех,че така те придобиват различни имена. Wink
Виж целия пост
# 82
Как ухае тук само   bouquet
Ето и нещо от мен, не е точно питка, но стана много вкусно:

Фокача със сирене



- 250 мл. прясно мляко
- 1/2 пакетче суха мая
- щипка захар
- 1 с.л. сол
- 1 яйце
- 4 с.л. олио

Смесват се продуктите и се замесва меко тесто. Не се остава да втаса, а направо се разточва на две тънки кори.
В намазана тавичка се поставя едната, която е по-голяма, така че да стига до ръба на тавата.
Настъргва се сирене и се поръсва с малко червен пипер и се поставят малки бучици масло.
Отгоре се поставя другата,така че долната кора да застъпи горната.
Правят се дупчици с вилица по средата, а краищата се прилепват хубаво.
Пече се на 180 градуса. Топла се намазва с масло и се поръсва с шарена сол.
Добър апетит!
Виж целия пост
# 83
Евак изглежда страшно апетитно, благодаря, че сподели рецептата  Hug Свекърва ми, ми прати чувал с брашънце, та има да меся......  chef bowuu
Виж целия пост
# 84
Evak, тъкмо търсих рецепта за такава питка.
Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 85
Дано Ви хареса   bouquet
Виж целия пост
# 86
Ето и днешната ми питка, която не е много за показване, но ....   и тук почти втасала  и почти изпечена, но преляла от тавата  ooooh!  и извън фурната вече тук  и тук
Виж целия пост
# 87
alex dai rezeptata molq te.izglejda mnogo apetitna.  chef
Виж целия пост
# 88
Момичета страхотни са ви питките.  bouquet

Аз цяло лято не съм правила питки, обаче започвам Laughing

Ето тази я направих вчера за курбан:

Виж целия пост
# 89
Както винаги,страхотни изкушения...Не знам след януари дали ще се оправим с килограмите...

Ето една от моите често правени питки

втасала



и опечена


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия