Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 52

  • 41 419
  • 284
# 15
silrai, бялото е естествена гипсофила, от това, което слагат като зеления в букетите, а топченцата са перлички нанизани на корда купени са готови. Нещо не можах да измисля какво точно захарни цветя да направя, за да запълня дупките между розите, мислих за  листа от съхнеща маса, но като ги направих и ги сложих до розите не ми се вързаха хич и минах на този вариант.
Виж целия пост
# 16
Дами, от седмица ви чета, очите ми останаха по вашите красоти,    bouquet   които творите с ръцете си.  Та от седмица се образовам, кое, как се прави и днес се престраших да пробвам да направя розички.
  Направих няколко по рецептата за "марципан за изработка на фигурки" /150 г пудра захар, 40 г сухо мляко, малко белтък, капки вода, есенция и боя/-незнам точно от коя ваша тема преписах рецептата, Но имам два въпроса.   Направих няколко розички, станаха великолепни НО
  1 - По листчетата има пудра захар /от разпочването/ и не стоят плътно розови, ами с полепнала по тях захар, незнам как да я махна.
  2 - Как да ги съхраня-в хладилник, в хартия, може ли да издържът, забелязвам, че започват да се стягат, но незная дали ще издържат до събота, защото имаме годишнина от сватбата и искам да изненадам моя съпруг  с българска торта /за сега правя всичко тайничко от него/

   И още ако може да ми помогнете, купих си готова глазура за заливка "шоко" /тук Австрия ги продават в кутийки само се разтопявало на водна баня и се залива тортата/ - въпросът ми е     1.  Трябва ли предварително да намажа горния блат с маслен крем преди да залея с шоковата глазура или не???
   2 -  И  ако блатът се наддигне при печенето да речем от едната страна - как да направя тортата равна - ето това не го открих в темите, които прочетох?

  Ще съм ви благодарна, ако можете да ми обясните. Имам огромното желание да се науча да правя такива торти, че тук струват цяло състояние /даже за РД на бебчо не можах да си позволя да купя хубава торта  Cry / затова искам да се науча
Виж целия пост
# 17
Ванче, давай разреза  eat

Кони, чудесна е тортата! "Запълването" с естествена зеленина много ми  хареса  Peace

kaninova, добре дошла! На въпросите, по които мога да ти отговоря:

1. Пудрата захар можеш да изчеткаш внимателно с чиста суха четка за рисуване. Или да я потапяш в алкохол /водка, спирт/ и така се получава блясък. Ако предпочетеш този вариант - бъди внимателна, слагай по малко алкохол, за да не ти се размекнат фигурките.

2. Съхраняваш в кутия, ще изсъхнат бързо и няма да се деформират от влага, както ако са в хладилника.

за глазурата - silrai  е писала по-горе:
...
В предната тема, някой питаше за шоколада-ами обикновен необикновен се добавя олио.Олиото го прави гладък, лъскав и по мек.И за по лесно пак ви казвам, заливайте шоколада върху блат без да мажете с крем отдолу, докато свикнете, защото иначе става цапаница.
Аз лично винаги съм мазала крем отдолу, по-вкусно ми е. А и така мога да коригирам неравностите по тортата, за които питаш - там където блатовете повече са се навдигнали слагам по-малко крем. /за под шоколадова глазура не е задължително да е маслен кремът - аз бих използвала оригиналния към тортата/.
Чакаме снимки от тортата!
Виж целия пост
# 18
Ванче, Кони, направо ми скрихте папката с тези истории! #Crazy Честно ви казвам, ако аз съм на мястото на рожденичката/булката, направо ще хвърчат глави! Отвратителна история! Sick

Между другото тортите ви са чудесни и на двете! Онзи ангел направо не мога да си го избия от ума! Кони, а твоята сватбена торта е наистина супер! Браво!

Алекс, много апетитна торта! Както ми се е прияло тези дни нещо сладко направо умирам като я гледам Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Ми направи си бре Тандурче  Laughing, отдавна не си показвала нещо. Тук като гледам всички поне по една торта на ден правят #Crazy, и то не каква да е, вие не работите ли бе хора, или на всички това им е бизнес  Shocked ...
Аз правя по една на година Crossing Arms, октомври ще се отчета  Laughing ...
Виж целия пост
# 20
Момичета и аз гледам така  Shocked Направо ми взехте ума и дума с тортите си. Съжалявам, че не се включвам, но тичаме напред назад с мъжо покрай регистрация на фирмата ни и успоредно се опитвам да спретна 2 торти за петък. Абе лудница голяма, особенно като няма на кого да оставя малкия.
Поздрави на всички за прекрасните творения   bouquet
И мерси на violetblue за новата темичка  Hug
И хайде да намалите малко темпото, че не смогвам да видя, а камо ли да отразя някоя торта  Sad
Виж целия пост
# 21
Привет и от мен.Лелееее момичета ,ама вие сте неуморими.Аз докато изчета всичко,то сте започнали нова тема. За тортите ,които сте сътворили - нямам думи.Поздравления от мен на всички!Не ви изброявам поименно,че може да пропусна някоя.Аз за сега нямам за показване,но в края на седмицата ще покажа снимки.Пожелавам ви успешно тортоправене!
Виж целия пост
# 22
Здравейте и днес,момичета!С такова темпо се движи тази тема...вчера ви оставих на 13 стр. ,а днес сте вече в 52 тема! newsm53
А тортите са една от друга по-по-най...Този месец освен предизвикателството трябва да си спретна и една за Р.Д. и още не мога да си избера...Че и в къщи ги запалих,та сега...единия искал езерце с мост /модел оттук  Hug/, другия-къща с градина  Twisted Evil,...
Мишел +, ще се възползвам от идеята за коричките  Hug  bouquet

Van444eto,имам такава млековарка ,ама  newsm78 ако ми е дошло на ума да я използвам с такава цел...Твоята въображение няма граници...И на теб   bouquet

thedragonbg,Сахера се оказа много,много вкусна...Мъжа се сети ,че я е опитвал някъде по сладкарници, но не била толкова сочна...нормално,ако е преседяла 2-3 дни във витрината...
Виж целия пост
# 23
ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА
Продукти:
/За стандартна торта Ф22-24см/
Блатове:

1 чаена чаша  захар кристал
2/3   кафена чашка мед
80 гр маргарин или масло
3 бр. Яйца - едри
1 ½  ч.л. сода бикарбонат
500 гр брашно /ако може да тъмно тип Добруджа, но и с бяло става/
За крема:
500 мл сметана течна с 5-6 суп.л. захар /може  и без захар/
400 гр сметана квасена с 1 ½ чаена чаша пудра захар

За голяма торта – тип правоъгълна:
Блатове:

1 ½  чаена чаша  захар кристал
1   кафена чашка мед
125 гр маргарин или масло
5 бр. Яйца - едри
1 суп. л.. сода бикарбонат
750 гр брашно /ако може да тъмно тип Добруджа, но и с бяло става/
За крема:
750 мл сметана течна с 8-9 суп.л. захар /може  и без захар/
600 гр сметана квасена с 2 чаени чаша пудра захар

Начин на приготвяне:
На водна баня /или в млековарка с двойно дъно/, при постоянно бъркане се варят около 20 минути яйцата, меда, захарта и маргарина.
Маха се от котлона и се изсипва брашното, предварително размесено със содата. Бърка се като парено тесто. Получава се много твърдо тесто, което се покрива с мокра кърпа /без да го докосва/ и се оставя за 30-40 минути на хладно, но не  в хладилник.
От него се разточват 5-6 тънки 2 мм кори, набождат се с вилица нагъсто и се пекат в предварително загрята фурна – 5 минути. Използва се средната част на фурната. Получават се твърди като бисквита платки. Блатовете НЕ СЕ сиропират.
Улеснение: Тъй като тестото е много твърдо и съхне, се държи в топла кърпа или всяка топка се загрява преди разточването на средна степен за 10тина секунди в МВ.
Разбиват се двете сметани поотделно  и след това се смесват при много ниска скорост на миксера. Кремът става твърд и плътен.  Намазва се между блатовете с дебелина около 1 ½ см.. С останалия крем се намазва и украсява тортата. Може да се гарнира с кокос,стърган шоколад или трохи от блатовете...
Тортата престоява в кутия една нощ.
 
Супер вкусна и подходяща за "стройно и хармонично тяло" Joy
Виж целия пост
# 24
Ванче, паднах  ooooh!  "яйца от 3 ст."... смях се, припомних си детството ми, нахлуха спомени... и сега не ми се работи, защото започна едно слюноотделяне...  hahaha  Обаче, добре си си поиграла, няма спор   bouquet  Включвам се и аз към молбата за рецептата на съвременен език и ако обичаш да не забравиш маслото, че какво ще правим  Joy

kony  Shocked  Невероятни са и двете торти и мъфините  smile3501  А сватбената торта... Защо ли и на мойта сватба нямаше такава  newsm78 чак ми иде пак да се женя заради тортата  hahaha

eli_c да не се обиждаме  Crossing Arms  Аз само пиша ли пиша, без да показвам торти, щото няма време да правя, а като имам повод всички разбират защото вдигам пара и пушилка до небесата от притеснение  hahaha  Мойта статистика е в началото на август и след това миналата седмица четвъртък ли петък ли беше... ми това си около месец и половина без торта  Cry

stasi76 чакам приятелката ти с нетърпение, защото тортата която показа беше чудесна   bouquet

краси.мира, душе, и ти ли рожден ден и предизвикателство  hahaha  и аз така, ама дали ще успея, че много неща съм си запланувала, но ще ми стигне ли ограниченото време  newsm78

И като стана дума, моля някоя от вас да ми каже изпитана и хубава рецепта за мъфини  Praynig  Пробвах едно-две неща, но нито се получиха добре, нито ми харесаха, за това моляяяяя  Praynig
Виж целия пост
# 25
thedragonbg когато правя торта със сметана повърхността най-отгоре я заглаждам или със шпатула или с дълъг нож и става равна.
Кони страхотна сватбена торта.
Ванче ,справила си се много добре със шприца,благодаря за рецептата може скоро да я пробваме.
Виж целия пост
# 26
Ванче, добре си се справила с шприца, не се коси! Благодаря за рецептата - сигурно ще я пробвам скоро. Между другото това не е ли торта Медовик - рецептите са подобни май newsm78
Вайълет и аз нещо не мога да си намеря подходяща рецепта за мъфините - на всички които съм пробвала усещам много содата Confused, а така искам да правя по-често
Кони, разкошни торти! Кажи твоята рецепта за мъфините Praynig
kaninova, ако се надигне блата изрязваш купола с ножа да стане равно, но обръщаш тортата с дъното нагоре - то е равно от тавата.
alex_og97 , мнооооооого вкусна изглежда!
Виж целия пост
# 27
Лелееее, момичета, направо ми спряхте дъха с прекрасни творения!
За малко да ме няма и цяла нова тема сте отворили, че и сте писали, писали....

КОни, сватбената ти торта е прекрасна, направо думи нямам! Браво!
Ванче, справила си се перфектно с шприца. И аз се сдобих с нови накрайници, сега трябва и време да намеря да ги пробвам, ще ти ползвам и рецептата  Hug
Алекс и ти си се справила чудесно. Много ти е хубава тортата и апетитна!

Малко диагонално ви прочетох, но сега се връщам да ви доизчета  Laughing
Виж целия пост
# 28
violetblue, е те така р.д. и предизвикателство...Бях решила да мина с една торта ,ама пусто като ме сърбят ръцете... smile3508  дано да имам време...

А за мъфините ...ето тези аз съм правила и винаги стават супер...
Мъфини с боровинки
1 яйце
1 ч.ч. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. захар
3 ч. л. бакпулвер
1/ ч.л. сол
1 ванилия
1 ч.ч. боровинки
Разбиват се яйцето,млякото,олиото и ванилията.Прибавят се предварително смесените захар, брашното,бакпулвера и солта.Прибавят се боровинките,може и сладко.Изсипват се във формите и се пекат в предварително загрята фурна.

Не си спомням,но рецептата е май от форума.
Виж целия пост
# 29
Краси   newsm51
Виждам, че си писала боровинки или сладко, но мога ли въобще да го изпусна този продукт? Само питам, че да знам  Mr. Green

Бях решила да мина с една торта ,ама пусто като ме сърбят ръцете... smile3508  дано да имам време...

 hahaha  И аз бях си решила да мина с една торта, но май ще ги докарам до три  Shocked   ooooh!  Една за бачкането, една за вкъщи и за предизвикателството ... Освен да взема да съчетая тортата за вкъщи и за предизвикателството  hahaha  Успех ти желая   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия