Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 52

  • 41 414
  • 284
# 270
За детската и в нашата искат сертификати, но се примолих за ноември и казаха, че може да отнеса моя торта за имения ден на детето.  Confused Вярно че е отговорност, но като знам някои цехове при какви хигиенни условия работят... а за качеството и вкуса няма защо да говорим. Както и да е. Чудесни сте, за пореден път го казвам и пак ще го повторя!
Виж целия пост
# 271
Ванче, кат дойде онзи куфар и всичките джиджафки в него и ти ме пита как съм могла да си легна спокойно да спя първата нощ  Mr. Green  Е тогава спях спокойно, но сееега като започнах да си играя, няма спирка  Laughing
От сутринта ви захранвам със шоколад, ето ви тортата за семейното "похапване" (за да няма неразбрали - за първи път пиша с пош)



Това е накъртващата торта "Death by chocolate", която е супер на вкус, но защо ми е толкова "нисичка" не ми стана ясно. Може би бъркам някъде  newsm78



За сертификатите - винаги са ни искали в детската градина, но успях да убедя директорката, че няма да натровя децата и носих тортата със слънчогледите през м.Май
Нооо... ако искате, веднага ще изфабрикуваме на word-а едни "сертификати" (хвърчащо листче 3х3см за мене не е сертификат, въпреки печата си) и ще ви раздавам на килограми   hahaha
Виж целия пост
# 272
Ваялет, честит рожден ден! Желая ти здраве,късмет и пари! Много фантазия и търпение за нови красоти!

Благодаря на всички за пожеланията!
Вадя тортата! Доволна съм от резултата. Работих по украсата със сметана!Получи се точно това което исках. Крема е добре забравен от мен - яйчен и сметана,балтовете пандишпан. Тортите бяха две идентични, една за колегите и отново обрах овации  chef и една за любимите хора, които също одобриха Mr. Green

Виж целия пост
# 273

Аз нали си имам метални накрайници от 1 седмица и само това гледам сега....... Shocked
Ванче оф , и аз гледам ли гледам уж да се понауча , ама докато не се пробва как ли  Mr. Green Иначе комплекта на Уилтън стои неотворен още, ама му се каня тези дни  Laughing
 Вайълетблу много готин Трюфел, цветята , всичко -много добре се е получило. Ти само с натурален шоколад ли прави крема ( аз като я правих , някои я харесаха с натурален , други като съпруга ми не затова почнах да смесвам с млечен)
Мимито много апетитна торта.Толкова цветна и жива. Сподели моля те какъв е крема със сметаната
Дими имаха малко "целулит циците"  въпреки че бяха идеално загладени с маслен крем. Но оставих тортата за 10 мин на стайна температура преди да сложа чаршафа ( за да не кондензира) и масления крем се поотпусна и поддаде. Предполагам затова тука като правят Бадъркрийм айсинг слагат толкова много захар - за да държи стегнат крема. Е да , но ние хем искаме красиво , хем вкусно ...малко трудно. Ще преминавам май на Ганаш под покритието, че маслен крем изобщо не обичаме.
Николета аз ММФ го държа в хладилника най-отдолу ( при зеленчуците -едното шкафче винаги е заето  Mr. Green). Вадя и слагам в микровълновата( 5-10 сек , зависи колко е голямо парчето ММФ) , по- лесно се меси. То иначе здрави ръце се иска за месенето.
Виж целия пост
# 274
Божееееее, пак красоти, вкусотиии....направо слюнки ми потекоха като гледам снимките и се сещам за вкусът на Българската торта.

Родди - ще пробвам твоята "паунова торта", моят мъж като гледа и той снимките си избра нея. Става вече фен на тортите и той.

Психокук - оригиналната рецепта се пази наистина в Сладкарниците на Сахер, а те са няколко във Виен, разликата между оригиналната и тези от другите сландкарници и хр.магазини е много малка, оригиналната е с по-финн шоколад,...но са много много сухи

Ванче - пеперудата е супер, много ми хареса.  Догодина за РД на бебчо ще се пробвам на трансфера.
и тортата цици  Grinning , и шоколадовите рози на Пепи - все едно майстор е извайвал листенцата им

...еййй, ако имах време и ако не се борех с калориите в дневното си меню, всяка седмица щях да редя торта, ..ама нъцки, нали съм на диета от 6 месеца ..ще се облизвам от форумните снимки само
Виж целия пост
# 275
Момичета, спомняте ли си през лятото ви говорих за един от най-големите конкурси за торти в Оклахома? Аз щях да ходя,но поради лични причини не успях да се организирам, обаче ви намерих снимки!
http://good-times.webshots.com/photo/2672423320101135332pVivJC
Това е тазгодишното, проведе се 25-29 септември, съвсем прясно!
Не знам дали жената, която ги е постнала е снимала всичко, уж по категории ги е разделила, аз честно казано бях много разочарована. Ако това са всички торти ( просто не мога да повярвам), то тогава представянето е адски слабо! Особено на мастърския клас! Да не говорим колко откраднати идеи имаше, както и откровено копиране от книга стъпка по стъпка и то в мастърски клас! Направо съм изумена! Не знам кога ще пуснат на сайта им кой е спечелил, но много ще ми е интересно да ги разгледам.

* Малка поправка- ето тука е за сватбените торти само, малко по-добре са, но честно казано за този клас състезание съм изненадана кои са спечелили наградите. МИналата година май е било доста по-добре.  Thinking
http://good-times.webshots.com/album/567515901efgyHI
Виж целия пост
# 276
Момичета, имам питане. Трябва да направя шоколадов блат, а нямам какао и не мога да излезна. За сметка на това имам кувертюр и млечен шоколад. Дали ще стане ако разтопя кувертюр и го добавя към блата? Или все пак да се измъкна и да купя какао?
Виж целия пост
# 277
Пепи, виж тази рецепта. Слага се стопен шоколад вътре. Може би нещо би могла да направиш и ти.
http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … etail&id=4531
Виж целия пост
# 278
Пепи,ето ти и от мен една рецепта.Дано ти свърши работа.

Шоколадов блат
5 яйца
1ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
100 г шоколад
2 с.л. мляко
ванилия
Разбийте жълтъците със захарта и ванилията.Добавете разстопения с млякото шоколад.Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към шоколадовата смес като ги редувате с брашното.Печете на 180 С около 25-30 мин.

Понеже коментирате торта Трюфел,да си кажа и аз  Crazy .Правила съм я няколко пъти с различен шоколад.И с натурален, и с млечен, и със смес от двата,но последният беше само с бял шоколад и стана превъзходна за хора, които не харесват натурален шоколад.Тук може да я видите.
Виж целия пост
# 279
Райче, аз имам още малко запас от въпросният кулинарен шоколад на Стила Долче (дето вече го няма в Кауфланд) Той е 50% какао и не нагарча толкова много. Всички толкова много я хареса (дори и домочадието), че на някой му хрумна гениалната идея, да съм направила за коледно-новогодишното фирмено тържество такава  Shocked Shocked Ама не знам как си представят, че запретвам ръкави и паралелно с бачкането въртя торти за някакви си скромни 120 - 130 човека  #Crazy #Crazy #Crazy  Луди...  Crazy

Пепи, защо да не стане? Но може би да не слагаш много шоколад като количество  newsm78

Tandoori, гледах, гледах и толкова "неизпипани" торти не съм си представяла, че могат да бъдат направени от "професионалист".... Че дори и напукано покритие видях, моделирани фигурки на две-на три и елементи правени "по бързата процедура".... А за сватбените нямам думи... Имаше симпатични като идеи и много нежни такива, но пък и на толкова кич и пренатрупване се нагледах, че се запитах, нима има хора които си поръчват такива натруфени, кичозни и откровенно грозни торти за най-красивият си ден в живота  newsm78
Виж целия пост
# 280
Момичета извинете ме че така нахлувам в темата ви Embarassed
Първо да ви поздравя,правите страхотни вкусотии  bouquet
Исках да попитам дали някои от вас правят торти по поръчка за София?Моля ви ако е възможно ми пишете на лични.
Благодаря ви много!И продължавайте да ни радвате с красотите си  bouquet
Виж целия пост
# 281
violetblue, относно Смърт от шоколад, става ниска, да. Просто няма от какво да се надигне повече. Аз съм правила и двете рецепти-на Atalanta и Bambinkamalinka и двете стават така. Ние предпочитаме втората, защото е само шоколад, масло и яйца и не е толкова сладка. От вътре си е направо като мус. Последната ми Царица Шийба и тя стана ниска, въпреки, че има малко брашно и доста бадеми.
Tandoori, трябваше ти да се явиш с твоя торта и да ги разбиеш. От сватбените има и хубави, но другите направо ме разбиха. Имаше една с двама души, които са се прегърнали..... Все едно този, който ги е правил е попрекалил с чашката. Confused
Виж целия пост
# 282
Николета тортата с бебето е от бавносъхнеща мод.маса. Срокът и е до ноември и в момента в който я свърша съм решила да не си купувам повече.

Виолет езерцето ми е от кристалинката Peace. Нямаш ли разрез на сготвената торта?

мимито страхотно се е получила украсата на тортата  bouquet

Сега да споделя, че съм очарована от замразяването на тортите. Наистина са като токущо направени.

Гледам тортите от въпросното изложение, по-голямо несъвършенство не съм гледала. Ужасни изпълнения, бедни на идеи.....Но има и такива, които харесах
Виж целия пост
# 283
Момичета, благодаря за съветите за шоколада. Все пак излезнахме с малкия навън и си взех какао, но си мисля, че и с шоколад ще стане хубаво. Още го мисля.
След малко ще пусна новата тема Wink
Виж целия пост
# 284
Ето я и НОВАТА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия