Сравних съдържанието на 1 плодово пюре "Ганчев" и такова на "Хипп", само в българското имаше Е 330 - лимонена киселина, Витамин С - и в двете пюрета.
Копирам един списък от темата "Хиперактивност и дефицит на концентрация" от форума "Деца с увреждания", където тази добавка е определена като канцерогенна.
Списък на химическите добавки и бои,използвани в храната и напитките,
състовено Villejuif (Франция).
Е102 - опасен Е222 - нарушава храносмилането
Е110 - опасен Е223 - нарушава храносмилането
Е120 - опасен Е224 - нарушава храносмилането
Е123 - очень канцерогенен Е226 -
Е124 - опасен Е230 - опасен
Е125 - придизвиква подозрения Е232 - опасен
Е127 - опасен Е233 - опасен
Е131 - канцерогенен Е239 - канцерогенен
Е141 - придизвиква подозрения Е241 - придизвиква подозрения
Е142 - канцерогенен Е250 - опасен
Е153 - придизвиква подозрения Е251 - опасен
Е210 - канцерогенен Е252 - опасен
Е211 - канцерогенен Е311 - придизвиква подозрения
Е212 - канцерогенен Е312 - придизвиква подозрения
Е213 - канцерогенен Е320 - холестерин
Е214 - канцерогенен Е321 - холестерин
Е215 - канцерогенен Е330 - канцерогенен, най-опасния!
Е216 - канцерогенен Е338 - нарушава храносмилането
Е217 - канцерогенен Е341 - нарушава храносмилането
Е220 -разрушава В12 Е407 - нарушава храносмилането
Е221 - нарушава храносмиланетоЕ450 -нарушава храносмилането
Внимание! Тетразин е концерогенен, хранителните оцветители на жълтия,синия и сребърния цвят са много опасни за здравето
Правило ли ви е впечатление добавянето на Е 330 в пюретата "Ганчев" и какво мислите за това? Явно не е забранено добавянето й?
/Цитирам конкретно "Ганчев" защото не съм сравнявала с друго българско пюре, не знам другите марки дали добавят лим. киселина./