Печено свинско.Супер крехко и умопомрачително вкусно!

  • 154 159
  • 158
# 30
Селма, Рени заинтригувахте ме с тази газирана вода.Ще пробвам Peace.
Селма Embarassed извинявай че се намесих в темата ти - за обмяна на опит беше Wink-Ще пробвам и по твоя начин - само да ми падне свинско Laughing.
Виж целия пост
# 31
Бъни, а мариноваш ли пилешките гърди и с какво? А колко време печеш? А в микловълнова фурна ще се получи ли? ... от известно време търся рецепта с пилешко месо и майонеза в микровълнова, но нещо удрям на камък  newsm78. Та, Бъни, ако можеш да дадеш жокерче ще бъда благодарна много.

Пилешките пържоли нямат нужда да се мариноват предварително, освен ако не са домашни.

Пиле с майонеза

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета (горе-долу до средата на тенджерата), следващия ред се слагат едро нарязани гъби и най от горе едро нарязан стар лук на шайби (всичко това до ръба на тенджерата). Всичкото това се залива с една майонеза. Захлюпва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала до златисто.

Но, ако ядете по солено, може би ще има нужда от малко сол.
Време за печене около 1ч. и 30мин.

Виж целия пост
# 32
Това ще се тества задължително   chef
Виж целия пост
# 33

Пилешките пържоли нямат нужда да се мариноват предварително, освен ако не са домашни.
Аз май неправилно се изразих.Не слагам тези подправки които изброих за да стане месото крехко (пилешкото и без това си е крехко, освен както е казала Миленка не е домашно де).
Държа месото в тези подправки по скоро за аромат Peace.
Домашното пиле за мен лично има по различен вкус и тогава мариновано с подправки го държа в хладилник една вечер.На другия ден готвя.
Не са ме ловили досега домашните че не е от магазина hahaha
Виж целия пост
# 34
Месцето ми кисне в маринатата.  chef  Довечера ще го направя по тази рецепта, че е много изкусителна. Ако не ме домързи ще снимам  Wink
Виж целия пост
# 35
по същият на4ин може да се сложат гъби и сметана Данон
Виж целия пост
# 36
по същият на4ин може да се сложат гъби и сметана Данон
   Сметанка Данон за по-диетично,викаш? Wink
   Може,може. Grinning
   И гъбките винаги са добре дошли! Wink
Виж целия пост
# 37
Аз го направих точно по рецептата на Селма. Много вкусно стана и не остана  Mr. Green
т.е няма и снимки  Joy
Копирам си рецептата - струва си  Peace
Виж целия пост
# 38
Селма, оня ден правих свинско по твойта рецепта, но имах проблем с качването на снимките и тогава пуснах само в другата готв. тема. Стана супер, много сполучливо, много крехко, а пък колко бързо - думи нямам Peace! Пускам снимка, която не стана много добра, ама много свети соса на светкавицата Laughing. Дано се престрашат и други - с удоволствие ще погледам Peace.
Виж целия пост
# 39
   Страшно много се радвам,момичета! Hug
   Кажете,какво сте използвали за маринатата:оцет,вино или газирана вода?
Виж целия пост
# 40
Аз съм привърженик на алкохолните маринати и ползвах бяло вино  Laughing Мисля, че и с бира ще стане страхотно.
Виж целия пост
# 41
Аз използвах само универсална подправка и нищо друго, тъй като месото ми беше предварително нарязано на парченца и така замразено. Не съм използвала нито оцет, нито вино. Самото свинско беше супер крехко.
Виж целия пост
# 42
След толкова хубави отзиви и за ще се "жертвам" в името на свинското.
Виж целия пост
# 43
  Polina,сигурно си се изплашила,че месото ще стане жилаво,ако ползваш оцет или вино,което също е кисело......Уверявам те,и всички други,които имат такива опасения,няма такъв риск! Naughty Години наред готвим месото по този начин,никога не се е получавало жилаво!Оцета или виното придават едно неповторимо ,много апетитно ухание на ястието,така че ролята му е една от главните! Grinning Grinning Grinning
    Друг път непременно пробвай оригиналната марината,ще останеш много приятно изненадана от резултата! thumbsup
Виж целия пост
# 44






За месо - свинско и пилешко слагам лимонов сок в маринатата.
Става много крехко,особено пилешкото се топи в устата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия