Карфиол и броколи за предпазване от рак

  • 31 720
  • 106
# 30
А какво е "Панджар"? Може и линка вместо отговор.  Peace
Виж целия пост
# 31
А какво е "Панджар"? Може и линка вместо отговор.  Peace

Мисля, че червено цвекло... newsm78....май?
Виж целия пост
# 32
А какво е "Панджар"? Може и линка вместо отговор.  Peace

Мисля, че червено цвекло... newsm78....май?

Червено цвекло е, чувала съм да го наричат така, както и нещо от рода на "винегред", но си е червено цвекло. Аз и дъщеря ми много го обичаме, искрено съжалявам, че се предлага само в консерва, а не и замразено.
Виж целия пост
# 33
Червено цвекло е, чувала съм да го наричат така, както и нещо от рода на "винегред", но си е червено цвекло. Аз и дъщеря ми много го обичаме, искрено съжалявам, че се предлага само в консерва, а не и замразено.

Съжалявам, въпрос на продуктова гама.
Това с "винегред" е много странно и не съм го чувала...на френски "vinaigrette" е сос за салата (дресинг)....но в българския има и по-странни неща, като например, думите "миньонче" и "анцуг".
 Laughing
спирам да спамя, че се замечтах 
Виж целия пост
# 34
Червено цвекло е, чувала съм да го наричат така, както и нещо от рода на "винегред", но си е червено цвекло. Аз и дъщеря ми много го обичаме, искрено съжалявам, че се предлага само в консерва, а не и замразено.

Съжалявам, въпрос на продуктова гама.
Това с "винегред" е много странно и не съм го чувала...на френски "vinaigrette" е сос за салата (дресинг)....но в българския има и по-странни неща, като например, думите "миньонче" и "анцуг".
 Laughing
спирам да спамя, че се замечтах 

Айде малко спам и от мен /дано последен/. Така наричат именно червеното цвекло северните нации. Разпространено е като вид храна, дори в неподозирани за българина комбинации, напр. с нещо като макарони. Ако някой се интересува как точно го изписват, бих могла и аз от своя страна да се поинтересувам. Когато е приготвено според моя вкус го обожавам /не с макарони Simple Smile/, а ако се прекали има риск от доста тъмно пиш, урина - все не е за тая тема, модераторът с право би ме изтрил ако прекалявам
Виж целия пост
# 35
Първо поздравления за страхотния подфорум и чудесната инициатива!
Ние обожаваме зеленчуци и консумираме всичко
Току що направих чудесна крем супа с карфиол, морков и картоф, малко зехтин, сол и сметанка  Blush
Стана просто божествена.
Рецепти има много, просто трябва да се купи и да се пробва от тези, които не консумират често или не им харесва
Ще следя темите на целия подфорум с удоволствие Hug
Виж целия пост
# 36
Обожавам броколи задушени с френски сирена.....страхотно кулинарно изкушение.
И карфиол обичам, въпреки, че и от двата зеленчука получавам газове.... Mr. Green

Я дайте някоя рецептичка за това.
Виж целия пост
# 37
Обожавам броколи задушени с френски сирена.....страхотно кулинарно изкушение.
И карфиол обичам, въпреки, че и от двата зеленчука получавам газове.... Mr. Green

Я дайте някоя рецептичка за това.

За последното ли?  Mr. Green Сори за спама, ама не се сдържах, много смешно ми стана.  Joy  Embarassed
Виж целия пост
# 38
Обожавам броколи задушени с френски сирена.....страхотно кулинарно изкушение.
И карфиол обичам, въпреки, че и от двата зеленчука получавам газове.... Mr. Green

Я дайте някоя рецептичка за това.

За последното ли?  Mr. Green Сори за спама, ама не се сдържах, много смешно ми стана.  Joy  Embarassed
Joy Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 39
Вече налагам официална глоба за спам: рецепта в темата с кулинарни съвети. Wink

И понеже аз не правя изключение, ще дам личен пример с карфиол/ броколи със синьо сирене:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338212.msg9012662#msg9012662
 
Виж целия пост
# 40
Не знам дали е мястото на въпроса ми тук, но не намирам по - подходящо място... Как замразявате карфиола, защото аз го замразявам без попарване и ми потъмнява newsm78
Виж целия пост
# 41
Не знам дали е мястото на въпроса ми тук, но не намирам по - подходящо място... Как замразявате карфиола, защото аз го замразявам без попарване и ми потъмнява newsm78

Няма да мога да Ви отговоря на такъв въпрос, единственото, което знам е, че след попарване може да се добави лимонтозу, за да се запази цветът.
Виж целия пост
# 42
Не знам дали е мястото на въпроса ми тук, но не намирам по - подходящо място... Как замразявате карфиола, защото аз го замразявам без попарване и ми потъмнява newsm78
И моят опит за замразяване на карфиола беше неуспешен миналата есен - след това стоеше като поизсъхнал и след като го сварих имаше по друг вкус, леко нагарчаше сякаш.
Виж целия пост
# 43
Ето и моя опит- събирам каквото има в градината и го подготвям по следния начин- накъсвам карфиола и броколито на малки розички,нарязвам морковите на малки кубчета,чушки на лентички,грах,зелен боб.Обърквам всички зеленчуци в голяма купа и после вземам по две шепи слагам ги в метален гефгир и бланширам във вряща вода.После веднага ги обливам съсъ студена вода на чешмата.Слагам ги в пакетчета и ги прибирам във фризера.Сместта е универсална - приготвям зеленчукова супа, ориз /или картофи/със зеленчуци, задушени зеленчуци за гарнитура.Това е мое изобретение и е доста сполучливо и харесвано от моите приятелки Simple Smile
Виж целия пост
# 44
Madame Bonduelle , искам да ви попитам, когато броколите са пожълтели, означава ли, че са развалени или са годни все още за консумация ?  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия