Как съхранявате сирене

  • 32 465
  • 46
# 30
И моето сирене е в кутия със саламура(завира подсолена вода,като изстине се залива сиренето) и в хладилника....
Виж целия пост
# 31
Мама прави домашно краве сирене.

Меките сирена обикновенно не са добре узрели.
Мама прави саламурата като кипва вода и добавя сол, добрата саламура се тества като сложиш прясно яйце във водата и то не трябва да потъва.
Виж целия пост
# 32
Slaгам сиренето в кутия, заливам го с вода и слагам сол (на око).
Виж целия пост
# 33
В пластмасова кутия без саламура.
           Peace
Виж целия пост
# 34
В пластмасова кутия с вода+ чаена лъжица  лимонтозу и по 1 чаена лъжичка сол и захар.Перфектно е,може и без захарта,но лимонтозуто предотвратява омекването.
Виж целия пост
# 35
И аз така. Peace
Виж целия пост
# 36
Ако става въпрос за по- голямо количество сирене се прави саламура  с морска сол и вода в съотношение 1:14. Завираш, докато се разтвори солта, охлаждаш и заливаш сиренето. Ако се съхранява в хладилник или на по- хладно така може да се съхранява с месеци. Сиренето става малко по-солено и трябва да се обезсолява няколко часа преди да се консумира.
Аз обезсолявам по една- две  бучки седмично и ги съхранявам в пластмасова кутия без саламура. Ако сиренето е хубаво, няма да се развали за седмица Peace
Виж целия пост
# 37
Аз съхранявам в стъклена кутия с капак, пълня с вода малко над нивото на сиренето
Виж целия пост
# 38
       Съхранявам сиренето в пластмасова кутия с вода и малко сол.
Виж целия пост
# 39
Сиренето го прави баба ми и го съхранявам по следния начин... слагам 1 пар4е в кутия с вода за 12 часа, сменям водата и в новата слагам 1-2 лъжици сол. Когато искам да го използвам, просто го измивам под течаща вода. А при купеното сирене, без саламура... избирам малки парченца, които бързо да изконсумираме, защото след 5 дни започва да мирише лошо!
Виж целия пост
# 40
Имам една кутийка само за това В нея слагам хладка вода и 4 суп лъжици сол. След това и самото сирене.
Но напоследък купуваме Апетина, а то си е във вода и не ми се налага да правя саламура
Виж целия пост
# 41
В пластмасова кутия без никаква саламура, само сухо.
Виж целия пост
# 42
в кутия от сладолед-вътре ми е и сиренето и малсото, без всякакви саламури. Изяжда се за максимум 2 дни и няма смисъл Simple Smile
Виж целия пост
# 43
В пластмасова кутия с вода+ чаена лъжица  лимонтозу и по 1 чаена лъжичка сол и захар.Перфектно е,може и без захарта,но лимонтозуто предотвратява омекването.

Интересно, ще пробвам.
А по темата-в пластмасова кутия, само с вода-с цел обезсоляване. Е, поомеква понякога, зависи от кой вид съм купила, но поне не е солено.
Виж целия пост
# 44
В кутия, н озадължително ще пробвам с лимонтозу Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия