Трик за миене на мааааазеннн фритюрник!

  • 25 433
  • 50
# 30
Хванах му цаката, ама без малко търкане не става  Simple Smile
Вътре го чистя, като изливам олиото, пълня го с вода и го включвам известно време да заври - зависи колко е мръсен може и втора вода да сипя - след това се чисти доста по-лесно.
Отвън го пръскам с обезмаслител и изчаквам известно време - след това с леко потъркване тук там е готов  Peace
Виж целия пост
# 31

Вредни са, понеже мазнината се ползва доста пъти, трудни за поддържане, неикономични и непрактични, ако се сменя често мазнината. Peace Naughty Stop

Ооо, много си права! Ама ако знаеш аз колко съм мързелива  Embarassed На практика ползвам фритюрника единствено като поче сезонът на тиквичките, защото ги ядем в промишлени количества, а кухнята ми е слънчева, на припек, и ако се опъна и пред котлона - просто ще пукна! И ме е яд, че за няколко пържения после се утрепвам от лъскане  Mr. Green
Виж целия пост
# 32
Аз реших кардинално проблема с миенето на фритюрника.Изхвърлих стария и купих нов напълно разглобяем иноксов. Сега няма нищо по-лесно от това да почистя фритюрника. Много лесно се вади нагревателя,а  ваничката за мазнина и външната стойка слагам в миялната на 75 градуса.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 33
Малко оф, но напоследък имам чувството, че Меглиото не е това, което беше. В смисъл, развалили са го май. Иначе преди бях много доволна, а сега минах отново на добрия стар Циф.
[/quote
То с повечето препарати е така.И ,,Вениш'' не е това което беше,имного други препарати ги прецакаха.Май всичко е реклами,реклами докато зарибят нас потребителите и после всичко е пари на вятъра.
Виж целия пост
# 34
И аз се чудя за какво се използва това чудо. Никога и през ум не ми е минавала идея да си купя фритюрник. Много са ми интересни доводите на хора които ползват такова нещо.
Виж целия пост
# 35
    Xenia, прдполагам знаеш, че някои хора пържат определени хранителни продукти. С фритюрник това става по-лесно. Аз нямам фритюрник, ти явно също. Това няма НИКАКВО значение за мнозинството домакинства, които ще продължат да готвят по същия начин.
    Следя мненията ти, защото смятам че си човек от който може да се научи нещо. Въпреки това смятам,че много случаи си нетолерантана към инакомислещите. Кажи ми от висотата на твоите претенции, нима смяташ, че може да има само една мярка на нещата?
Виж целия пост
# 36
Може да не са полезни но и аз като Вени***  го ползвам в определени сезони, пък и като отидеш в заведение и си поръчаш примерно пържени картофи как мислите са пържени.
Виж целия пост
# 37
Аз си хвърлих скоро фритюрника от яд, че не можах да го измия хубаво.
Peace
Първият го изхвърлих,вторият-прибрах в шкафа.Айде на тигана!  chef
Виж целия пост
# 38
Аз си хвърлих скоро фритюрника от яд, че не можах да го измия хубаво.
Peace
Първият го изхвърлих,вторият-прибрах в шкафа.Айде на тигана!  chef

Не всичко става така в тиган, както във фритюрника. Аз купувам такива с малък литраж и то основно за някои неща, които обича малката.
Виж целия пост
# 39

Не всичко става така в тиган, както във фритюрника. Аз купувам такива с малък литраж и то основно за някои неща, които обича малката.
Абсолютно те подкрепям,но зависи и от предпочитанията в менюто.Преди го ползвахме много често,когато обаче това стана рядкост предпочетох да го прибера,а ако искам нещо да изпържа за сега се справям с тигана.
Виж целия пост
# 40
Този е третия фритюрник, който ползвам.Харесвам това, че е ваничката се изважда и капака се разглобява.
Мия го основно, когато сменям мазнината.
1. Ползвам само фритюрна мазнина, не гранясва и не загаря. Олиото не издържа на висока температура.
2. Когато ще го мия го включвам леко да се затопли мазнината. По-лесно се почиства отвън и от вътре.
3. Ползвам за търкане жълтите гъбички със зеления абразив.
4. След като съм измила разглобените части с препарат за съдове, корпуса търкам с обезмаслител.
5. Когато го ползвам /без смяна на мазнината/ го напрасквам с обезмаслител отвън и го забърсвам с хартиени кърпи.
6. Трябва де се има предвид, че един ползван вече фритюрник никога няма да остане като нов, просто пластмасата пожълтява с времето и високата температура.Хубаво е като не се ползва се покрива с нещо, ако седи примерно на терасата.
Виж целия пост
# 41
Разглобявам го и го мия в миялната.
Виж целия пост
# 42
Старият ми фритюрник ми беше подарък и не се разглобяваше. Еми трика беше, че като се замърси много го изхвърлих на боклука. Mr. Green Сега ще си търся нов.
Виж целия пост
# 43
Моят се разглобява и повечето части се мият в съдомиялната. Обаче външният корпус с кабела не може и падаше голямо търкане с Меглио.
Накрая наистина много ми писна и го прибрах, пък и ми излизаше много неизгодно, понеже не пържа често така или иначе, а мазнината трябва да се сменя през даден период. На всичко отгоре не знам къде съм гледала когато купувах, но съм купила фритюрник с възможно най-голяма вместимост.  Mr. Green Laughing
Сега пържа каквото се наложи в тиган.
Виж целия пост
# 44
Сега питах мъжа ми, понеже у нас той се занимава с фритюрника.
Каза, че го мие с натриева основа т.е сода каустик. Накисва целия фритюрник и след 10 минути е чисто нов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия