Машина за хляб - 12 част

  • 53 470
  • 814
# 795
polin_a имаш ли представа кога започва втасването на програмата за тесто. Мисля само да я омеся в машината, да й сложа паричка и да я пека във фурната

Съжалявам, не мога да ти помогна. Имам спомени, че цялата програма месене е около час и половина, което е крайно излишно. Но долу-горе като ти се оформи топката, няма проблем да я извадиш и да действаш на ръка. Просто спираш машината Peace.
Виж целия пост
# 796
Днес направих хляб с лютеница.
Но не го снимах преди да изляза, а докато се прибера... ами, почти нищо за снимане не е останало... Mr. Green
Виж целия пост
# 797
Здравейте, не съм чела цялата тема/50 стра са, все пак Mr. Green/, направо си задвам профанския въпрос.
Не ми се получава тестото за пица- втори път вече. Пробвах 2 рецепти и нищо. Трябва да ли да се добавя още брашно? Аз и така пробвах, де, и на ръка го месих, ама тцъ. Почва да се дели и рони, а вътре е лепкаво.
Виж целия пост
# 798
Здравейте, не съм чела цялата тема/50 стра са, все пак Mr. Green/, направо си задвам профанския въпрос.
Не ми се получава тестото за пица- втори път вече. Пробвах 2 рецепти и нищо. Трябва да ли да се добавя още брашно? Аз и така пробвах, де, и на ръка го месих, ама тцъ. Почва да се дели и рони, а вътре е лепкаво.

Дай рецептите да видим какво не е наред.
Виж целия пост
# 799
ТАзи е форумска:

500гр.брашно
315мл прясно мляко
1 яйце
3с.л. зехтин
6гр мая
1ч.л сол
1с.л захар

А тази е от книгата към машината;

1 с.л. зехтин
240 мл вода
1,5. ч.л. сол
480 гр. брашно
1 ч.л мая
Виж целия пост
# 800
Ако някой знае точна рецепта за чеснови хлебчета,моля Praynig да я напише.  bouquet
Виж целия пост
# 801
Дренка, рецептите ми се виждат редовни.  Аз лично не съм правила в машината. Но интересно, че и на ръка не ти се получава newsm78. Имаше тук някои, които са правили, дано се включат да си кажат мнението.

Ето днешният ми хляб по тази рецепта:

Хляб (Джейми Оливър)

100 г. Грис
400 г. Брашно
2 ч.л. морска сол
325 мл. не много топла вода
1 опаковка суха мая (7 г.)
2 ч.л. кафява захар
 
За машина за хляб: Продуктите се слагат в машината за хляб според указанията на фабриканта. Пече се на програма  ‘бял хляб’- голям хляб.

Ръчно месене:
Смесват се брашното, гриса и солта. Прави се кладенче и се слага и се сипва половината количество вода, маята и захарта. Разбърква се и се изчаква да маята да шупне. Замесва се постепенно с брашното, добавя се и останалото количество вода и се меси до получаването на тесто.
Поръсва се повърхността на тестото с брашно, поставя се в купа и се покрива с фолио. Оставя се да втаса на топло място, докато си удвои обемът.
След това за около 30 сек. тестото се 'бие' за да излезе излишният въздух. Придава се форма на хляба и се оставя да втаса втори път. Пече се в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 25- 35 мин. За да се разбере дали хляба е опечен, се вади от формата и се 'чуква' по обратната страна. Ако звучи кухо, значи е опечен. Ако не, слага се обратно във фурната и се доопича.
Хлябът се охлажда напълно върху решетка преди да се разреже.
 
 




Благодаря на Милен@ Hug. Сполучлива е Peace.
Виж целия пост
# 802
Здравейте, момичета  Grinning

Аз докато се отчета с моя първи опит, вие сте изписали 10стр  Laughing

Та преди два дни сефтосах машинката. Направих хляб по основната рецепта и стана супер  Peace Мъж ми каза повече да не купувам хляб, а преди беше много скептичен към машинката  Mr. Green
Сега съм решила д правя пълнозърнест. Но никъде не мога да намеря пълнозърнест брашно  Rolling Eyes Има само бяло, типово, ръжено и царевично  Rolling Eyes Търсих в Билла и Кауфланд.
Има ли въобще готово пълнозърнесто брашно  newsm78
Виж целия пост
# 803
Дренка, писах ти ЛС. Сега се сетих, да не е от брашното? Имаше момичета, които бяха ползвали някакво брашно и не бяха доволни. Аз ползвам само на София мел в синята опаковка.
Виж целия пост
# 804
Не знам, Дю, с това брашно правя и бял хляб, без проблем. Не е купешко, не знам какво е. Обаче на мен ми се струва малко, ако пък добавя, пак не става. Пфу!
Виж целия пост
# 805
veselina_s_p, мисля, че точно от Кауфланд си купувах пълнозърнесто, ако бъркам, другият вариант е Билла.
Виж целия пост
# 806
Дренка, по принцип тестото за пица трябва да е по меко и за това като добавиш може би не става. Но пък защо не става това по рецептата от книжката не знам. Може да пробваш, след като го извадиш от машината да го оставиш на топло да втаса пак. Но си признавам, че не съм спец. Сега се сещам, че майка ми пробва тесто, но пече баница. След като го разточи и сложи сиренето, остави тавата на топло да втаса още веднъж. И баницата стана супер.
Виж целия пост
# 807
Ако някой знае точна рецепта за чеснови хлебчета,моля Praynig да я напише.  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.60

Малко по-надолу-Хлебчета с кашкавал и чесън.
Виж целия пост
# 808
Дренка, по принцип тестото за пица трябва да е по меко и за това като добавиш може би не става. Но пък защо не става това по рецептата от книжката не знам. Може да пробваш, след като го извадиш от машината да го оставиш на топло да втаса пак. Но си признавам, че не съм спец. Сега се сещам, че майка ми пробва тесто, но пече баница. След като го разточи и сложи сиренето, остави тавата на топло да втаса още веднъж. И баницата стана супер.

Я дай по- подробно за баницата?..
Виж целия пост
# 809
Това е днешният ми френски хляб,направен на отложен старт


и в разрез


Аз хляб не ям,но пък обожавам аромата рано сутрин на току-що изпечен хляб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия