Чимен ?

  • 23 327
  • 56
# 45
TheNMaster ти я почваш , а аз вече си я хапвам  hahaha, само дето стана ужасно солена, та следващия път ще я държа по-малко в сол.
Виж целия пост
# 46
TheNMaster ти я почваш , а аз вече си я хапвам  hahaha, само дето стана ужасно солена, та следващия път ще я държа по-малко в сол.
Ах тиииии.....Дразниш,а?!  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Колко държа месото,че стана солено? И вкакво го кисна в сол или в саламура?
Виж целия пост
# 47
Рогата мерудия му казват по нашия край.  Laughing
"Рогата" именно заради шушулките, които приличат на рогца.

http://www.gfmer.ch/TMCAM/Atlas_medicinal_plants/Images/mp0112.jpg
http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/trig_05.jpg
http://dacnet.nic.in/spices/photogallery/Photos/Spices/FENUGREEK01.jpg
http://www.vortexhealth.net/galactogogue.jpg
http://www.gaiaherbs.com/images_herbs/Fenugreek.jpg - чимен

ПП А на кое растение казвате "мерудия"? Защото съм чувала в някои краища на България и на магданоза да казват така...  Laughing
Виж целия пост
# 48
Сийче,аз знам за мерудия едно растение,което прилича на люцерната.....Може и сминдух да му викат,но не знам със сигурност....Нашите го прибавят сушено(листата) към шарената сол.....
А магданоза си го знам - магданоз( не мерудия)
Виж целия пост
# 49
Видя ли снимките, които постнах? Същото ли е?
Виж целия пост
# 50
TheNMaster държах го 7 часа в морска сол
Виж целия пост
# 51
Сийче,аз знам за мерудия едно растение,което прилича на люцерната.....Може и сминдух да му викат,но не знам със сигурност....Нашите го прибавят сушено(листата) към шарената сол.....
А магданоза си го знам - магданоз( не мерудия)

под това мнение и аз се подписвам  Peace и на моето село всичко това е точно така  Grinning
Виж целия пост
# 52
Видя ли снимките, които постнах? Същото ли е?
Сийче,видях снимките.Същото е,дето му викаме мерудия....


TheNMaster държах го 7 часа в морска сол

Множко ми се вижда...Сигурно затова е станало солено...
Виж целия пост
# 53
Аз не изчетох цялата тема, ама да кажа, че на пазара в Младост 1 в София има един магазин за подправки и там има всичко, сигурна съм, че преди години съм го виждала това чудо там. Жената е много веща в подправките и много любезна.
Също и тук във Варна им се върти, че съм го виждала на колхозния. Ако го мерна ще взема и съм готова да ти го пратя  Peace
Виж целия пост
# 54
Ако го мерна ще взема и съм готова да ти го пратя  Peace
Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Благодаря ти! Много си мила.Трогна ме!  Heart Eyes
Една приятелка ми донесе вече и то точно от Варна  Laughing Laughing Laughing
Сега през почивните дни,запрятам ръкавите и почвам.... Crazy
Виж целия пост
# 55
Само да кажа, че в рецептата на Иван Звездев /по-скоро на госта му-не помня кой беше/, филенцето престоява 48 часа в солена саламура. Изважда се и се притиска между две дъски / стегнато беше, като с дърводелски стяги/  Стои така още 48 часа. Поръси го с червен пипер, чубрица, 2,3 лъжици червено вино. Ако някой е гледал това предаване, може да ме поправи дали нямаше и лъжица брашно/ и въпросния ЧИМЕН.
Семенцата - чимен които как `Сийка е показала не ми изглеждат познати,  newsm78
Не ми приличат на семената на сминдуха, за който аз говоря. Иначе листата ми изглеждата такива /без въпросните шушулки. Как`Сийче, тези семена от това растение на предните снимки ли е?

Намерих точната рецепта. Майтор беше Христо Гърбов
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=3767
Виж целия пост
# 56

Проверено днес - чимен смлян и на зърна има на пазара в Младост 1.

От бизнеса е останала само сергията. Продаваше снахата. Според нея чимен и сминдух е различно. Били от едно семейство, но все пак различни. Така като гледах, май и семената се различаваха. Въпреки че семена на сминдух последно съм виждал миналата година.
Нямах много време, само се раздумахме набързо. Въпреки това обсъдихме и тарус и калофер. Личи си че са информирани относно подправките.

След намирането на чимена, проблем остана месото... стяги си имам  Wink Wink, винце също !

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия