Топено сирене - от кога?

  • 4 544
  • 28
Кога започнахте да давате по- малко топено сирене .
Виж целия пост
# 1
топеното сирене може би не е най-добрият вариант , като се има предвид от какво го правят , но и аз бих следила темата защото и ние сме на вълна филии и се чудя с какво да ги мажа
Виж целия пост
# 2
След годинката, но хубави, български може би не бих дала  Confused
Виж целия пост
# 3
Аз съм чувала, че всички видове меки сирена са опасни и за бременни и за деца, защото не са узрели и имали някакви бактерии. Така че най-добре питай педиатъра за всеки случай.
Виж целия пост
# 4
Аз съм чувала, че всички видове меки сирена са опасни и за бременни и за деца, защото не са узрели и имали някакви бактерии.

Става въпос за Бри, Камамбер, сините и от сорта; топеното е друго и не е опасно Peace
Виж целия пост
# 5
След годинката  Grinning
Виж целия пост
# 6
След годинката дадох,но от това дето е на филийки за сандвичи
Виж целия пост
# 7

Топено сирене

Преди 1 година:
- произвежда се от пастьоризирано мляко
- богато на мазнини
- повечето топени сирена се предлагат след 9-12 месец (когато се въвежда кисело мляко или след бялото сирене)
- подходящи са само някои марки и видове (най-вече тези за деца)

След 1 година:
- високо съдържание на сол
- има разнороден млечен състав (мляко, масло, сметана)
- технологията предполага използването на отпадъчни млечни продукти
- съдържа оцветители, ароматизатори, емулгатори (за хомогенност и дълга трайност)
- силно преработен продукт
- запича
- съдържа по-малко калций от същото количество бяло краве сирене
Виж целия пост
# 8
Аз дадох на 2г. Досега е ял само 2-3 пъти, детско. В къщи по принцип не ядем топени сирена.  Peace
Виж целия пост
# 9
- високо съдържание на сол
- има разнороден млечен състав (мляко, масло, сметана)
- технологията предполага използването на отпадъчни млечни продукти
- съдържа оцветители, ароматизатори, емулгатори (за хомогенност и дълга трайност)
- силно преработен продукт
- запича
- съдържа по-малко калций от същото количество бяло краве сирене

Много ценна информация предлагаш винаги  Peace
Смятам обаче, че примерно тези данни са особено важни, ако детето ще яде основно и едва ли не само това. Не виждам абсолютно никакъв проблем рядкото предлагане в случая на топено сирене, с цел някакво разнообразие. Всяка майка си преценява, разбира се, но така или иначе е почти невъзможно децата да се хранят стопроцентово здравословно  Confused
Виж целия пост
# 10

Разбира се, че не е проблем да се консумира топено сирене, дори преди 1 година.
Никъде не се споменава обратното.

Топеното сирене е добра алтернатива на най-важните млечни храни - стига да не е основният млечен продукт, подобно на изварата в детското хранене. Проблемът е най-вече солта и по-малко калций.
 

Виж целия пост
# 11

............
Топеното сирене е добра алтернатива на най-важните млечни храни - стига да не е основният млечен продукт, подобно на изварата в детското хранене. Проблемът е най-вече солта и по-малко калций.

Като стана въпрос за изварата........да редувам ли извара с обикновено бяло изкиснато саламурено сирене в менюто на дъщеря ми или да давам само сирене? Кое е по-добре?  newsm78
Виж целия пост
# 12
Синът ми харесва топено сирене намазано на филийка.
яде 1 път седмично.
Купувам само вносно.
Виж целия пост
# 13
Единствено съм давала 1-2 парченца от триъгълните сиренца в кутийка. Вносно беше, но повече не повторих. А Калоян беше на 2 години.
Виж целия пост
# 14
Ние сме на 1г.45м.,не съм давала досега,предлагам само изкиснато сирене,не съм давала и извара.Мисля,че топеното сирене ,не превъзхожда с нищо обикновеното сирена за да го давам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия