Замразената тиква отровна ли е?!

  • 19 448
  • 42
# 30
Аз замразявам сурова настъргана тиква, не съм се тровила с тиквеник за сега.

Как?
Виж целия пост
# 31
Аз също съм замразявала сурова настъграна тиква (беше ми останала доста при правенето на един тиквеник и я замразих). Стана чуден тиквеник след това и сме живи и здрави с мъж ми.

А не мисля, че точно февруари тиквата става отровна. То ако загние, едва ли някой ще си помисли да я яде, но при правилно съхраняване, мисля, че може да се запази и дори след февруари.
Виж целия пост
# 32
Аз замразявам сурова настъргана тиква, не съм се тровила с тиквеник за сега.

Как?

Настъргвам я (ползвам кухненски робот), слагам в пликчета за замразяване количество колкото за един тиквеник и бам! във фризера. Когато ще я ползвам, я размразявам с гореща вода.
Виж целия пост
# 33
И аз знам от майка ми ,че дори и леко загнила тиква не яде,то затова и най късно до февруари ако е останала може да се сложи във фризера.Най редовно слагам и даже лятото си правя тиквеници.
Виж целия пост
# 34
Не е отровна, но е вярно, че след време придобива не особенно приятна миризма. Иначе замразена издържа с месеци без да се развали.
Виж целия пост
# 35
И аз замразих две малки тиквенца във фризера за зимата.Напускали са Био тикви в супера на ниска цена-как да не се запася Laughing.И на детето давам от тях.Купих обаче една преди време и докато се наканя да я нарежа и замразя за две седмици изгни,какъв ти февруари:ooooh:.
Виж целия пост
# 36
Аз замразявам сурова настъргана тиква, не съм се тровила с тиквеник за сега.

Как?

Настъргвам я (ползвам кухненски робот), слагам в пликчета за замразяване количество колкото за един тиквеник и бам! във фризера. Когато ще я ползвам, я размразявам с гореща вода.

Благодаря! И аз така направих, да видя дали ще ми хареса после вкуса!
Виж целия пост
# 37
 Peaceзамразявам настъргана за тиквеник newsm78 още сме живи Joy
Виж целия пост
# 38
И аз от много години замръзявам настъртана тиква за тиквеник и все още нищо ни няма. Едно време майка ми така я съхраняваше и аз съм свикнала по същия начин. Не мисля че има нещо нередно, все още сме живи!
Виж целия пост
# 39
Няма никакви проблеми. Peace
Виж целия пост
# 40
Звучи ми като глупост някаква... не виждам като как може замразяването да предизвика отделяне на токсини - всъщност, не виждам като как може тъкмо замразяването да предизвика каквато и да било химична реакция, че да се промени химичният състав и да се образува някакъв токсин
Точно същото си помислих и аз. Да беше топлинна обработка  някаква, да се замисли човек, ама точно пък замразяването Naughty
Виж целия пост
# 41
Майка ми редовно замразява настъргана тиква за тиквеник, досега не сме се отровили. Струва ми се нелогично при замразяване да стане отровна   newsm78
Виж целия пост
# 42
Аз си замразявам няколко години тиква нарязана на кубчета.Пека си я с мед и орехи и за сега няма отровени.Наистина се променя вкуса,но ние си я обичаме и похапваме сладко.Така че няма страшно!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия