Как мога да си съхраня магданоз в хладилник за зимата?

  • 16 239
  • 20
Как мога да си съхраня магданоз в хладилника за зимата и да бъде свеж? newsm78
Виж целия пост
# 1
Аз съхранявам магданоза като предварително го измивам и разстилам върху хавлиена кърпа да изсъхне.
Нарязвам го,дори е накълцан.
Слагам го във фризера.
Много е важно добре да е изсъхнал.
Ако стане това ,когато го извадиш се рони като сол.
Ако не стои на буца и трудно се разделят листата
Виж целия пост
# 2


 Измиваш, нарязваш и го оставяш за 2-3ч. да поизсъхне.След това го слагаш в плик и във фризера.Когато ти потрябва си отчупваш нужното количесто и останалото отново във фризера.
Виж целия пост
# 3
аз го измивам хубаво,накълцвам го,разстилам го на вестник да поизсъхне и след това във фризера.обичам да си го съхранявм,защото този ,сушения в пликчета, не дава никакъв аромат на  манджата Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Измивам,оставям малко да се отече водата,нарязвам на ситно,слагам в плик и бум във фризера.Така и с копъра.
Виж целия пост
# 5
Може и със сол в буркани, после трябва да внимаваш със солта в манджите.
Виж целия пост
# 6
Измивам,оставям малко да се отече водата,нарязвам на ситно,слагам в плик и бум във фризера.Така и с копъра.
и аз така, но
и не само с копъра, и с чушките, и с тиквичките, с босилека, с морковите. Фризерът ми е пълен с подобни неща. Имам една рецепта, където се налага да се уркаси със  запържен магданоз и той като се изцеди върху салфетка и той отива в една пластмасова доза и във фризера.

Виж целия пост
# 7
И аз процедирам по същия начин - измивам, подсушавам, накълцвам и после в плик.
Виж целия пост
# 8
И аз от години го съхранявам в камерата/фризера. Обаче това, че трябва да е подсушен не го знаех. В смисъл не съм го чакала нарочно да поизсъхне, но и никога не съм го слагала много мокър. Приготвен по този начин е винаги свеж и си отчупваш толкова, колкото ти трябва. Аз и праз така съхранявам, на малки дозички. И при него няма разлика с пресния. Последният път, обаче имах голямо количество,не ми се занимаваше с малки пликчета и го замразих наведнъж в един голям плик и сега е като камък, не се отчупва.
Виж целия пост
# 9
Прибирам директно в пликче или кутия, не го режа. Съвсем свеж няма как да остане. От фризера излиза малко оклюмал и смачкан, но вкусът му се запазва, това е важното. Но за салати например няма да става  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Не знам как можеш да сАхраниш, но можеш да го сЪхраниш във фризера, цял или накълцан, без дръжките. Аз поне така си го сЪхранявам от години и няма никакъв проблем! В хладилника иначе се запазва за по-кратко време, слагам го в чаша с вода, но след известно време листенцата започват да пожълтяват Tired
Виж целия пост
# 11
Нарязан в кутии във фризера го съхранявам.
Виж целия пост
# 12
Измивам,оставям малко да се отече водата,нарязвам на ситно,слагам в плик и бум във фризера.Така и с копъра.

същото правя и аз
не чакам да се поизсуши, режа и в хладилника
Виж целия пост
# 13
Нарязан в кутии във фризера. Мисля да замразя и във формички за лед, защото ми се струва по-лесно за ползване, отколкото в кутиите.
Виж целия пост
# 14
Мисля да замразя и във формички за лед, защото ми се струва по-лесно за ползване, отколкото в кутиите.

Да, аз така си купувам готови и замразени магданоз, копър, целина... - в малки формички и ситно накълцани. Много е удобно  Peace

Не знам как можеш да сАхраниш, но можеш да го сЪхраниш във фризера...

Е, спокойно, де, не сме в час по правопис  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия