С каква мазнина готвите?

  • 2 703
  • 45
# 15
Единствено и само със растително олио.
Не ползвам мас,само понякога масло.
По здравословно е. Peace
Виж целия пост
# 16
Със зехтин - взимам един тенекии от Била, по 3л, много съм доволна Peace
Виж целия пост
# 17
със слънчогледо олио или масло
Peace
Виж целия пост
# 18
Със слънчогледово олио, а когато рецептата позволява ползвам масло Peace
Виж целия пост
# 19
Пържене с олио/зехтин, овкусяване - зехтин
Виж целия пост
# 20
През последните няколко години готвя само със зеленчуково олио. Зехтин използвам основно за салати и някои ястия, които го изискват. Масло слагам в супи, пиле фрикасе, картофи. Мас слагам в тесто, според рецептата, а понякога слагам и мъничко мас на киселото зеле, сармите. Маргаринът се старая да го избягвам.
Виж целия пост
# 21
готвя със зехтин, а за салати слагам зехтин на зелени, а фъстъчено и от грозде на други,на които не отива миризмата на зехтина, за фритюрника ползвам царевично, но това е само за тиквички с кисело мляко че не ми се чака на тигана. масло ползвам само при тестени изделия, мас- никога.

Виж целия пост
# 22
Почти винaги и всичко с extra virgin зехтин; от време на време - с нерафинирано кокосово олио.
Виж целия пост
# 23
Със слънчогледово олио, понякога масло ако рецептата го налага. Зехтин само за салати.
И аз така...
Виж целия пост
# 24
За готвене животински мазнини - сметана, масло, мас. Ползвам и зехтин, но го добавям след термичната обработка, за да се запазят ценните вещества. По принцип готвя с минимално количество мазнина, колкото да не е без хич (мъжът редовно е възмутен Mr. Green)
Виж целия пост
# 25
Слънчогледово,царевично,гроздово,соево -за готвене.
Сусамово,орехово лешниково,тиквено-за овкусяване.
Зехтин-за салати.
Мас и масло-за сладкиши и десерти.
Виж целия пост
# 26
зависи от яденето което ще готвя - и олио използвам и зехтин и масло  Peace
Виж целия пост
# 27
Готвя със слънчогледово олио и винаги към него добавям малко масло.
Виж целия пост
# 28
олио,масло,зехтин-зависи от ястието Peace
Виж целия пост
# 29
Предимно с олио, но за някои по-засукани манджи се налага зехтин или масло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия