Предястия ,хапки и специалитети за гости

  • 56 627
  • 27
# 15
Много варианти има. Ето един и от мен  Simple Smile

9 филии ръжен хляб
400гр Филаделфия или крема-сирене
2 с.л. доматена салца
1 ч.л. лют червен пипер
3 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
1 ч.л. паста от хрян
2 с.л. копър
200гр пушена сьомга

Разделяте сиренете на две в две купички. Правите съответно два крема - оранжев и бял.

Оранжев:

Към едната половина добавяте:

 - салцата, червеният пипер и чесънът.

Бял:

(към другата половина)

 - лукът, копърът и хрянът.

Махате на филийките коричките. Разделяте ги на 3 групи по три. На първата филия мажете от белия крем. Да бъде плътен и обилен слой. Отгоре слагате резен сьомга. След това от оранжевия крем. На втората филия повтаряте процедурата и я лепвате върху първата, най-отгоре слагате третата филия, без нищо. Така и другите. Получавате 3 пакета. Увивате ги стегнато във фолио и слагате за един час във фризера. След това нарязвате на 9 равни пастички, украсявате по желание - може да заделите малко от крема, маслинка, магданоз...

     
Виж целия пост
# 16
най-често правя хапки, за друго рядко остава време - с хайвери, рибни (сьомга, аншоа), шунка/филета, отгоре слагам зеленчук или маслинка и набождам с клечки за зъби. ако имам повече време - малки кюфтенца, пилешки хапки, зеленчукови малки кюфтенца за вегетарианци, зеленчукови шницели - тиквички, патладжан, картофени к'фтенца или крокети. за десерт обикновено слагам плодове в големи плата - най-лесно ми е, а и най-универсално  Peace
Виж целия пост
# 17
Напоследък хит при събиранията ни са Топчетата със синьо сирене и круши на pep-4o от gotvetesmen.
Виж целия пост
# 18
търся идеи - запис
Виж целия пост
# 19
 Правиме фондю. Много е бързо и доста се харесва от гостите ни.  chef
Виж целия пост
# 20
страхотна тема.Ще я следя с голям интерес.
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 21
Най-лесното и любимо мое предястие (макар че официално е след-ястие) са платата със сирена. Редят се кубчета ементал, върху тях зрънце грозде, набучени на клечка. Отделно си нарязвам синьо сирене, гауда, камамбер, бри, каквото има налично. Кръгчета моцарела със забодено на тях чери доматче, заляти с малко зехтин и босилек.

Тази рецепта също е много хубава: http://menumag.bg/recipes/view/403

И тази: http://menumag.bg/recipes/view/440

Най-лесно е да се купят готови крекери и да се намажат с пастет, риба тон, крема сирене, украсяват се с някой зеленчук, горчица, маслинка. А също така много вкусно е черен хляб с маслинена паста и доматче. Ако ти се занимава може да си изпечеш солени тарталети.

И разбира се брускети с домати, зехтин и чесън.
Виж целия пост
# 22
Любимите ми пълнени гъбки Crazy
Виж целия пост
# 23
Снощи правих канапе от пържена филийка отгоре варено яйце и залях със сос от майонеза, горчица, лимонов сок, подправка къри и украсих. Много се хареса от гостите.
Виж целия пост
# 24
Ето няколко интересни неща, някой от които съм пробвала: Мини пици - много ефектни
Печурки със сирене
Капрезе в буркан
Вегетариански шишчета

Дано са ти от полза Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Блонди, това предястие изглежда страхотно!  Peace
Виж целия пост
# 26
Синьо сирене, нарязано на кубчета, набоцкано с клечка за зъби и парченце ананас от кутия. Зърна грозде вършат същата работа. Може и от двете, да има разнообразие. Продава се едно филе пушена сьомга, много тъничко нарязано, като на листа, върху малки филийки черен хляб, нарязан на квадратчета. Филийки бял хляб, тъничко намазани с масло, нарязани пак на квадратчета, намазани с черен и червен хайвер. После се редят в чиния-шахматно-филийче с черен, до него - с червен, а на следващия ред се разминават. Има едни рибки-шпроти, които са направо изумителни със забодено лимонче с клечка. Готови лозови сърмички също вършат добра работа като хапки.
Виж целия пост
# 27
Всичко зависи от домакинята и в зависимост от повода и гостите аз приготвям една малко позабравено ястие от моето детство. Един ден реших да си го припомня и открих следната рецепта в интернет:

Зимна яхния със сини сливи и телешко /може и свинско/

500 г телешко или свинско месо
300 г сушени сини сливи
1 с.л. олио
2 - 3 глави кромид лук
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. захар
1 с.л. доматено пюре
1 – 2 с.л. брашно
Нарежете месото на парчета и го задушете в мазнината и малко вода, заедно със ситно нарязания лук. След това към него прибавете червения пипер, доматеното пюре. Залейте месото с 1 чаена чаша топла вода и го оставете да ври на слаб огън.
Накиснете предварително в топла вода сушените сливи докато набъбнат и ги прибавете към месото заедно с 1 ч.л. захар.
Гозбата се вари на тих огън под капак.
Важно е да знаете, че за да приготвите успешно това ястие, не трябва да го разбърквате, а да го разклащате от време на време. Когато месото омекне, прибавете смесеното с малко вода брашно.
Сервирайте горещо.
Може да се приготви и в гювече във фурната.
Това ястие ще бъде приятна изненада за ваши близки и гости, които обичат смесването на пикантни и сладки подправки. Невероятният букет от аромати, който ще получите, придава на ястието неповторим вкус и го нарежда сред най-оригиналните кулинарни шедьоври.
Идея: Сините сливи могат да се заменят с дюля, ефекта беше много ароматна яхния.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия