Предястия ,хапки и специалитети за гости

  • 56 630
  • 27
Какво приготвяте , когато имате гости . Събирам идеи за всякакви хапки , саладки и мезенца . Лесни , вкусни и оригинални.
Ако имате и снимки - покажете Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Любимото ми предястие за гости е много пипкаво за правене,но е голяма вкусотия.
1.Предястие от пилешки дробчета
дробчета 1 килограм;
1 глава лук;
2,3 скилидки чесън;
коняк 50 грама;
сметана 5,6 с.л. или аз слагам една малка;
гъби 200 грама;
2,3 ореха;
 сол,чер пипер.
Лук и чесън се запържват.Изсипват се дробчетата и също се запържват.Фламбират се с коняк.Прибавят се гъбите ,докато остане на мазнина.Слага се пипер,сол,индийско орехче ,сметаната.
Накрая  всичко се пасира.
Поднасят се с ръжен препечен хляб.
Виж целия пост
# 2
Зависи от гостите ми и случая...Поднасям различни неща....

*Чешки рулца(шунка с по-голям диаметър се пълни с руска салата или снежанка,навива се на рулце и се нарежда в плато върху листа зелена салата)
*Панирани пилешки хапки
*Малки коктейлни кюфтенца
*Чушки бюрек
*всякакви салати или туршийки(сега им е сезона даже)
*Плата със сирена или пастърма,луканка,филета...
Виж целия пост
# 3
Благодаря момичета... Hug
Никой друг ли няма да се включи ?.. Вие какво, гости не посрещате ли ... Laughing

Добре ще попитам така:
Помогнете ми с идеи какво да приготвя за около 20-30 човека гости? Наистина съм затруднена и имам нужда от повечко идеи , надявам се вие да ми дадете някой 
А и вярвам и други ще бъде интересно  bouquet
Виж целия пост
# 4
Идеи ..има мнооого Laughing
Надникни в Готварската книга Hug

ето и една тема, която открих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=224930.0 , за съжаление другите са попаднали вече в архива, поне за още 4 се сещам newsm78

Ако дадеш повече информация какво точно търсиш /лесно, бързо или пък ефектно меню, с или без основно ястие/десерт /, мисля че ще се включат повече хора с мнение Hug
Виж целия пост
# 5
Скоро имахте коктейл на работното място.
Бяхме направили следното:
Една дълга продълговата чиния сложихме листа от салата.
Върху нея наредихме хапки от кашкавал орли,хапки с шунка и още едни със сирене.
В друга чиния пак със салата сложихме две,три питки като тези за хамбургери.Върху тях набучихме на клечки за зъби малки кюфтенца.
Ако можеш да си поигреш можеш да оформиш питката като таралеж и с тези кюфтенца стават като иглички.
Виж целия пост
# 6
Да ,надникнах и в Готварската книга , наистина има много идеи , ще взаимствам и от там нещичко. Иначе , като цяло търся нещо не много завъртяно и трудоемко ,тъй като не разполагам с много свободно време , а и ще трябва да се справям сама ,  нещо лесно , но и вкусно ,  и да има повече разнообразие .
Виж целия пост
# 7
Разгледай в тази тема. Има страхотни идеи.
Виж целия пост
# 8
Разгледай в тази тема. Има страхотни идеи.

Аууу , тук наистина невероятни идеи , но за съжаление рецептите не са дадени.Но ще потърся Hug
Виж целия пост
# 9
Пълнени гъби със смес от галета крема сирене, сол, чер пипер, магданоз, чесън , и пармезан, запичаш за 20-тина мин,. и си готова ( от пънчетата можеш да си приготвиш сос към месо, супа за другият ден или каквото си искаш)

Коктейл от скариди( най лесно от всичко ) за 20-30 чов ти трябват 60 скариди почистени( люспи и вени) само ги пускаш за 3 мин в кипяща подсолена вода и правиш сос, за топене от доматен сос( не пюре или сок ами като за спагети, но без подправки) и слагаш вътре смлян корен от хрян( пюре от хрян) чер пипер, и сол, декорираш с резени лимони

малки банички с плънка от гъби и лук( ползвай останалите пънчета)

малки катрофки пълнени с айоли ( майонеза и лимон малко горчица, чесън) и с по парченце кърначе,

рачешка салата( можеш да ползваш изкуствен рак- рачешки ролца) и да го напълниш в пънчета от краставица,

миниатюрни пилешки шишчета( спокойно можеш да приготвиш предният ден и да затоплиш преди сервиране)



Виж целия пост
# 10
Интересни плата за вашата маса...    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239980
Виж целия пост
# 11
ето и от мен предястие-
селски бохчи-нямам снимка за съжаление
но,правя смес за палачинки ,като в сместта добавям малко олио и мед,
за пълнежа--си правя задушени гъби,с шунка ,яйце ,...кой каквото м харесва--солено да е

палачинката я правя като бохча,като накрая  я завързвам с попарени листа от зелен лук
става доста ефектно и вкусно  chef
нещо такова е,
http://farm4.static.flickr.com/3203/2736214916_900074609e.jpg

другото което правя за предястие е салата костенурка-от форума е рецептата
страхотно ефектна е,вкусна,-малко трудоемка е,но си струва усилията
http://images22.snimka.bg/004685043.jpg
Виж целия пост
# 12
записвам се да следя интересните ви предложения  Crazy
Виж целия пост
# 13
Разгледай в тази тема. Има страхотни идеи.

Това мнение май изчерпва темата Laughing
Въпреки това, ето едно примерно меню /това ще приготвям следващият месец за тържество от подобен калибър ...25 човека/

Салати и предястия - Солени еклери, Лакерда, Мексиканска салата в купи от кори, Сух таратор, Пикантна салата с чушки, Класическа шопска салата, Гъбена салата, или ако има гъби в основното, салата със соеви кълнове, Месни плата, плата със сирена, ядки
Основно - канелони с месна плънка, но в палачинка или шишчета във фурната приготвени така , или тези гнезда /не съм решила още newsm78/
Десерт - шоколадово-бананов сладкиш

Общо взето като теб и аз ще готвя сама, така че съм си подбрала по-лесно меню
Ако си харесаш нещо, питай Hug
Виж целия пост
# 14
Страхотни сте , благодаря!
Има невероятни идеи наистина много ми помогнахте Hug
Виж целия пост
# 15
Много варианти има. Ето един и от мен  Simple Smile

9 филии ръжен хляб
400гр Филаделфия или крема-сирене
2 с.л. доматена салца
1 ч.л. лют червен пипер
3 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
1 ч.л. паста от хрян
2 с.л. копър
200гр пушена сьомга

Разделяте сиренете на две в две купички. Правите съответно два крема - оранжев и бял.

Оранжев:

Към едната половина добавяте:

 - салцата, червеният пипер и чесънът.

Бял:

(към другата половина)

 - лукът, копърът и хрянът.

Махате на филийките коричките. Разделяте ги на 3 групи по три. На първата филия мажете от белия крем. Да бъде плътен и обилен слой. Отгоре слагате резен сьомга. След това от оранжевия крем. На втората филия повтаряте процедурата и я лепвате върху първата, най-отгоре слагате третата филия, без нищо. Така и другите. Получавате 3 пакета. Увивате ги стегнато във фолио и слагате за един час във фризера. След това нарязвате на 9 равни пастички, украсявате по желание - може да заделите малко от крема, маслинка, магданоз...

     
Виж целия пост
# 16
най-често правя хапки, за друго рядко остава време - с хайвери, рибни (сьомга, аншоа), шунка/филета, отгоре слагам зеленчук или маслинка и набождам с клечки за зъби. ако имам повече време - малки кюфтенца, пилешки хапки, зеленчукови малки кюфтенца за вегетарианци, зеленчукови шницели - тиквички, патладжан, картофени к'фтенца или крокети. за десерт обикновено слагам плодове в големи плата - най-лесно ми е, а и най-универсално  Peace
Виж целия пост
# 17
Напоследък хит при събиранията ни са Топчетата със синьо сирене и круши на pep-4o от gotvetesmen.
Виж целия пост
# 18
търся идеи - запис
Виж целия пост
# 19
 Правиме фондю. Много е бързо и доста се харесва от гостите ни.  chef
Виж целия пост
# 20
страхотна тема.Ще я следя с голям интерес.
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 21
Най-лесното и любимо мое предястие (макар че официално е след-ястие) са платата със сирена. Редят се кубчета ементал, върху тях зрънце грозде, набучени на клечка. Отделно си нарязвам синьо сирене, гауда, камамбер, бри, каквото има налично. Кръгчета моцарела със забодено на тях чери доматче, заляти с малко зехтин и босилек.

Тази рецепта също е много хубава: http://menumag.bg/recipes/view/403

И тази: http://menumag.bg/recipes/view/440

Най-лесно е да се купят готови крекери и да се намажат с пастет, риба тон, крема сирене, украсяват се с някой зеленчук, горчица, маслинка. А също така много вкусно е черен хляб с маслинена паста и доматче. Ако ти се занимава може да си изпечеш солени тарталети.

И разбира се брускети с домати, зехтин и чесън.
Виж целия пост
# 22
Любимите ми пълнени гъбки Crazy
Виж целия пост
# 23
Снощи правих канапе от пържена филийка отгоре варено яйце и залях със сос от майонеза, горчица, лимонов сок, подправка къри и украсих. Много се хареса от гостите.
Виж целия пост
# 24
Ето няколко интересни неща, някой от които съм пробвала: Мини пици - много ефектни
Печурки със сирене
Капрезе в буркан
Вегетариански шишчета

Дано са ти от полза Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Блонди, това предястие изглежда страхотно!  Peace
Виж целия пост
# 26
Синьо сирене, нарязано на кубчета, набоцкано с клечка за зъби и парченце ананас от кутия. Зърна грозде вършат същата работа. Може и от двете, да има разнообразие. Продава се едно филе пушена сьомга, много тъничко нарязано, като на листа, върху малки филийки черен хляб, нарязан на квадратчета. Филийки бял хляб, тъничко намазани с масло, нарязани пак на квадратчета, намазани с черен и червен хайвер. После се редят в чиния-шахматно-филийче с черен, до него - с червен, а на следващия ред се разминават. Има едни рибки-шпроти, които са направо изумителни със забодено лимонче с клечка. Готови лозови сърмички също вършат добра работа като хапки.
Виж целия пост
# 27
Всичко зависи от домакинята и в зависимост от повода и гостите аз приготвям една малко позабравено ястие от моето детство. Един ден реших да си го припомня и открих следната рецепта в интернет:

Зимна яхния със сини сливи и телешко /може и свинско/

500 г телешко или свинско месо
300 г сушени сини сливи
1 с.л. олио
2 - 3 глави кромид лук
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. захар
1 с.л. доматено пюре
1 – 2 с.л. брашно
Нарежете месото на парчета и го задушете в мазнината и малко вода, заедно със ситно нарязания лук. След това към него прибавете червения пипер, доматеното пюре. Залейте месото с 1 чаена чаша топла вода и го оставете да ври на слаб огън.
Накиснете предварително в топла вода сушените сливи докато набъбнат и ги прибавете към месото заедно с 1 ч.л. захар.
Гозбата се вари на тих огън под капак.
Важно е да знаете, че за да приготвите успешно това ястие, не трябва да го разбърквате, а да го разклащате от време на време. Когато месото омекне, прибавете смесеното с малко вода брашно.
Сервирайте горещо.
Може да се приготви и в гювече във фурната.
Това ястие ще бъде приятна изненада за ваши близки и гости, които обичат смесването на пикантни и сладки подправки. Невероятният букет от аромати, който ще получите, придава на ястието неповторим вкус и го нарежда сред най-оригиналните кулинарни шедьоври.
Идея: Сините сливи могат да се заменят с дюля, ефекта беше много ароматна яхния.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия