Търся някаква хубава рецепта за щрудел с ябълки или тиква.

  • 10 545
  • 21
# 15
Само да ви питам - като правите ябълковата плънка (при рендосване или нарязване на ситни кубчета), не става ли много "мокра"? Аз като поръся със захар и всичкият сок от ябълката се оттича. При печенето сладкиша се "вари" и няма нищо общо с оригинала.
Вие имате ли го този проблем? Как го решавате? Изцеждате сока преди да сложите плънката newsm78?

Не знам как е при другите рецепти, но при моята ябълките не се настъргват,а режат на тънки филийки и освен това се слага галета или натрошени бисквити(бишкоти) за да поемат излишната влага. Това последното може да го използваш и при други рецепти.

Имам питане: щруделът на Наталина става ли и с тиква?

Става, но преди това леко бланширай тиквата и смеси с малко олио. Нея вече я настъргвам и слагам повечко орехи. Peace
Виж целия пост
# 16
Благодаря Наталина! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 17
асялеин направих твоята рецепта-стана много вкусно,но като го изпекох-кората стана ронлива и суха-в какво сбърках newsm78

незнам newsm78
с каква мазнина прави тестото?

моят щрудел е леко ронлив веднага след изпичане, но на другия ден става мек, защото ябълките пускат сок.
ама чак да има суха и ронлива кора - шах  Thinking

с маргарин
Виж целия пост
# 18

може от това да е, защото маргаринът има доста вода вътре.
аз ползвам масло или олио... но аз пък драстично намалявам мазнината  Blush
аз го правя със съвсем малко мазнина, а свеки с пълната доза (тя не се отклонява от рецептата) и сладкишът никога не е бил ронлив или сух  newsm78
Виж целия пост
# 19
Скоро правих с тиква, а вчера и с ябълки. И в двата случая нарязах на ситно (почти като на едро ренде) в робота тиквата/ябълката. Хем по-лесно, хем грам вода не се оцежда. След това задуших в малко мазнина (олио/масло) на котлона тиквата/ябълката и добавих канела, захар (при необходимост), и СТАФИДИ. Орехи не обичаме, та ги пропуснах.
Кората я наръсвам с мазнина, слагам плънка, отгоре друга кора, навивам и усуквам навитата кора леко, като пране. Редя в тавичка и пека на 180-200 С.
Виж целия пост
# 20
Правила съм виенски щрудел, който е с крем. Ако искаш ще напиша рецептата.
Виж целия пост
# 21
asyalein,започвам да правя твоя щрудел.Как точно се прави ваниловия сос?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия