Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 312 884
  • 2 129
# 1 380
Аз на моя щолен сложих едно кубче/42 гр./ мая за 500 гр. брашно и стана добър на външен вид. На вкус още не знам как е.  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 381
 Здравейте момичета, виждам, че има някакво объркване с маята. В оригиналната рецепта е с 110 жива мая. Това за 28 грама суха го изчислих по една друга рецепта. Аз лично го правих с 4 пакетчета суха .  Може там от където взех изчисляването суха- жива мая да е било грешно. Сега проверих моя щолен , по-твърд е миналата година( като по-твърд хляб), но аз го отдадох на липсата на яйца в тазгодишния.  Тези,които изядохме бяха с твърда кора, но вътре бяха меки.  Чудя се дали това, че са по-твърди може да се дължи на маята Thinking

Ако има някой, който е сигурен в съотношението на мята да пише и ако има грешка, да коригирам Embarassed

Творенията ви са прекрасни, но с двама болни в къщи не ми е останало време да ви похваля  bouquet
Виж целия пост
# 1 382
Къде в Бг може да се намери готова моделираща маса-/марципан/ за торти и сладки?Ако може и снимка на опаковката.  Simple Smile Praynig
Виж целия пост
# 1 383
Къде в Бг може да се намери готова моделираща маса-/марципан/ за торти и сладки?Ако може и снимка на опаковката.  Simple Smile Praynig
Доколкото знам в Mетро има и в сладкарските борси виж в ,,,тортената библиотека,,
Виж целия пост
# 1 384
Къде в Бг може да се намери готова моделираща маса-/марципан/ за торти и сладки?Ако може и снимка на опаковката.  Simple Smile Praynig

В МЕТРО има, при кремове и подобни. Там е нареден до глазурите, които вчера бяха свършилииииииииииии.
Виж целия пост
# 1 385
Манжелка ,снежинките са изрязани с такава формичка :



Не е на Уилтън, а на РМЕ.
Купила съм ги от сладкарската борса в София на ул. Кадемлия 6. Струваха около 25 лв. ако не се лъжа или тук някъде.

Зори, много ти благодаря! А между другото видя ли, че на страничка на www.xcerx.com има възможност да се закупуват подобни формички (виж patchwork cutters).
Виж целия пост
# 1 386
Манжелка ,снежинките са изрязани с такава формичка :



Не е на Уилтън, а на РМЕ.
Купила съм ги от сладкарската борса в София на ул. Кадемлия 6. Струваха около 25 лв. ако не се лъжа или тук някъде.

Зори, много ти благодаря! А между другото видя ли, че на страничка на www.xcerx.com има възможност да се закупуват подобни формички (виж patchwork cutters).
Виж целия пост
# 1 387
Здравейте отново мамета Simple Smile
 утре съм  решила цял ден да го раздавам готвач  Wink мисля да направя щолена , джинджифиловите сладки на Зори и сладки "очички", искаше ми се и някакви меденки, но неможах да намеря подправка за меденки, да не говорим че не намерих и портокалови и лимонови кори, та сега ще трябва сама да си ги правя - което ще видим как ще стане... главният ми въпрос в този пост е Може ли да накисна стафидите и черешите/които намерих вместо касис/ не в ром, а в нещо друго - някъв ликьор примерно - щото ром вкъщи няма....според мен пак ще се получи
Виж целия пост
# 1 388
Ах, тези фунийки сега ще ги мисля дни наред....Ужасни сте  Twisted Evil А сега да понахалствам и за самата технология на правене на въпросните изкушения  Praynig

ива, ами не се намира най- често  Tired Тук всичко почти е на принципа направи си сам, а в другите страни във всеки магазин има какво ли не по тематиката...Аз вчера ходих до метро, че някъде прочетох, че имало марципан там, ама познай...

dalka, вчера имаше ли?!? Аз питах 100 човека от персонала там и ми казаха, че нямали  Crossing Arms

Аз пак само ще обобщя до къде го докарах, а скоро се надявам и снимките да успея да кача- АКК- редовно поен, линцерки- чакат слепване, меденки- чакат украса, подкови с шоколад- готови, рохлички (поредна партида)- готови, къщичка- дано вече днес най- после успея....

Виж целия пост
# 1 389


Зори, много ти благодаря! А между другото видя ли, че на страничка на www.xcerx.com има възможност да се закупуват подобни формички (виж patchwork cutters).

Уааау! Обичам те!  Hug
Не бях видяла този сайт, много ти благодаря.
Гледам, че още нямат цени. Явно е съвсем нов. Което за сега ще спести инфаркта на мъжа ми Joy. Нека първо дойдат гоблените от ибея Laughing.

Виж целия пост
# 1 390
.....но неможах да намеря подправка за меденки
Вземи си на Котаний за ябълков щрудел. Писала съм какво съдържа и е много подходяща за меденки. Миналата година ги правих с нея Wink
Виж целия пост
# 1 391
Здравейте по въпроса с маята да се включа. Пропорцията на маята е25-30гр(жива) за килограм брашно,с повече мая тестото първоначално е пухкаво,а след като изстине става като камък,също повечето мая действа smile3550 разхлабващо.
Казвам го от опит, защото работех това. Peace
А от сухата мая има и за килограм и за 500гр.на Д-р Йоткер е за 500гр Peace
Виж целия пост
# 1 392
Аз на моите щолените сложих две кубчета жива мая. Спазих рецептата на MamaChrisi, която е наистина с повече мая от обикновено. Втасаха нормално. Приличат на хляб, но по-сбит. Вкусът е страхотен - единият щолен се омете много бързо. Другият отлежава на балкона. Прилича на същински камък - до Коледа ще е гранит! Така ли трябва да е newsm78
И при мен е същата работа.Сложих ги  в хладилника,но не знам дали ще става за ядене на Коледа.
Виж целия пост
# 1 393
За четири дни изчезвам, и сте изписали повече от 10 страници.Страхотни слезки и щолени видях...
Аз за сега съм направила само АКК и едни меденки,които скрити си чакат украсата,утре мисля да се развихря в кухнята...
Виж целия пост
# 1 394
А мога ли да попитам нещо набързо? Аз си купих такава моделираща маса (марципан) от Метро в една малка кутийка, мисля, че струваше около 2.60 лв с идеята да го пазя за украсата на АКК, но сега Зори ме вдъхнови, че мога да го използвам вместо глазура и в/у курабийките. Та въпроса ми е как точно се ползва това нещо? Прибавя ли се нещо, топли ли се, направо ли се разточва (моята кутийка все още е неразопакована)? Описанието е на немски, пък аз нищо не разбирам от това. Благодаря предварително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия