90-дневна диета - рецепти

  • 1 219 915
  • 501
# 105
Картофена Манджа- за ден варива

1 глава лук
3-4 средно големи картофа
2 моркова
5-6 гъби
3-4 печени чушки
червен пипер
подправки
Задушава се лука. Прибавяме останалите на ситно нарязани продукти ,подправките и добавяме вода ( аз слагам 2 пръста над продуктите) чакаме да изври водата и сме готови.

Виж целия пост
# 106
Баклава (въглехидратен)

1пакет кори
орехи (колкото повече толкова по добре)
4-5с.л маргарин

Нареждане пакета кори като пред 3-4 листа слагаме орехи ( може и ябълка) Нарязваме на квадрати или триъгълници и в пролуките слагаме разтопения маргарин. Печем до порозовяване и оставяме да изстине.

За Сиропа
1кг захар
1компотен буркан вода
2ванилии
1/2 ч.л. лимонтозу

Слагаме всичко да заври,до получаване на сироп. Заливаме със сиропа (сиропа е студен,а баклавата е изстинала)
Добре е да се направи поне 1ден предварително

Виж целия пост
# 107
VesitoAJ двете рецепти са много лесни и хубави. Само имам молба да редактираш на първата рецепта в заглавието където си написала, че става за белтъчен/варива. Рецептата отговаря на ден варива(махни белтъчен от заглавието). И също така да оцветиш по цвят рецептите. Първата в зелен-за варива. А втората за Баклавата в червен. Такива са правилата на темата-рецептите се публикуват по цвят за да няма обърквания Peace Благодаря и се извинявам за спама Peace

И за да не е само спам ще пусна и рецепта Heart Eyes

2-ри ден-Варива
Зелен фасул с доматен сос
Продукти:
1, 200 кг пресен зелен фасул (замразен или стерилизиран)
100 мл растително масло
800 г пресни домати
1 стрък пресен чесън (2-3 скилидки)
1 малка връзка магданоз
Сол

Приготовление:
1. Изчистеният и измит (пресен) зелен фасул се сварява в подсолена вода.
2. Доматите, предварително обелени, се смилат или се настъргват на ренде, посоляват се и се варят заедно с олиото, докато се получи гъст сос, който се подправя с малко чеснов лук.
3. Свареният зелен боб се поставя в чинии  и се залива с приготвения доматен сос, поръсва се със ситно нарязан магданоз.


Тиквички с картофи на фурна
Продукти:
300 г тиквички
250 г пресни картофи
100 г домати
80 мл растително масло
50 г ориз
50 - 60 г пресен червен лук
Сол, черен пипер, копър, магданоз - на вкус.

Приготовление:
1. Картофите се почистват, измиват и се нарязват кубчета. Задушават се за 10- 12 минути в  гореща вода.
2. През това време тиквичките се почистват  и нарязват на кубчета.
3. Тиквичките се добавят към картофите и задушаването продължава, докато и те омекнат.
3. В отделен съд се задушава с растителното масло лукът, който е нарязан на ситно.  Като  омекне лукът, към него се добавя  почистеният и измит ориз. Сместа се разбърква и се  залива  се  с  гореща  вода.  Задушава се,   докато набъбне добре оризът.
4. Смесват се задушените картофи и тиквички  с лука  и ориза, сместа се изсипва в тава и отгоре се нареждат кръгчета от доматите.
5. Ястието  се  посолява, поръсва  се със  ситно  нарязан  магданоз  и се пече в средно силна фурна.
6. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан копър.
Консумира се топло.
  

Източник:http://www.dieti-otslabvane.com/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8?page=2
Виж целия пост
# 108
Пълнени чушки с картофи

12бр. сухи чушки
1кг. картофи
1 глава лук
8 с.л. олио
1-2 ч.л. сух копър
1 ч.л. червен пипер
чубрица и сол на вкус

Чушките се заливат с топла вода да омекнат.
Картофите се настъргват на едрото на рендето, оставят се в гевгир да се отцедят, като се поръсват с 1 ч.л. сол.
Запържва се лука, към него се добавят настърганите и отцедени картофи. Пържат се около 5 мин.,при периодично разбъркване. Добавят се и подправките.
С тази смес се пълнят чушките, нареждат се в намаслена тава. Налива се около 1 пръс топла вода и се запичат до готовност.

Източник: сп. Good Food
Виж целия пост
# 109
Ароматни питки



1 1/2 ч.ч.топла вода
1/2с.л.сух босилек
1/2с.л.чубрица
1/2с.л.суха мащерка
1/2с.л.сух розмарин
1ч.л.сол
4с.л.зехтин
1ч.л.суха мая
4ч.ч.брашно

От продуктите се омесва тесто.Оставя се да втаса докато удвои обема си.
След това се оформят питки ,намазват се с малко зехтин и се оставят около 30 минути да втасат.
Пекат се на 220 градуса около 25 мунути.
Използвах машината за хляб за месенето и втасването ,програмата за тесто.
Виж целия пост
# 110
Съомга на тиган



4 филета съомга
1/3ч.ч.соев сос
2 скилидки чесън(пресован)
1с.л.настърган джинджифил
1с.л.зехтин/олио

Разбъркваме заедно соевия сос,чесъна иджинджифила.
Слагаме филетата в купа поливаме със марината и оставяме в хладилника за около 10-15 минути.Загряваме зехтина /олиото в незалепващ тиган.Отцеждаме филетата от марината и печем около 5-7 минути от всяка страна.

Виж целия пост
# 111
Супа от червена леща по пакистански



3с.л.зехтин
1нарязан на ситно лук
12 зърна черен пипер
4 натрошени дафинови листа
4ч.ч.булъон
около 200-250 гр. червена леща
2с.л.нарязан магданоз
около 1с.л.настърган джинжифил
лютива чушка -по желание
сол

В тенджерка загряваме мазнината и задушаваме лука докато омекне.Добавяме зърната черен пипер и дафиновите листа, изсипваме булъона и още една чаена чаша вода.След това слагаме лещата ,магданоза ,чушката и солта.След като  заври  добавяме джинжифила и оставяме да поври около 15-20 минути.
Виж целия пост
# 112
Постен зелен боб



зелен боб
2-3 картофа
1-2 моркова
1 глава лук
1-2 домата (консерва)
червен пипер
магданоз
черен пипер
сол
зехтин/олио

В зехтина задушаваме лука .Като поомекне лука слагаме около 1ч.л.червен пипер разбъркваме и добавяме доматите.Доливаме  вода и слагаме зеления боб и морковите и оставяме до поври около 20 минути.След това добавяме картофите,магданоза ,солта и черния пипер, доливаме още вода и остававяме до поври още около 30 минути или докато боба е сварен.
 
Виж целия пост
# 113
Млечна салата с печени чушки

   10-12 броя червени печени чушки
   1 кофичка цедено кисело мляко
   100-150гр сирене
   чесън на гранули
 
   Чушките се режат на много ситно, смесват се с цеденото кисело мляко, добавя се чесън на гранули и за финал се слага сиренето.Разбърква се отново и се слага за поне 2 часа в хладилник преди консумация за да поеме аромата на чесън салатката.
Виж целия пост
# 114
Печени картофи  CAJUN



6 броя картофи
2 с л зехтин
3 скилидки чесън
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 неголяма глава лук
1 ч л суха мащерка (1 с л пресен)
1/2 ч л смлян черен пипер
щипка чили на прах
или каенски пипер
сол
сладък червен пипер

. Картофите се нарязват на кубчета със страна 2,5 - 3 см..
. Ситно се нарязват чушките, лукът и чесъна.
. Всички подравки се поставят с плик (купа) и се добавя зехтина.
. Прибавят се картофите и се размесват добре .
. Фурната се нагрява до 210-220 С
. Картофите се поставят в намаслена тава и се пекат до готовност, като периодично се обръщат.




ЗЛАТНИ КАРТОФКИ



1 кг. картофи ( на око)
1 голяма глава лук
сол

Картофите се режат на половина и на полумесеци, но тъничко. В дълбок тиган (да има капак е желателно) се сипва мазнина (по желание) да покрие дъното и се изсипват картофите, посоляват се и се покриват с капака -получава се хем запържване отдолу , хем задушаване отгоре. Огънят обаче да е слаб (при 6 степени слагам на 4). Разбърквате през 5 мин, примерно. Когато са почти готови(20 мин. горе долу) изсипвате отгоре нарязания на полумесеци лук и затваряте капака. След около 2-3 мин. разбърквате пак всичко (лукът се е задушил) и след още 5 мин. всичко е готово. Опитвате дали картофите са омекнали. Ако имате масло , може да сложите едно парченце отгоре и да разбъркате!
 

източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,791.0.html



Виж целия пост
# 115
Алабаш с яйце



Продукти за 4 порции:

4 глави алабаш
400гр. зеленчуци - броколи и карфиол
2 яйца
подправки

Главите алабаш се обелват и сваряват. Китките карфиол и броколи също. Във всяка от главите алабаш се издълбава с лъжица достатъчно място, в което се поставя половин яйце, предварително сварено и обелено. После се запича за кратко. Карфиолът и броколите се овкусяват с подправки, разтопено масълце или сос по желание и се нареждат около алабаша.

Пълнени чери доматчета




Пълнени чери доматчета

Продукти:

10бр. чери доматчета
100 гр. сирене
2 ч.л. кисело мляко
2/3 връзка копър
2-3 листа пресен босилек
1-2 стръка пресен чесен
5-6 бр. маслини

Приготовление:

Чери доматчетата се измиват и се издълбават с помощта на нож и малка лъжичка. Сиренето се намачква, към него се прибавя киселото мляко, нарязаният на дребно копър, босилек и чесън. Маслините се обезкостяват, нарязват се на дребно и се прибавят към останалата смес. С тази смес се пълнят малките доматчета. Доматчетата се нареждат в чиния и се декорират по желание и по фантазия!



Виж целия пост
# 116
Белтъци със зеленчуци на фурна



лук
морков
чушка
гъби
белтъци
зехтин
черен пипер
чубрица

В малко зехтин задушаваме нарязаните са ситно зеленчуци докато омекнат.Овкусяваме с
черен пипер и чубрица.Изсипваме в тавичка и върху тях изсипваме леко разбитите белтъци.
Печем на 200 градуса около 15-20 минути.
Зеленчуци могат да се сложат каквито обичате.
Виж целия пост
# 117
ЯБЪЛКИ В КОЖУХЧЕ (от natalyna)



Около 300гр многолистно или друго тесто
3 големи ябълки
орехи, сушени кайсии, стафиди, мед или...
канела, бишкоти (или галета)

Разрязвате тестото, поръсвате със счуканите бишкоти. Ябълките обелвате, срязвате на половинки и изчиствате от семките. Пълните с накълцаните орехи, нарязаните кайсии, стафидите, меда, канелата или каквато плънка сте си избрали. Отгоре пак поръсвате с бишкотите и захлупвате върху тестото. Завивате крайчетата, поръсвате с бишкоти и канела. Печете върху хартия за печене или в добре намаслена тава на около 160° до зачервяване.

източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.150
Виж целия пост
# 118

МИНИ ПАТЛАДЖАНЕНИ ПИЦИ



1 голям патладжан
1 домат
150гр моцарела (или сирене)
босилек, джоджен, сол, черен пипер и олио

Нарязвате патладжана на дебели около 1см резени (без да го белите!)и посолявате обилно. Оставяте ги да си пуснат водата, след което ги подсушавате, намазвате с олио от двете страни и редите в тава върху хартия за печене (ако нямате намажете обилно тавата с олио) и запичате за 20мин в предварително загрята на 200° фурна.
Обелавате доматът и го нарязвате на малки късчета, моцарелата нарязвате на кубчета и в купа ги разбърквате с всички подправки и малко зехтин (олио).
Върху всеки резен патладжан разпределяте от сместа и запичате за още 15-тина минутки. Ако сте сложили сирене, вместо моцарела, може да си настържете отгоре малко пушено сирене или кашкавал. Много лесно и вкусно предястие  .


ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ



Сипвате на дъното зехтин (или олио), да се покрие дъното, натрошавате 1 или 2 кубчета зеленчуков бульон и доливате малко вода. Като се загрее слагате зеленчуците (карфиол, броколи накъсани на розичики, морковите на на кръгчета). Задушавате с разбъркване до омекване, слагате черен пипер и копър. Махате от огъня и добавяте 1 или 2 пресовани скилидки чесън.


източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.0[/color]
Виж целия пост
# 119
БЪРЗА ПИЦА

за тестото:
1ч.ч.хладка вода
1ч.л. хлябна сода
1/2ч.л. сол
2ч.ч. брашно/70% пълнозърнесто 30% бяло/

за украсата:
1печена чушка
5 гъби печурки/може да се сложат сурови или леко задушени с лук/
6 маслини
1кис. краставичка

Продуктите се смесват/получава се гъсто тесто/ и тестото се прехвърля в намаслена тавичка, с мазна ръка и се разстила.Маже се с кетчуп или дом. пюре.Запича се за 10 мин. и се гарнира с останалите продукти.Пече се в загрята ня 200градуса фурна за около час до готовност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия