Кои са любимите ви подправки?

  • 5 609
  • 77
# 15
В бурканчета имам девисил, чубрица, червен пипер, риган, майорана, кимион, джоджен, сминдух. Имам клон с дафинов лист. Късам си от него при нужда. Joy
Във фризера имам магданоз, копър, босилек и целина.
Имам и нещо подобно на черен пипер, но са тъмносини, почти черни  топченца. Ползват се за свинско месо. Ама пусто не мога да се сетя как се казваха. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 16
Магданоз, целина, чубрица и кимион.
Виж целия пост
# 17
обожавам босилека и ванилията
Виж целия пост
# 18
Би било интересно да се пише за по-специфичните подправки в какво ги слагате Party
Ще е полезно за тези, които не знаят. Thinking
Виж целия пост
# 19
Копър,магданоз,кервиз,червен пипер,джоджен,дивисил,риган,трапезна самардала,черен пипер
Виж целия пост
# 20
mnogo обичам ро3марин, 3ащото си хапваме често пилешко у дома...копьрьт сьщо ми е фаворит, чубрица слагам почти на всичко Blush.... а сега са пуснали при нас смески от подправки по рецепти на Джеймс Оливер 3а ра3лични меса и сьм им голям фен  Peace
Виж целия пост
# 21
Копър,магданоз,кервиз,червен пипер,джоджен,дивисил,риган,трапезна самардала,черен пипер
Какво представлява тази трапезна самардала и за какви ястия се ползва?Дали няма и друго наименование,по-познато?
Виж целия пост
# 22
Обичам босилек, чубрица, розмарин и джоджен Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Чубрица, джоджен, дивиси, мащерка, босилек, д. лист, черв. пипер, копър, магданоз....много имам, почти всички ползвам.
Виж целия пост
# 24
Разгледах по етажерките какво съм събрала и установих наличност на  Shocked:
чубрица, джоджен (който кътам за бългaрската кухня  Simple Smile), мента (където не слагам джоджен), девисил, целина (суха и замразена), розмарин (сух и замразен), естрагон (за катрофена супа, пиле, заек, и когато се престраша, за домашен беарнез), мащерка, една смес на която тук казват "Провансалски треви" -  мащерка, риган, майоран и френският еквивален на чубрицата - която ползвам като готвя неща типични за южна Франция (например, рататуй), риган, копър (сух и замразен), магданоз (сух и замразен), смес от 4 вида пипер (черен, зелен, червен и бял) - за печено, дафинов лист, джинджифил, къри, ким, кимион, индийско орехче, канела, ванилия, гарам масала и тандури (за индийска кухня), една смес (идва май от остров Мавриций), която наричат "розови плодове" - едни дребни като зърна пипер и червено-розови на цвят - за печено месо, кориандър.
При мен проблемът е, че се стремя винаги да имам съответната подправка за съответното ястие и за неща, които правя рядко подправките ми могат да стоят дълго време. Най-често ползвам класиките - копър, магданоз, целина, джоджен, мента, чубрица, дафинов лист...
Виж целия пост
# 25
най-често използвам босилек,смес от 4 вида пипер,чесън,копър,джоджен,ч.пипер,чубрица ,за сладкиши ванилия ,канела.
Виж целия пост
# 26
много обичам сминдух,страхотна миризма и вкус Wink
Виж целия пост
# 27








Силве,
аз имам сминдух и много ми харесва миризмата му,но не го използвам ,освен когато правя шарена сол.Ти за кои ястия го ползваш?Мерси!
Виж целия пост
# 28
Обожавам пресен магданоз. Понякога дори суров си го гризкам Heart Eyes
Виж целия пост
# 29
Роца и аз съм като теб Hug
ама моят списък е по-дълъг  Blush

освен изброените от теб имам още: анасон (нормален и звездовиден), кардамон, карамфилче, индийско орехче, бахар, семена от лук (за питки отгоре), семена от горчица (индийска кухня), някаква аюрведиеска смеска за Пита доша, салвия (за средиземноморската кухня), исоп (за билков оцет и за сирене), самардала, 4 вида босилек (средиземноморски, тай, лимонов и канелен), майоран (ох много го обичам, както и естрагона  Crazy), къри, куркума, семена кориандър, шафран, китайска смеска ( червен пипер, портокалови кори и де да знам какво още), ким...

не ми се става да прегледам наличностите, но със сигурност съм забравила някои подправки Laughing

абе явно не напразно мъжът ми ми вика вещарка hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия