Никулден-меню и приготовления?

  • 22 733
  • 159
# 45
Асялайн - от първа страница на темата прочетох, че имаш сайта на рецептата на Хотел Сахер във Виена, Рецепта за шаран с бирен сос.
Тъй като живея наблизо до хотела, а и не намирам рецептата в гугъл.ат би ли ми пуснала сайта на немски, за да видя и пробвам тази рецепта?


нямам сайта, купих си книга с техните рецепти Peace
рецептата за шарана съм я написала...
днес правих пълнена пъстърва по тяхна рецепта Peace
абе рецептите им не са чак толкова завъртяни Peace
пъстървата стана за 30 мин. със всичко Peace

П.П. Кarpfen е шаран, Кrapfen е поничка  Mr. Green
Виж целия пост
# 46


Шаран с бирен сос

2 малки глави лук
2 дафинови листа
6 зрънца хвойна
½ лимон – кората и сока
2 с.л. масло
2 с.л. кафява захар
½ л. тъмна бира
1 кг шаран на котлети
20 гр. галета *
сол, черен пипер, магданоз

Лукът се наситнява, дафиновият лист и хвойната се счукват, кората на лимона се настъргва. Лукът се слага да се запържва и се добавят подправките. Като се зачерви се слага захарта да се стопи. После се налива бирата, лимоновият сок и кората.
Вари се на слаб огън около 20 мин.

Сосът се прецежда, нарежда се в него рибата и се вари на слаб огън 15 мин. добавя се и галетата да сгъсти соса.

Сервира се поръсена с магданоз и филетирани бадеми, за гарнитура - картофи.

*в оригиналната рецепта се използва вместо галета някакви бисквити, които ги няма в България.
аз съм написала галета, защото това ми се стори най-близко до трохи от бисквити, но предполагам, че сосът може успешно да се сгъсти с малко брашно или нишесте.

ако някой се престраши да пробва рецептата да даде и коментар Peace



Усмивке asyalein, беше така добра да я напише на първа страница!

Виж целия пост
# 47
Карпфен /шаран/   с тази хвойна и дафинов лист  Thinking не наподобава на виенска рецепта
Тъкмо говорих на мъжа ми, за тази рецепта, и утре така и така нямаме какво да правим, неделя , ще отидем да видим това с Карпфена и бирата., не съм чувала такава рецепта да има тук, а и моят съпруг незнае нещо подобно....но...

Нали утре е разрешено да се яде риба? Защото моя за първи път се хвана да пости с мен, да не сбъркам нещо

ЛИЛЕНЦЕ - аз в немските сайтове, не намирам Такава рецепта, нищо повече не съм писала, исках само сайта на немски. Оказва се, че рецептата е от книга. 

Брат ми в България /живеем на морето/ винаги приготвя шарана цял, като го сложи в тава, с вода, бира, сол, черен пипер, гъби и май слагаше топено сирене, завиваше тавата с фолио и печеше много време на слаба фурна. Друга рецепта от България навремето не зная
Виж целия пост
# 48
Момичета ето ви рецептата за крапфени,в случая е с шунка и кашкавал:

Продукти: 1кг картофи,сол,1с.л. масло,1яйце,брашно колкото поеме,мазнина за пържене
За плънката:150гр ситно нарязана шунка,150гр. ситно нарязан кашкавал,магданоз и сол

Картофите се сваряват и се пасират.Прибавя се солта,маслото,яйцето и брашното.Омесва се тесто,което се разточва с дебелина 1,5см и се изрязват кръгове с чаша.Плънката се разпределя в/у половината кръгове останалите се слагат отгоре и се притискат по ръбовете с вилица.Пържат се в гореща мазнина.

Виж целия пост
# 49
Крапфен /шаран/ в поничка

не ме разбра Rolling Eyes
в Германия това е krapfen както ти все го пишеш



а шаран се наричи karpfen - Р е трета буква, не втора.


за книгата:
аз си я купих с надеждата, че най-накрая ще имам оригинална рецепта за Захерторте (в нета е пълно с рецепти),
но уви в книгата пишеше, че рецептата е модифицирана и оригинала може да се опита само в хотела.

а за шаранчето - все пак рецептите не са само от сега, пише, че всеки шефкох е внасял влияния...
тъй че...
на място май ще е най-вкусно Peace

Виж целия пост
# 50
Лили -
Карпфен - шаран -  der Karpfen
Крапфен - понички - der Krapfen
Виж целия пост
# 51
Лили -
Карпфен - шаран -  der Karpfen
Крапфен - понички - der Krapfen

ами ти си виж линка дето си дала от гугъл Wink
Виж целия пост
# 52
хаха аз немски незнам,просто видях крапфен и че говорите за понички,че било и реших да ви дам рецепта за крапфени (български), които м/у другото по големите хипермаркети продават готови.Тъй като комбинацията на шаран с поничка ми се вижда  Shocked....!
Виж целия пост
# 53
Ася - линка си е наред  newsm78 за риба става въпрос я
Виж целия пост
# 54
Ася - линка си е наред  newsm78 за риба става въпрос я

след като го поправи, ти май всички постове си поправи... Wink
добре, че те цитирах, че да ми остане едно доказателство поне  hahaha
Виж целия пост
# 55
Ася - линка си е наред  newsm78

ох последно по тази тема че спамваме НИКУЛДЕНА,става дума усмивке,че като си търсила рецептата в гугъл си написала  "hotel Sacher  Wien  Krapfen mit bier" а ти сама каза че Крапфен е поничка,затова и да искаш няма как да намериш рецептата за шарана!
Виж целия пост
# 56
и как да съм го поправила, има разлика в една буква и я написах, а това че в хотела не съм виждала да предлагат  Шаран в бира, явно е някаква побългарена рецепта. Утре ще докладвам с фото
чао
Виж целия пост
# 57
Ще чакаме ,а може и някоя друга рецепта да пооткраднеш smile3508
Виж целия пост
# 58
а това че в хотела не съм виждала да предлагат  Шаран в бира, явно е някаква побългарена рецепта. Утре ще докладвам с фото
чао


ето заповядай
оплачи се, че са побългарили рецептите Peace

парвенющината  няма граници ooooh!
Виж целия пост
# 59
Обожаваме риба в нашето семейство!Тази година и аз съм замислила да приготвя шаран.Иначе лчбима ни е пастървата.Приготвям я като предварително я намазвам с черен пипер ,сол,подправка за риба и лимонов сок.Пече се с разтопено масло като 2-3 пъти я вадя и я поливам с разтопеното масло.Почти към края намазвам рибите с малка кофичка сметана на дебел слой и допичам 10-ина минути.После забождам лимонче и готово!
Весели празници!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия