Никулден-меню и приготовления?

  • 22 726
  • 159
# 120
И аз имам именичка утре. До сега винаги сме спазвали традицията да има шаран, но преди малко мъжът ми се върна с....сьомга. Така, че ще следя тези рецепти. Който има идеи да ги сподели. Интересуваме по скоро какви са подправките, които са подходящи. Доколкото разгледах рецептите, разбирам че на скара е най-подходящо. Хареса ми варианта със фолио на скара. Вие как мислите?
Виж целия пост
# 121
Аз май ще местя Никулдена в неделя....
Детето ми е на бабин дом, а мъжът ми е на работа до късно....
чий ще го диря сама с тази риба newsm78

Иначе се спрях на варианта сьомгата овкусена със сол, лимон, ч.пипер, дивисил, метната артистично на скарата и поливана леко с бяло винце. След това омазана със счукан чесън с малко зехтин и копър и сервирана на канапе от лимончета. За гарнитура задушени картофи с масло и копър Blush
Виж целия пост
# 122
radost_ina , не можах да намеря снимки на моята, може и да не съм снимала, а съм я правила много пъти от миналия Никулден, понеже ми хареса. Намерих обаче от кого съм я "откраднала" Mr. Green, там има активна снимка. Ето:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=183164.msg5760746#msg5760746
Благодарности на Taneto  bouquet, дадох рецептата на доста познати, всички я правят по всякакъв повод. Тестото е доста сполучливо, всеки може да я оформи както му харесва, но така в оригиналната рецепта също е много интересно.
Виж целия пост
# 123
Момичета, някой правил ли е скоро лаврак? Дайте интересна идея как да го приготвя, че скарата вече наистина ни омръзна, пък и нали е празник.
Сестра ми намазва филето от лаврак със зехтин и маслинова паста. После пече във фурната и сервива с лимон.
Виж целия пост
# 124
Момичета, някой правил ли е скоро лаврак? Дайте интересна идея как да го приготвя, че скарата вече наистина ни омръзна, пък и нали е празник.
Сестра ми намазва филето от лаврак със зехтин и маслинова паста. После пече във фурната и сервива с лимон.
Това ми звучи много апетитно и лесно за изпълнение.
Копривке пък ти така слюнкоотделително си описала какво и мислиш на твоята сьомга че....окапах се Hug
Виж целия пост
# 125
Момичета, някой правил ли е скоро лаврак? Дайте интересна идея как да го приготвя, че скарата вече наистина ни омръзна, пък и нали е празник.
Сестра ми намазва филето от лаврак със зехтин и маслинова паста. После пече във фурната и сервива с лимон.
Това ми звучи много апетитно и лесно за изпълнение.
Копривке пък ти така слюнкоотделително си описала какво и мислиш на твоята сьомга че....окапах се Hug
Виж целия пост
# 126
Копривке пък ти така слюнкоотделително си описала какво и мислиш на твоята сьомга че....окапах се Hug

 Laughing
то и аз се олигавих докато го писах, сега си чакам неделята

  chef
Виж целия пост
# 127
Момичета пиша ви тази вечер след като се скъсах от приготвяне на храната за утре в полуготов вид,за да е по лесно на място!
Последно,да споделя с вас за да се премахне тежкия мирис на рибата,какво ви препоръчвам да направите. Тя трябва да се накисне в марината, направена по следния начин: в един литър вода се добавят 100 мл марината от кисели краставички или 50 мл оцет, мащерка, черен пипер на зърна, лук,корен от магданоз. Всичко се кипва за 15-тина минути и в готовата марина се поставя рибата


Очаквам снимките ви и отчетите как сте се справили с приготовленията за празника!

На всички именници и празнуващи,Честит празник и Наздраве!!!  bouquet newsm67


Виж целия пост
# 128
Честит Празник на всички празнуващи  Hug
Св. Никола да ви пази и закриля, а името да ви носи много късмет!

Аз последно взех един толстолоб, и сега ако все пак някой се включи с идея как да го приготвя освен пържен, ще е чудесно. Да уточня че не е цяла риба, а като филе  Simple Smile
Виж целия пост
# 129


Честит празник на всички Именници.Със здраве да си носят името  bouquet

Ние в къщи нямаме именник,но много го харесваме празника.закъснях с купуването на рибата и до сега бях в чуденка какво да правя днес newsm78.
доня Коприва е дала много хебава рецепта за Пастърва и смятам да я пробвам Peace
Виж целия пост
# 130
По повод рецептата за пита на възелчета- аз я правя от години за всеки празник-никога не съм имала провал.Разликата е че слагам прясно мляко ,вместо вода и суха мая-1пак.,вместо свежа. Така спестявам 2 втасвания. LaughingЩом се замеси тестото -веднага го разделям на топки и веднага го разточвам.Маже се с масло само от едната /горната/страна.Втасва.Маже се с жълтък  и се пече.Много е красива и вкусна , Laughingно не става за пости. Cry
На всички именници ,на всички пътници.на всички скитници,емигранти, гурбетчии и на техните семейства-честит Никулден!
Виж целия пост
# 131
По повод рецептата за пита на възелчета- аз я правя от години за всеки празник-никога не съм имала провал.Разликата е че слагам прясно мляко ,вместо вода и суха мая-1пак.,вместо свежа. Така спестявам 2 втасвания. LaughingЩом се замеси тестото -веднага го разделям на топки и веднага го разточвам.Маже се с масло само от едната /горната/страна.Втасва.Маже се с жълтък  и се пече.Много е красива и вкусна , Laughingно не става за пости. Cry
На всички именници ,на всички пътници.на всички скитници,емигранти, гурбетчии и на техните семейства-честит Никулден!

Извинявай,Празничната пита за Никулден ли имаш предвид?аз я правих миналата година,но не ми се получи newsm78

Ще взема да я направя сега с мляко и суха мая Thinking
Виж целия пост
# 132
Включвам се набързичко за да честитя празника на всички именници!!!
  bouquet

За Никулденската питка...
jorjito, работата с мая е нещо много деликатно. Без значение е дали ще я замесиш с вода или мляко. Отразява се единствено на вкусовите и качества. Маята може да е и суха и свежа, но трябва да е читава, т.е. гледаш срок на годност и съотношение на СЪОТВЕТНАТА мая и количество брашно.
Май важното е да не я претоплиш маята, т.е. да не я сложиш в горещо мляко или вода. Ако я претоплиш направо я хвърли.
Аз един път досега съм правила тази грешка, но се усетих веднага и просто си замесих отново маята преди да я смеся с друите продукти.
Успех тази година ти пожелавам Peace
Виж целия пост
# 133
Като купите ролца от раци -тези червеникавите -правите ли им предварителна обработка.
Например някакво варене
Виж целия пост
# 134
Като купите ролца от раци -тези червеникавите -правите ли им предварителна обработка.
Например някакво варене
Naughty не не се варят...размразява6 ги и ги прибавя6 където иска6 стават добре към салати с майонеза Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия