Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 18-та тема

  • 46 518
  • 371
# 225
Много хубавини. Пък и едни сложни си ги говорите - Ася и Луиз, и Котка и тя и Кюбит и Милена, като ги завъртите тия вносни манджи и думи newsm78 и нищо не разбирам Joy Ама ми е интересно де, да не решите, че се заяждам. Напротив, много ми е гот да чета такива чуждоземни коментари, но все не се решавам аз да сготвя по-странни неща Wink
Крисче, много се смях с теб  Grinning Hug
А всички неща вече могат и в България да се намерят, така че толкова странно не звучи вече като споменеш нещо чужбинско Wink

asyalein, тая фелд салата баща ми на глухарчета я оприличаваше Joy И за мен вкусът и е неутрален Thinking
Виж целия пост
# 226
asyalein, тая фелд салата баща ми на глухарчета я оприличаваше Joy И за мен вкусът и е неутрален Thinking

aма глухарчето е горчиво newsm78
на мен ми е вкусна много, предпочитам я пред endivien,
а и се мие по-лесно Blush

Виж целия пост
# 227
Здравейте момичета:)Следя ви редовно,дори понякога снимам,но все нямам време да кача снимките(обещавам скоро да го направя)Преди време някой беше публикувал едно палачинкови торбички,завързани с праз.Рових навсякъде за рецептата,но не я откривам.Ще ви бъда много благодарна ако ме насочите.Извинявам се,че така нахълтвам в темата Ви,но сте невероятни  Hug
Виж целия пост
# 228
aма глухарчето е горчиво newsm78
на мен ми е вкусна много, предпочитам я пред endivien,
а и се мие по-лесно Blush

Не сме опитвали глухарчета Mr. Green Ставаше дума, че на външен вид наподобява глухарче.
А това endivien (при нас andijvie) не е ли цикория Thinking
Виж целия пост
# 229
Здравейте момичета:)Следя ви редовно,дори понякога снимам,но все нямам време да кача снимките(обещавам скоро да го направя)Преди време някой беше публикувал едно палачинкови торбички,завързани с праз.Рових навсякъде за рецептата,но не я откривам.Ще ви бъда много благодарна ако ме насочите.Извинявам се,че така нахълтвам в темата Ви,но сте невероятни  Hug
Виж тук на тази страница темата на Умбра за палачинкови вързопчета, падат се някъде по средата на първа страница
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320407.0

Ася, тази фелдсалат е много полулярна и тук, най често се приготвя с варени яйца или репички  Peace
http://farm1.static.flickr.com/184/394253633_e5af6772ac.jpg?v=0
Виж целия пост
# 230

Виж целия пост
# 231
Момичета,това не е ли киселец newsm78
Виж целия пост
# 232
Момичета,това не е ли киселец newsm78

Не, вкусът е както е казала по горе Ася"...неутрален, леко има остатъчен вкус на ядки... ". Не ми допада особено, предпочитам нашенска сочна марула.. Party

Берина, кога ще публикуваш рецептата за коледните ти локумки, че вече сън не ме лови...откакто ги видях  ooooh! Crossing Arms Embarassed
Виж целия пост
# 233
Не сме опитвали глухарчета Mr. Green Ставаше дума, че на външен вид наподобява глухарче.
А това endivien (при нас andijvie) не е ли цикория Thinking

а глухарчета тук има по 1 метър дълги, от Холандия ги внасят...
явно всичко изнасят  hahaha

тц, не е цикорията изглежда така:



Lindita , знам, че я има и в Италия, някой беше питал преди как се казва на български...
виж с репичките съм ударила в черното, ама то е защото пак ме подмина джакпотът на тотото  Joy
Виж целия пост
# 234
asyalein, да права си- това на снимката е цикория yes
Но глухарче на холандски е pardenbloem и ако не се лъжа на немски е също нещо подобно.
Така че andijvie (при вас endivien) се превежда по друг начин на български- речникът ми дава градинска жлъчка Confused
Но както и да е, достатъчно оспамихме вече темата Mr. Green
Виж целия пост
# 235
Я па вие, Миленаааа, хич не ми пречи поне на мен, а напротив. Както вече казах, много се  радвам на тези ваши разговори. Чувам и научавам толкова различни неща, макар и в периферията да ми остава тази информация, дето иначе няма да седна специално да се ограмотявам Laughing Laughing Laughing Даже веднъж си спомням, спечелих бас за едно финокио, дето имаше на някаква реклама снимка и аз казах как се казва това, и те ми се смяха и ми викаха за какъв Пинокио бълнувам, ама аз спечелих баса smile3508, така че говорете си, аз пък ще си чета. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 236
Ендивия си е на български, ето това намерих:

ЕНДИВИЯ (Cichorium endivia)

Едногодишно зеленчуково растение от семейство сложноцветни. Има 2 вариетета: ескариол - с широки, слабо нарязани листа, и къдрава ендивия - с дълбоко или ситно нарязани листа. Използва се за салати, супи, сосове и др.


Явно са роднини с цикорията (съдя по латинското наименование) или поне ходят сериозно Grinning, на мен и двете плюс глухарчето доста ми горчат. Но много обичам едно, което доста се ползва във Франция, например, кресон се казва, а в България го няма. Rolling Eyes
 
Виж целия пост
# 237
аз също намирам подобни разговори за много полезни.
в основата на всяка успешна рецепта лежи познанието за изходните продукти Peace

Милена, друго се казва тук на глухарчето (лъвски зъб), ама карай Wink
разбрахме се Peace
за градинската жлъчка се смях от сърце  Joy
загубени в превода Sunglasses

Котка, ама кресонът е за подправка, само от кресон салата не става.
и аз го обичам, ама и той нагарча Peace
Виж целия пост
# 238
Ох колко съм изпуснала,а вие сте толкова неуморни,и и не спирате да творите   bouquetНе че не съм готвила а просто нямам време да снимам,но днес реших да снимам,дори само една питка  да е Embarassed Blush
Виж целия пост
# 239

Котка, ама кресонът е за подправка, само от кресон салата не става.
и аз го обичам, ама и той нагарча Peace

Аа, прави се салата само от кресон (и с добавки, разбира се, но зелената част само от кресон), супа също. Много ми харесва и сандвич отгоре с цяла купчина кресон Grinning.  Нагарча и той, но на мен поне повече ми допада от другите горчилки.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия