За киселото мляко "Култура"

  • 4 118
  • 20
# 15
абе хора нищо няма да ви стане от 3,5 % мазнина.като пазих дюкан ядях по 1-2 кисели млека култура на ден и отслабвах.няма причина да се безпокоите
Вече става досадно - ами не става въпрос за това ще ни стане ли нещо или не, прочетох мнение, че щом не ви боли корема от него - яжте спокойно Shocked
 Е какво повече да коментираме?
Въпросът е защо се извличат млечните мазнини и се добавят растителни, толкова ли е сложно.
Много ясно, че се отслабва и с Култура и със сметана - зависи от хранителния режим


Ами да именно! Аз се дразня от самия факт че разчитат че никой не се кокори в дребния шрифт и подвеждат потребителите. А и все пак защо е нужно да махат едни мазнини и да прибавят други... newsm78 явно има някаква далавера...
Виж целия пост
# 16
щом като не ви боли корема от него-яжте и се наслаждавайте!
Мен не ме боли корем от пържени картофи, от банички с боза, от боб, от сладолед, от тестени и сладкиши също не ме боли корем. Но това не означава че ще ги ям всеки ден. Растителните мазнини са 100 пъти по-лош вариант от обикновените мазнини от млякото.
Според мен трябва да се консумира обикновено мляко, а не обезмаслено и после добавени раст. мазнини.
Виж целия пост
# 17
Така де.
Аз логиката им я схващам - манипулира се изтерзаното хорско съзнание, че животинските мазнини са вредни, а растителните не са.
Животинските мазнини повишават холестерола, запушват артериите - това ни се втълпява от детските години и този древен лозунг се вее навсякъде както и безумните надписи на шишета със зехтин "без холестерол" ooooh!
Само дето няма връзка между приетият холестерол в храната и този, който тялото само си произвежда. 
На който му се чете.
Аз лично споделям тази теория, защото съм с висок холестерол, без никога през живота си да съм яла набедените за сърдечни унищожители храни. Като казвам никога, имам предвид наистина никога - не само когато съм била в някакъв хранителен режим.

Виж целия пост
# 18
Здравейте и аз да се включа. Преди известно време имаше дебат при Дюкан по въпроса с мазнините в киселото мляко "Култура".  Май и питане до производителите беше отправено./ тя и Орелия, която "познавам"   Winkот темата на Дюкан го е споменала по-горе/ До колкото разбрах отговор директен няма, но ако се вгледате в етикета на млякото ще забележите, че вече не пише нищо за растителната мазнина, което естествено не значи, че я няма. Пише само че има 0,1 % мл.мазнина. Млякото обаче си изглежда и е на вкус точно такова, каквото беше и когато пишеше, че има раст.мазнина. Та не знам дали просто не са сменили опаковката, без изобщо да променят съдържанието.   
Виж целия пост
# 19
този въпрос и аз отдавна си задавам и се чудя, не е ли този етикет 0.1% само маркетинг и не е ли по-добре да си купувам мляко 2%, хем по-масово, хем по-евтино, хем по-малко са бърникали из него  Thinking
Виж целия пост
# 20
Здравейте и аз да се включа. Преди известно време имаше дебат при Дюкан по въпроса с мазнините в киселото мляко "Култура".  Май и питане до производителите беше отправено./ тя и Орелия, която "познавам"   Winkот темата на Дюкан го е споменала по-горе/ До колкото разбрах отговор директен няма, но ако се вгледате в етикета на млякото ще забележите, че вече не пише нищо за растителната мазнина, което естествено не значи, че я няма. Пише само че има 0,1 % мл.мазнина. Млякото обаче си изглежда и е на вкус точно такова, каквото беше и когато пишеше, че има раст.мазнина. Та не знам дали просто не са сменили опаковката, без изобщо да променят съдържанието.   

Да на кофичката го няма, но на капачката си го пише все още. Така че съставът си е същия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия