Студено пушена сьомга

  • 4 849
  • 8
Имам голямо количество студено пушена сьомга - цяла риба 1,5 кг. Дайте идеи какво да я правя. В гугъла намерих рецепта с многолистно тесто, но ми се ще нещо като салата по-скоро.
Виж целия пост
# 1
1.5кг пушена съомга и 1 кашон бяло сухо вино се слагат на масата и няколко човека се черпят. Може да се добави прясна салата.
Виж целия пост
# 2
1.5кг пушена съомга и 1 кашон бяло сухо вино се слагат на масата и няколко човека се черпят. Може да се добави прясна салата.
Ако може и аз да съм между черпещите се човеци... Crazy Crazy Crazy
Ехаааа......

Освен прясната салата вървят и майонезени такива....
Виж целия пост
# 3
1.5кг пушена съомга и 1 кашон бяло сухо вино се слагат на масата и няколко човека се черпят. Може да се добави прясна салата.
Joy ние сме любители на червеното вино.  Wink
TheNMaster, може да опиташ, но трябва да дойдеш до Киев. Grinning
Имам една рецепта с майонеза, картофи, яйца и т.н. реди се на пластове, но е с топло пушена скумрия. Не знам дали мога да я приложа в случая.
Виж целия пост
# 4
Опитай само с яйца, кисели краставички и майонеза-това върху препечени филийки. Иначе, аз бих консумирала рибата с по-малко продукти- съомгата е достатъчно финна и "елегантана" на вкус, за да се смесва с картофи...
Виж целия пост
# 5





Ето една невероятна салата:
пласт обезкостена риба;пласт лук,нарязан на филийки; пласт сварени картофи,нарязани на кубчета; пласт сварени моркови,нарязани на кубчета;пласт червено цвекло,настъргано на едро ренде (аз го слагам сурово,но може и сварено);пласт майонеза.Повтаря се в същия ред.
Отгоре в/у майонезата се украсява с клонки магданоз.
Тази салата и винегрета ги правя за Нова година и Коледа.
Виж целия пост
# 6
ето ти от мен предложение.
сьомгата е любимата риба на мъжа ми и той одобри рецептата.
руло със сьомга

иначе той си яде сьомгата с пресен бял хляб и  паста от настръган хрян, сметана и сол.
Виж целия пост
# 7
Студенопушената сьомга не може директно да се консумира върху филийка. Поне тази, която съм купувала. И аз бях взела почти 2кг такава риба и я разделих на порции, замразих една част. Такава сьомга приготвям на фурна, завита с фолио и после поднасям със сос за риба и задушени зеленчуци.
А топлопушената сьомга, разбира се, е класика върху препечена филийка  eat
Виж целия пост
# 8
Блонди, точна така. Студено пушената е по-различна поне на вид, не е розова, а тъмна. Още не съм я отворила да я пробвам. Обясни ми по-подробно как я правиш във фурната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия