За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 255
  • 300
# 270
TheNMaster,благодаря за бързия отговор! Имам овесени ядки и ще пробвам.
Виж целия пост
# 271
Коя е най-лесната и най-бърза рецепта за блатове за торта? Hug Hug
Виж целия пост
# 272
Л...М..., не знам дали ще ти се стори лесна, но според мен е и лесна и бързо се пекат. Самоцитирам се от тортената тема.

Момичета, пиша ви моята рецепта за блат. Ще ви го напиша за торта с размер Ф26-28.

7 яйца (XL)
14с.л. захар (с връх)
14с.л. брашно (равни) - ползвам с набухвател на Софимел

ако ползвате обикновенно добавете към него 1ч.л. бакпулвер.

Белтъците се разбиват със захарта на гъста пяна. Добавят се жълтъците и се бие още 3-4 мин. След това оборотите на миксера се намалят и се добавя лъжица по лъжица брашното. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурн, като след 10-тата минута се намаля на 160.
Пека го на 3 пъти, като мисленно си разделям сместа на 3 и остатъка го държа в хладилник.

За големите правоъгълни торти (30х40см) ползвам за всеки блат 4 или 5 яйца (зависи от големината им)

Спокойно се добавя какао, но се намаля брашното. Ако сложите 1с.л. какао сложете 1/2 лъжица брашно по-малко.
Може да се добавят и ситно смлени ядки Wink

Виж целия пост
# 273
Л...М..., не знам дали ще ти се стори лесна, но според мен е и лесна и бързо се пекат. Самоцитирам се от тортената тема.


Оооооо, направо ще си купя, много ми е сложно това  Crazy Mr. Green

Благодаря все пак  Heart Eyes
Виж целия пост
# 274
Момичета помагайте  Praynig
Кажете ми рецепта за приготвяне на тортелини и равиоли  Peace Мъжо ми донесе сега и за довечера трябва да ги приготвя  ooooh! а незнам как  newsm78 Тортелините са с пълнеж спанак и сирене, а равиолите са с бял трюфел ...
Мерси предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 275
Момичета помагайте  Praynig
Кажете ми рецепта за приготвяне на тортелини и равиоли  Peace Мъжо ми донесе сега и за довечера трябва да ги приготвя  ooooh! а незнам как  newsm78 Тортелините са с пълнеж спанак и сирене, а равиолите са с бял трюфел ...
Мерси предварително Simple Smile
Мога да кажа само за тортелините със спанак и сирене....Другото не ми е познато(равиолите със белия трюфел)


Сваряваш ги в подсолена вода(след като заври ги слагаш).Отцеждаш,поливаш със добре загрята мазнина(най-вкусно е по равни количества масло и олио),разбъркваш ги леко за да се намазнят всичките. Сервираш в чиниите,отгоре слагаш заквасена сметана Данон и поръсваш с кашкавал.
Идеята е кашкавала да се разтопи от топлината на порцията.Дообогатява вкуса.
Виж целия пост
# 276








Момичета,
какво мога да направя от хайвера,който беше в шарана (освен да го изпържа) ?
Виж целия пост
# 277
Изхранен ли е?
Ако е изхранен,махни му ципата,която държи зрънцата,сложи го в бурканче и го объркай със доста сол.отгоре гледай да има цял пласт сол и да не се подават непосолени зрънца.Слагаш капачка и бухваш във хладилника.След 1 месец може да си разбиеш хайвер. Crazy Crazy Crazy
Виж целия пост
# 278









Извинявам се много,но какво  " значи изхранен ли е"?
Виж целия пост
# 279
Трябва да е на зрънца хайвера....Когато е изхранен.
Хайвера е обвит с една ципа.Ако виждаш зрънца,значи е изхранен.Ако не виждаш не е изхранен и по-добре да го изпържиш.Не става за осоляване...
Виж целия пост
# 280








Хиляди благодарности за бързият и изчерпателен отговор.
Има си зрънца и отивам да го "запечатам" със сол.
Виж целия пост
# 281

Хиляди благодарности за бързият и изчерпателен отговор.
Има си зрънца и отивам да го "запечатам" със сол.
Браво! Поздравявам те за решението  bouquet
Не забравяй да му махнеш ципата,за да може солта да проникне добре.А и тази ципа после ще ти пречи при разбиването на хайвера....
Виж целия пост
# 282
TheNMaster , мерси за бързия отговор  Hug Сега се мятам да ги приготвям  Peace
Виж целия пост
# 283
има ли начин пърженият патладжан да не поема толкова много олио? как трябва да се нареже, да се овалва ли в брашно, да се соли предварително....някаква тънкост?
Виж целия пост
# 284
има ли начин пърженият патладжан да не поема толкова много олио? как трябва да се нареже, да се овалва ли в брашно, да се соли предварително....някаква тънкост?

Нарязва се предварително и се оставя да се изцеди.
Поне няколко часа. Изтича един тъмен сок. След това
го овалваш в брашно и оставяш да поеме. Сгряваш
мазнината и на дъното на тигана ръсваш сол.

Пробвай така  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия