Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква е процедурата, за да се остави дете за осиновяване

  • 23 284
  • 109
Здравейте, мили момичета. Пиша при вас от името на моя позната, която в момента е в много тежко социално положение и няма възможност за Интернет или да обикаля по институции. Тя има 3 деца, сама е и чака всеки момент да роди четвъртото си дете. Много й е тежко, но е взела решение да го остави за осиновяване, за да не мизерства и то и да има късмет да случи на родители и семейство. Живее в София в Общежитие за социално слаби, но не знае как трябва да заяви желанието си, Аз доколкото знам трябва в самата болница, след като роди да попълни необходимите документи за отказ от права върху детето. Ако знаете нещо повече, моля ви да споделите, защото времето я притиска. Аз я насочих към Шейново или Майчин дом Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Всъщност я насочи към отдел Закрила на детето към местната дирекция Социално подпомагане. Трябва да говори със социален работник. В болниците, когато се изостави дете, това правят - викат социалните работници и те си поемат случая. Ако тя не може да го гледа, детето ще бъде настанено в дом за деца до три години. Ако твърдо е решила, след 14тия ден от раждането ще отиде да подпише пред нотариус съгласие за осиновяване, социалните ще й укажат какво как.
Личният ми съвет към нея, ако избере този път, независимо, че е подписала съгласие за осиновяване, независимо, че й е сложно с другите деца и въобще, да намира време и за това бебе, да го посещава в дома, докато е там - от огромно значение за детето е! Ще мине време все пак докато го осиновят и ще е само там. Вярно е, че ще й е тежко, но на нея така и така й е тежко, а и тя е възрастният, така ще е поне от малко полезна на бебето.

Алтернативният вариант 100% ще й го предложат в болницата, може би и още тук на лични. Няма да го дискутирам тук.

И оттук нататък жената следва да е по-стриктна с предпазните средства, защото за няколко минутен кеф и тя, и децата плащат голяма цена!

Стискам палци на бебето да е късметлия, какъвто и да е пътят му!
Виж целия пост
# 2
пу за мен Mr. Green

ужасна тема...........

аз няма да съм толкова мека като меримаруун, а направо ще ти го рекна.
жена, българка, неомъжена, четвърто раждане.
в този момент, в който отиде на първата консултация, ще я наобиколят хиените. Sick

ще стане това, за което всички знаем, но никой не говори. роденото от нея дете ще намери родители. или мъчители.
ако има късмет, ще и дадат някой лев за алкохол или нов джиесем.

няма да се впускам в сърцераздиращи излияния. но, пътища извън ужаса винаги има. където са три деца, там са и четири.
не една жена е отгледала дете с помоща на този форум. финансова и морална.

на мен не ми е безралично. и не само това. намесвам се активно. става дума за съдбата на едно дете. независимо дали тази тема е поредният кьорфишек или голата истина. предлагам своята помощ. доколкото и както мога.

и дори с риск да ме изядат, има и друг вариант. едно непълно осиновяване.  baby_neutral

Виж целия пост
# 3
 Sick Ох, много страшни неща казвате- аз съм гледала доста репортажи за такива теми- "продажба на бебета", ама все си мислех че тези неща се случват в малките гранични села и градчета, а вие казвате че още в болницата ще й предложат. Ще взема да й кажа как стоят наистина нещата наистина и да си помисли добре. Много ви благодаря. А аз съм в шок- мислех, че вече са затегнали режима.
Виж целия пост
# 4
кой режим са затегнали. този за милионерите ли, този за тези с връзките ли, или този за тези с предпочитанията.
никакъв режим никъде не е затегнат. всеки се спасява както може.
БЕЛИ деца, с доказан БЪЛГАРСКИ произход,  се пазят за хора, желаещи такива.
без връзки.
Виж целия пост
# 5
Здравейте, мили момичета. Пиша при вас от името на моя позната, която в момента е в много тежко социално положение... Тя има 3 деца, сама е и чака всеки момент да роди четвъртото си дете. Много й е тежко, но е взела решение да го остави за осиновяване, за да не мизерства и то и да има късмет да случи на родители и семейство. Живее в София в Общежитие за социално слаби, но не знае как трябва да заяви желанието си...

Натъжих се! Вярвам, че понякога хората са поставени в ситуации, изглеждащи безизходни… но изход винаги има!
Прочети първо в посочените линкове и разпечети информацията за жената и й  я предостави....
По проекта работят добри специалисти избрани след висококритерийна селекция. След 6месеца светът за жената може да изглежда различен, а децата растат, дори и в недоимък и нейните 4 ще се поткрепят и отглеждат и взаимно…
Първо майката трябва да се подкрепи за да добие увереност и после сама ще види алтернативи…
Успех!
Понякога оставянето на децата , за да попаднат в по-добра житейска ситуация е химера!...


http://izostaveni.detebg.org/content/blogcategory/17/27/

ИЛИ

http://www.detebg.org/?cat=10&scat=23&news=260

Виж целия пост
# 6
сиска 77, ще ти дам телефона си, засега имам и свободно време. дай да видим къде е тази майка и какво можем да направим за нея.
детето си винаги може да остави, но нека първо да опитаме други алтернативи.
дай повече информация.
в кой месец е бременна, къде е бащата на това дете. от какво имат нужда.
в благотворителния форум можем също да пуснем тема.
предполагам, че много от майките тук биха оказали помощ. най-лесното е да остави детето си. въпросът е, доколко е наясно, че това е завинаги.
домовете са пълни с деца, отглеждани временно. заради майки, нерешаващи се след раждането по една или друга причина да подпишат заветната декларация. 
сега е решила да остави детето, но после може да и дойде друг акъл. за много жени алтернативата ДЪРЖАВНО ГЛЕДАНЕ е приемлива, така хем им е чиста съвестта, хем не им се налага да се борят.
при днешните възможности за предпазване от забременяване и предвид това, че въпросната жена има вече три деца, стигам до извода че определено е емоционално нестабилна и с липсващо чувство за реалност.
станалото, станало. но не можем да забравим факта, че още едно дете е на път да се появи. и за да му спестим незавидната съдба да бъде зарязано някъде, можем да вложим малко усилия.
Виж целия пост
# 7
Предварително се извинявам, ако греша, но дали не става въпрос за теб самата и твоето дете?! Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
Много се извинявам на авторката,че използвам темата и, но аз имам също подобни въпроси. Става въпрос за две деца- на 2 м. и на  2 г. Майката е настанена засега в звено Майка и бебе, което се занимава с превенция от изоставяне. Но майката има психични проблеми. Сега голямото дете ходи на ясла, но  тя не сика да ходи да си го взима от там. Няколко срещи имам с нея, положението е зле. Пълно неглиужиране на двете деца. Сега повтаря- по-добре някой да ги осинови, че да се грижи за тях. Тя няма нито средства, ниото квартира.... Колко време ще продължи престоя на децата в институция, докато бъдат осиновени? Голяма дилема ..виждам, че няма резултат нито от разговори с психолог, нито соц. работник, нито  с хора като мен. Тя дори може да е опасна за децата.
Виж целия пост
# 9
Не искам да съдя никой, но незнам как самотна социално слаба майка с 3 деца може да си позвали да забременее отново.
Виж целия пост
# 10
Не искам да съдя никой, но незнам как самотна социално слаба майка с 3 деца може да си позвали да забременее отново.

нарича се секс  Flutter
Виж целия пост
# 11
мдам, от това наистина се забременява Mr. Greenв случая е безотговорен секс. първо веселбата, пък после ще му мислим.
какво няма да искаш да съдиш. за съдене си е, ама кел файда. станалото-станало. може пък жената да е искала да намери баща за останалите деца и по този начин да се е опитала да му представи доводите си.

човешката безотговорност и простотия са необятни като вселената.
Виж целия пост
# 12
Всъщност я насочи към отдел Закрила на детето към местната дирекция Социално подпомагане. Трябва да говори със социален работник. В болниците, когато се изостави дете, това правят - викат социалните работници и те си поемат случая. Ако тя не може да го гледа, детето ще бъде настанено в дом за деца до три години. Ако твърдо е решила, след 14тия ден от раждането ще отиде да подпише пред нотариус съгласие за осиновяване, социалните ще й укажат какво как..... 
Не знам доколко е вярно това, което казваш, но имам позната (по - скоро далечна позната - на свекърва ми колежка), която преди няколко години роди детенце и го остави....
Никъде не е ходила и с никого не е говорила...
Още преди да я изпишат от болницата (за Тина Киркова става въпрос), я накараха да подпише, че се отказва от родителските  права и дава съгласие за осиновяване.
След това служителката, която се е занимавала с процедурата й пожелала "Късмет в живота оттук нататък" и това беше...
Нищо повече....
Виж целия пост
# 13
не зная как е било преди няколко години, но сега съгласие за осиновяване се подписва след 14 ден от раждането. и няма нищо, което може да промени това.
хехе, тина киркова. много любима болница  WinkMr. Green май оттам доста хора биха могли да си правят компания в затвора.
Виж целия пост
# 14
не зная как е било преди няколко години, но сега съгласие за осиновяване се подписва след 14 ден от раждането. и няма нищо, което може да промени това.
хехе, тина киркова. много любима болница  WinkMr. Green май оттам доста хора биха могли да си правят компания в затвора.
Нямам идея дали нещата са се променили, преди беше така.
А що се отнася до въпросната болница - винаги съм изпитвала някакви резерви към нея...  Thinking
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия