Много е лесен!И много вкусен!
Тесто:
225-250 г маргарин (или масло)
1 чаена чаша (от 250 мл) захар
150г кисело мляко
1 малка кутийка майонеза
1 малко яйце(или 1 жълтък)
1 бакпулвер
1 ванилия
брашно за меко тесто
За пълнежа:
сладко(или конфитюр,или мармалад)
1-3 с.л. нишесте(или обикновено бяло брашно)
смлени орехи,колкото обичате(аз обичам повече около 1 ч.ч.)
Замесваме тестото и го оставяме да почине малко в хладилника.
Взимаме по-голяма тава(аз ползвам правоъгълна 23-32 см).
Намазваме дъното с малко олио.
Отделяме от тестото 2/3.Разпределяме го направо с ръце върху дъното на тавата и по стените й.
Върху тестото изсипваме конфитюра,в който предварително сме разбъркали нишестето(брашното).Ако е по-течен слагаме 3 с.л..Ако е по-гъст 1 с.л. е достатъчна.(Нишестето се добавя за да се стегне пълнежа и той да не се разтече).
Поръсваме конфитюра с орехи.
Отгоре рендосваме на едро ренде останалата 1/3 от тестото.Към нея може да се добави още малко брашно,за да е по-твърдичка и да се рендосва по-лесно.Гледаме да покрием всичкия пълнеж.
Печем пая на умерена фурна,докато стане румен!
Готовият пай може да се поръси с пудра захар.
Да ви е сладко!
Ето и резултата.